Пчела ужили таксиджия. 25 минути без линейка и смърт

Драмата се разиграла вчера на път за столичния к-с "Толстой"
10 окт 2013 13:57,
63
Пчела ужили таксиджия. 25 минути без линейка и смърт
Снимка: архив, Булфото

Фатално ужилване от пчела отне живота на 43-годишен таксиметров шофьор в София.

Мъжът пътувал с клиент за столичния комплекс "Толстой" вчера следобед, когато се разиграла драмата.

Таксиджията веднага се обадил на съпругата и на колеги, които повикали линейка.

30 минути след нелепия инцидент шофьорът загинал. Според очевидци "Бърза помощ" се е забавила.

"Той слезе от колата. Стоя облегнат на вратата. Беше му лошо. После седна на седалката и почина", обяви очевидец на трагедията предТV7.

По думите на колегите му линейката идва едва след 25 минути, когато вече е било твърде късно.

Директорът на центъра за "Спешна медицинска помощ" д-р Георги Гелев е категоричен, че забавяне не е имало и екипът е тръгнал само минута след като сигналът е получен при тях.

"Сигналът дойде в 14.51 часа. В 14.52 продиктувахме адреса на лекаря и в 15.05 часа той бе там, но го заварва мъртъв", каза Гелев.

Причината за смъртта ще се изяснява тепърва от патоанатомите и съдебните медици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ехе, ако беше за бой щяха да се съберат поне 20 коли с бакшиши до 10 минути... сега нямало кой да му помогне. Егати тъпата смърт и то на млад човек.
35
6
 
12
 
! Отговори
хе-хе преди 10 години
Аре бакшишите да ходят да протестират пред парламента, както когато "Костов уби дете". *** ***
34
1
 
37
 
! Отговори
коч преди 10 години
тук няма бърза помощ, има бързо умиране
33
4
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До КрасиАбсолютно съм съгласен с теб! Лекарите от бърза помощ имат може би най-неблагодарната работа. Лошото е че хората плюят по тях, вместо да насочат гнева си към тези, които съсипаха здравеопазването и продължават да му копаят още по-дълбока дупка.
32
4
 
60
 
! Отговори
Илчев преди 10 години
Някои умни глави по-добре да се въздържат малко! Вие въобще знаете ли как и какво работят колегите от Спешната?! Знаете ли за КОЛКО работят и какво трябва да търпят всеки ден?! А осъзнавате ли какво би станало, ако тези хора, които сега с лекота ги псувате, просто сменят работата си и никой не дойде след тях, защото "Бърза помощ" е само за истински обичащи професията, а не търсещи парите? Е тогава да ви гледа човек сеира!
31
5
 
15
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
Vsichki bakshishi idete s kolite pred parlamenta
30
4
 
74
 
! Отговори
Краси преди 10 години
Светла му памет на човека! На коментаторите - вие качвали ли сте се в линейка?. Два пъти съм пътувала като придружител и през цялото време се питах:"Ще изпаднем ли по пътя, ще се разпадне ли, или ще имаме късмет?" Късмет имахме - стигнахме! Моля не мислете, че ги защитавам, но преди да хулим Спешна помощ, нека първо погледнем как и с какво са оборудвани като коли и лекарства, колко лекари работят там и после да ги съдим! А и как им правим път по улиците!
29
1
 
36
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Ako Sofia razpolaga s 18 lineiki i s nad 100 depotatski avtomobila rezultata e obiasnim. Po zaspal narod ot balgarskia poviarvaite mi NIAMA !Bog da prosti choveka !
28
9
 
9
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
както винаги, коментарите къртят ***
27
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди години си счупих кракът, пътувах с линейката от Люлин до Пирогов, по възможно най безумният маршрут, друса ме тоя *** шофьора по някакви разбити пресечки, носилката ту подскачаше ту се удряше в задната врата. Как да стигнат на време, като те си се возят, не бързат за никъде???
26
0
 
18
 
! Отговори
Neven преди 10 години
Zhalko za choveka. Po-malko hora v NSO, po-malko deputatski avtomobila (114 kym momenta) i povece linejki i po-visoki zaplati za speshnata pomost.
25
8
 
16
 
! Отговори
Ха ха преди 10 години
До сега да си е признал някой за виновен от бърза помощ Толкова пари се харчат за щяло о нещяло да купят мутори ,хиликоптер както в чужбина
24
1
 
52
 
! Отговори
Medicinski преди 10 години
Жалко за човека и за цялата случка, а като цяло при остра алергична реакция се дава веднага най-ефективно и без странични ефекти АДРЕНАЛИН - от най близката аптека, бие се интрамускулно - да кажем малко под рамото, като това ще облекчи значително реакцията и ще даде време да се изчака лекарска помощ. За обща култура го казвам.
23
1
 
3
 
! Отговори
venus преди 10 години
stiga gluposti s tva 112 ..a znaete li 4e pyrvo izbiva v pojarnata .....i posle kydeto e neobhodimo
22
5
 
20
 
! Отговори
Бай Хой преди 10 години
До шматка-21Ти верно си шматка, ***! Казва се Урбазон, аптекАр, а в началото на изречението се пише главна буква. Ходи си планината и недей да ръсиш акъл - не ти се получава. Бог да го прости, човечеца.
21
14
 
13
 
! Отговори
шматка преди 10 години
Е стига простотия де!30 мин, таксиметров, насред София??? аптеки няма ли? орбазон май не се произвежда, но има други анти алергични всеки аптекър знае какво да предложи. Аз като знам, че съм алергична си нося орбазон, наскоро се оказа, че като му е изтекъл срока на годност не действа. Въпреки че бях в планината сама за 15-20 мин стигнах до първата аптека с последни остатъци от гласа ми си поисках орбазон в с.Железниза, аптекарката обядваше, междувременно ми се накара, че е обедна почивка.
20
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименпо -добре 3 руснаци,от колкото 30 сирийци,нали така?
19
2
 
26
 
! Отговори
Резил преди 10 години
Самите лекари и санитари по линейките не са толкова виновни, колкото *** които поемат разговорите - диспечери ли, как се водят.Имам нещастието да познавам един, доста неприятно ***, и като знам колко пръста си не мръдват...мани мани.
18
1
 
68
 
! Отговори
ани преди 10 години
Преди време получих алергична реакция от лекарство и започнах да се изривам и подувам. Живеех до поликлиниката и бягах до там в ужас и просто влязох в един кабинет и лекарката ми каза-нали знаете че не сте мой пациент и ни съм ДЛЪЖНА да ви помагам. Аз се шокирах . Добре че една сестра ми помогна...
17
3
 
40
 
! Отговори
хаха преди 10 години
Съмнявам се, че линейката е дошла на време...самото обаждане на 112 отнема повече от минута. Преди година, племенника ми си счупи ръката, а аз бях родила преди седмица със секцио, когато се обадих на 112 и от там започнаха:как се казва детето, на колко е години, как е паднал, къде е паднал, а аз каква съм на детето, а къде са родителите му, може ли да говори с майка му /а тя го успокояваше/. Накрая и пожелах хубав ден и въпреки болките в корема,качих се на колата с бебе на ръце и в Пирогов.