Взривът не е засегнал основната конструкция на сградата

Полиция и експерти правят огледи за щетите
13
Взривът не е засегнал основната конструкция на сградата
11 души пострадаха при взрива в китайски ресторант. Снимка: БулФото

Взривът в китайския ресторант не е засегнал основната носеща конструкция на сградата на бул. "Цар Освободител", съобщи арх. Влади Калинов, директор на Дирекция "Контрол по строителството" в Столична община след втори оглед днес. По думите му няма нищо ново след установеното снощи. Съседните сгради не са постадали като конструкция, електрозахранването в тях е възстановено.

11 души пострадаха при взрива в китайски ресторант в центъра на София снощи. Един от тях е в тежко състояние. Според експертите експлозията е предизвикана от газова бутилка.

Експерти от Дирекцията "Контрол по строителството" при Столичната община и УАСГ правят оценка на
състоянието на сградата и ще дадат предписания за необходимите действия с цел отстраняване на щетите.

Още по темата

Със заповед на кмета Йорданка Фандъкова комисия от район "Средец" ще направи и оглед на щетите на офисите и жилищата. Днес продължават и огледите от страна на полицията.

До приключване на работата на полицията и експертите от общината движението в участъка на бул. "Цар Освободител" от ул. "Раковски" до площад "Александър Първи" ще остане затворено. Кметът на София посети тази сутрин мястото на снощния инцидент в ресторанта на бул. "Цар Освободител".

Фандъкова е поискала първо да бъде направен и приключен огледът на улицата, за да може платната да бъдат разчистени и движението по бул. "Цар Освободител" да бъде възстановено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
5
 
! Отговори
ген. Луков преди 10 години
Яташките групи на БКП пак тръгнаха на лов. Сега като няма мандри за обиране са се насочили към ресторанти. След китайските, да се готвят мексиканските и после готовите храни. Жалко за пострадалите, дано се оправят хората.
6
2
 
5
 
! Отговори
Ключът от палатката! преди 10 години
ЗАКОН ЗА ЧУЖДЕНЦИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯЧл. 25. (1) (Предишен текст на чл. 25 - ДВ, бр. 36 от 2009 г.) Разрешение за постоянно пребиваване могат да получат чужденците:6. (изм. - ДВ, бр. 11 от 2005 г., изм. - ДВ, бр. 36 от 2009 г.) вложили над 1 000 000 лв. или увеличили вложението си с този размер чрез придобиване на:а) акции на български търговски дружества...б) облигации и съкровищни бонове, както и...в) право на собственост върху обособена част от имуществото на българско търговско др...
5
6
 
12
 
! Отговори
СИНче преди 10 години
Представете си колко пострадали щеше да има, ако в този момент минаваше протеста срещу правителството. Явно има нещо което ни пази. Дано хората пострадали при инцидента се оправят!
4
14
 
10
 
! Отговори
До историк-анализато преди 10 години
А когато Бойко Борисов дойде на власт, хората стават хора-факли!Това също е исторически факт - нищо повече!
3
5
 
16
 
! Отговори
БУДА-ла преди 10 години
Не е толкова важно дали е дадено мястото на Китаец, на Африканец или на Българин. По-важен е Човека... А, всъщност аз не знам някой да е нанесал повече щети на България, от самите Българи...
2
15
 
8
 
! Отговори
историк-анализатор преди 10 години
Дойдат ли на власт БСП и ДПС започват катаклизми, аварии, убийства , катастрофи от всякакво естество и по правило със смъртни случаи. Спомням си катастрофата и смъртта на 14 войничета при Жан Виденов. Тези хора , които са в управлението сега са като проклятие за България. Бог да ни пази от тях.
1
16
 
15
 
! Отговори
Много въпроси? преди 10 години
1. Кой дава под наем имот на пъпа на София на... китаец?2. Кой дава разрешения за ресторант на пъпа на София на... китаец?3. Кой регистрира китайски фирми в БГ?4. Кой изобщо дава разрешения за пребиваване и бизнес на китайци в държава от ЕС?5. Защо журналистите никога не питат за китайците в България?6. Някой виждал ли е... китайско гробище?