Столична община събра с 12 млн. повече до края на август

От 1 септември софиянци плащат всички данъци и такси на едно място
13
Столична община събра с 12 млн. повече до края на август
Йорданка Фандъкова. Снимка: архив, БулФото

С 12 млн. лева повече приходи от местни данъци и такси е събрала Столична община към 31 август в сравнение със същия период на миналата година. Данните съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която представи как функционира новата система, която обединява базата данни на всичките 22 данъчни администрации в София.

От 1 септември всеки може да направи справка или да плати местни данъци и такси за територията на цялата Столична община в района, който му е най-удобен. Досега, ако някой има имоти в два или три столични района, трябва да отиде в две или три различни данъчни администрации и да изгуби много време, каза столичният кмет.

По думите й с тази система хората се насърчават да си плащат сметките. Според нея столичани са насърчени да внасят данъците си най-вече защото виждат какво се случва с техните пари.

„Това са парите, които всъщност софиянци плащат за по-добри улици, по-добри училища и детски градини, така че според мен това е най-важното. Строителните разрешителни бележат тази година над 1 милион ръст”, каза Фандъкова. Тя уточни, че за тази система общината не е отделила никакви средства.

Столичният кмет съобщи, че събраните приходи от данъка върху продажбите и сделките с имоти са с 5 млн. повече, което означава, че има раздвижване на пазара. Онлайн са платени данъци в размер на 1.2 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
2
 
! Отговори
ЕЛИ преди 10 години
Е това е лъжела жената пише някой бесепар а текакво направиха с парите за толкова годиниОсвен да ни крадът и лъжат В София никога не се естрояло както при тази кметицаБРАВО Фандъкова
8
0
 
2
 
! Отговори
клошар преди 10 години
Къде ги събирате за да дойда и аз да събирам?
7
1
 
7
 
! Отговори
anitta преди 10 години
Лъже Фандъкова или демагогства- събраните суми от МДТ отидват в републиканския бюджет и от там се разпределят по общини, като критерия е брой на население, заявени нужди и т.н.!!Така че софиянци само си мислят, че с тяхните пари се реновират улици, училища и т.н. :):)
6
5
 
5
 
! Отговори
пепи преди 10 години
Не се казва събрала - а ограбила с 12 милиона лева повече.Маса хрантулници,които могат само да дерат кожи и нищо да не правят.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ул Атанас Узунов на Редута е като картофена нива, ей!!! Трябва нова настилка, стига с тия кръпки, щото цялата улица е кръпки и е като трасе за бъгита равна. А уж е главна и на нея минава градски транспорт. Какво чакате, зимата по добре ли ще стане?!
4
2
 
9
 
! Отговори
Путев преди 10 години
Кметицее, нали щеше да оправиш Цариградско.. А кво станА - септември месец и още не си почнала.. изчака да се върне паплачта от отпуските, та да е по-весело, а?
3
4
 
3
 
! Отговори
wc преди 10 години
daite go tozi izlishak vav moe selo koeto objavihte za grad da si napravim kanalzacija che *** ni plyvat po ylicite goljam sram e da si balgarin i da jiveesh vav balgaria sled kato yrodi kradlivi deribeistvat
2
12
 
13
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Айде сега да видиме колко от тия 12млн ще отидат за града и колко ще дойдат от "евро програми", а тия 12-те ше потънат нейде в бездната гербаджийска.
1
15
 
9
 
! Отговори
t0read0r преди 10 години
боко ше ги земе