Пускат движението по пътен възел "Яна"

Той ще свързва магистрала "Хемус" със Софийския околовръстен път
Обновена: 19 авг 2013 11:08 | 19 авг 2013 07:07, Красимир Ангелов
67
Пускат движението по пътен възел "Яна"
Магистрала "Хемус" вече е свързана с Околовръстния път на София. Снимка: Булфото

Движението по връзката на автомагистрала "Хемус" със Софийския околовръстен път - пътен възел "Яна", ще бъде пуснато днес след 14.00 часа, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Общата дължина на участъка е 8,46 километра, като проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на ЕС и държавния бюджет чрез Оперативната програма "Транспорт" 2007- 2013 година.

По договор тази пътна отсечка трябваше да е готова в началото на септември, но от фирмата изпълнител "Трейс" завършиха работата си няколко седмици по-рано. Очаква се акт 15 на новия път да бъде готов в понеделник сутринта, преди церемонията, предвидена за 11,30 ч. С този документ участъкът става собственост на Агенция "Пътна инфраструктура", а окончателният акт 16 за експлоатация ще бъде издаден след около една седмица.

Както Dnes.bg ви съобщи, откриването на новия път стана причина лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да критикува работата на кабинета.

Преди ден бившият премиер бе категоричен, че движението трябва да бъде пуснато още в почивния ден и да не се бави излишно с официалното откриване, предвидено за понеделник.

"Управляващите не бива да се гаврят с хората, като ги карат да пътуват в тапи и задръствания по този участък", заяви Бойко Борисов. На това място редовно през последните няколко уикенда се образуваха километрични опашки, което правеше измъкването с кола от столицата доста бавно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
13
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
Боли ме фара! Ако искат да го пускат! :) ;) :) Аз ползвам главно "страхотните и нови" Български Държавни Железници! :) Страхотни НОВИ ВЛАКЧЕТА И ВАГОНИ са пуснали - от 1978 година! Махнали са старите от 1954 ! :))) Климатизирани са идеално - отваряш джама с зор и си подаваш главата навън! Супер яко е! :) ;) :) "Чисти и приветливи тоалетни" имат също! Виждаш засъхналите л_ _на на някой,който е с_ _л преди да кажем година- две! :) В такъв случай защо ми е кола? Като имаме - БДЖ! :))).....
32
7
 
8
 
! Отговори
Shop преди 10 години
На д-р Бойко Борисов трябва да се благодари.
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Ботевград -моста над Чурек 35 минути до Яна още 53 минути,а по трасето на магистралата събота и неделя никой не работи. ДА ВИ ГО НА............ приятно откриване П"Другарката-откриваща имаше уикенд,затова.Благодари се,че не беше в отпуска.
30
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре ,но защо на север?На софиянци е нужна сега магистрала на юг-за Гърция.Излишно пилеене на средства....
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
tia pa se nasraha s taila magistrala..i kakwi magistrali ste postroili?!! towa besche edna otse4ka ot magistralata..)))i sa parite na eu.. tazi magistrala e postroena...sapaa ni naprawi magistralata
28
9
 
3
 
! Отговори
до 36 преди 10 години
ДА, ГРОБ
27
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То тези задръствации почнаха да стават когато сложиха малоумния светофар на Богров, вместо да направят там единподлез от общината треснаха един светофар през 2008 г и омазаха целото движение, да не говоря и за други подобни недоразумения по околовръстното
26
3
 
14
 
! Отговори
ля ля преди 10 години
не съм съгласен с управляващи пак! не се заобразявате въобще с движението грам! вчера като обикновен неделен ден в който не можеше да се мине трябваше да се чкак около час там вие разбира се не го пуснахте......! сигурно пак някой е бил на почивка и си миете ръцете с някакви си документи отново!! не ви интересува въобще вие нали с лапми се движите и то всеки да ви прави път!! нали?!
25
0
 
5
 
! Отговори
Happy преди 10 години
То само в неделя да беше задръстването, явно не сте излизали от София някои от последните петъци :) Първият път близо 2 часа, вторият път тръгнах по-рано и само 50 минути :) Неделя минах бързо за около 10-15 минути :)
24
2
 
11
 
! Отговори
gun преди 10 години
Ботевград -моста над Чурек 35 минути до Яна още 53 минути,а по трасето на магистралата събота и неделя никой не работи. ДА ВИ ГО НА............ приятно откриване ***..........
23
2
 
10
 
! Отговори
Черно море преди 10 години
Бравос...Сега и една магистрала на цяло до Варна към пътния възел-и готово!
22
13
 
18
 
! Отговори
GiveMeFive преди 10 години
"...като проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на ЕС и държавния бюджет чрез Оперативната програма "Транспорт"..."Не лъжете, парите за магистрали и метро идват лично от джоба на Бибочко, той плаща, той валира асфалта, той копае тунели, абе гарантирано от ГЕРБ. И имам една молба до транспортния министър Папазов, дайте една ножица на Тиквето, че ще вземе да се обиди.
21
14
 
17
 
! Отговори
аве преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Ти си формиран ***.Не дразни хората.От това няма полза. Знаем че Станишев утре ще каже колко много магистрали е построил. Докато е така ще сме цървулската България на Европа.А пък Вие сте изпечени крадци, мошенници, лъжци, убийци. Няма като вас в Европа. А има един -шефа на ПЕС
20
13
 
9
 
! Отговори
да бе преди 10 години
нали СЕВЕРОЗАПАДНАЛА БЪЛГАРИЯ комуниститте то нали от ГЕРБ не са ЦЕЦО КУМЕЦО и БОЙКО МИЛИЦОНЕРА И КАКА ЦЕЦКА -ФРЕЗАТА-Въобще не са КОМУНИСТИ ИЛИ БЛИЗКИТЕ ИМ;))))) те просто милите от ГЕРБ случайно избяли след 9 септември на Запад и дошли да ни оправят също като ония жълтокафявите от БКП пардон НДСВ
19
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Северозападнала България я направиха такава точно комунистите дето много ги обичате.Не се опитвайте да изкарате ГЕРБ виновни,това е абсолютна лъжа както и всичко което кажатвашите кукловоди. А вие дето им вярвате сте ШИЛЕТА,ако знаете какво значи тази дума!!!
18
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма по-голяма илюзия от това, че една магистрала, един мост или някое инфраструктурно съоражение може да реши проблемите на един регион, камо ли на половината страна!Проблемите са комплексни!Тъжно е днес в Северна България (без морето). Имам напълно северняшка жилка - майка от Троян и баща от Тозлука(Търговищко). Беднотия и мизерия, които магистрала илимост не могат да заличат. Причини много,управниците обаче не търсят решение, гледат си собствената далавера!
17
0
 
9
 
! Отговори
всички заедно преди 10 години
СПОЛУКА ЗА БЪЛГАРИЯ:)) тая зима ще е същото!!! тия партии са направените от кукловодите на ДС БКП е тем подобни РУМО организациики да ви разединяват да не виждате крадливите им ръчички щото досега фактически нищо ново не е направено освен да се краде и да станем 7 милиона половинат от *** произход който работят около 10 на сто а другите ги ИЗДЪРЖАТЕ ОТ ДОХОДИ ТЕ СИ!!!
16
8
 
25
 
! Отговори
sttekata преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !НЕ ГЕРБ, НЕ ДПС , НЕ АТАКА А ИМЕННО БСП ВЗРИВИ СВЕТА НЕДЕЛЯ САМО И САМО ДА УБИЕ ЦАРЯ! А ТОВА КАК ТИ СЕ СТРУВА, ЗА ЕДИН ЦАР ЩЯХА ДА ИЗБИЯТ ХИЛЯТ НЕВИННИ ХОРА, Е ЗА ЖАЛОСТ ЗАГИНАХА САМО СТОТИНА, НО ЗА ВАС БЯХА МАЛКО НАЛИ???
15
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Aбе ти чул ли си, че Тракия е част от едни европейски коридори, които са приоритет? Май не си, а? Отвори Уикипедия и почети малко да се образоваш!
14
11
 
15
 
! Отговори
sttekata преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !НЕ СЪМ ГЕРБ И НЕ МИ ПИШИ ТАКА ,ЧЕ ТЕ ИЗДЪРПАМ С КАБЕЛА ПРЕЗ МОНИТОРА !ПРОМИТ СИ ТИ БЕ ***! НЕ АЗ СЪМ БИЛ РОБ НА БСП И 60 Г. СА МИ ВТЪЛПЯВАЛИ,ЧЕ СА НАЙ-ВЕЛИКИТЕ, НЕ НА МЕН БАЩА МИ Е ВИСЯЛ В КОМИТЕТА И Е ИЗБИВАЛ ЕЛИТНИЯ БЪЛГАРСКИ ПОТЕНЦИАЛ, НЕ НАПРАЗНО КОМУНИЗМА ОТПАДНА КАТО ВАРИАНТ НА СЪЩЕСТВУВАНЕ ЗА ДАДЕНА НАЦИЯ, АКО ВСЕ ПАК ТИ ХАРЕСВА - ОТИВАЙ В СЕВЕРНА КОРЕЯ, АКО СГАФИШ ИСКАМ ДА ТЕ ВИДЯ В МИНИТЕ КАКТО СЕ СЛУЧВА ПЪК ПОСЛЕ АКО СИ ОЩЕ ТОЛКОВА *** ЩЕ ГОВОРИМ!