Аварирали трамваи: сутринта стар, по обед – нов

В крайна сметка стара мотриса издърпа модерния трамвай
Обновена: 29 яну 2014 14:30 | 29 яну 2014 14:28,
28
Аварирали трамваи: сутринта стар, по обед – нов
Снимка: архив, Булфото

След като сутринта трамвай аварира и запуши движението по бул. "Христо Ботев", по обед нов случай, с нов трамвай, който наскоро тръгна из улиците на София, задръсти столичния бул. "Витоша".

Още по темата
По първочанални данни причината за аварията е проблем в спирачната система на полското супермодерно возило, снабдено с технологична система за управление и климатици.

Веднага след аварията десетки трамваи се нанизаха в колона по булеварда, докато чакаха проблемът да бъде отстранен, съобщи bTV.

В крайна сметка новият трамвай бе закачен за стар и издърпан, за да се отпуши движението на мотриси край НДК и бул. "България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До гражданинГерманците масово купуват полски автобуси.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може да нямат спирачки, но имат телевизорчета! Седиш и си кюташ
22
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак ни пререформираха.По времето на комунизма всички трамваи бяха български. Не бяха идеални но евтини и достатъчно надеждни.Сега "реформите" унищожиха нашето производство и купуваме прескъпи полски буклуци понеже сме много умни.
21
2
 
1
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
Юрдечка да се оплаче в Брюксел
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уважаеми сънародници, и аз искам всички хора да са богати и доволни , но не знам някъде да е станало.Няма държава от бившия соц.лагер да е добре, и това е така защото думите за братство, равенство, социализъм галят слуха но са неверни.Например Станишев,Цацаров ОрешарскиУУовчев,Бареков ,Първанов,Алексеи Петров.Р.Овчаров,Кънев .РПетков,Масларова,К.Нинова,М.Манолова и всички около тях са милионери.Е как да стане този социализъм с такива ***.Докато БКП-БСП-ДС не се махнат от политиката в България няма да има управия.Бойко дае жив и по здрав.
19
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
трамваите са си много хубави,но нашите криви релси и смотани ватмани са проблема! Все едно да подкараш Ламборджини по улиците на България- еми и то ще аварира.
18
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
полски и на частите пише made in china
17
1
 
17
 
! Отговори
Иванов преди 10 години
Щом се произвежда значи отговаря на някакви изисквания.Допустимо е да се случи авария,то нали има и гаранция.Нима автомобили от какви ли не производители също са показвали дефект.НО КАКВО ПРОИЗВЕЖДАМЕ НИЕ. НИТО КАМИОНИ,НИТО АВТОМОБИЛИ,НИТО ТРАКТОРИ. Не знам дали произвеждаме колелета и тротинетки? КОИ ни е виновен ?
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До аз съм българчеДайте ни ги в Пловдив, като не ви харесват.
15
1
 
3
 
! Отговори
1234 преди 10 години
Tova s hraneneto na Evropa e super fun :)
14
8
 
33
 
! Отговори
Кайзер Созе преди 10 години
Освен разбирачи от футбол и политика явно всички са супер специалисти и от трамваи и автобуси. Трамвай се разваля и от това задължително следват няколко неща:1. Фъндъкова е взела комисионна2. Полските трамваи са ужасни3. Унгарските не са4. Храним Европа5. Цените нямат значение, трябвало е да се купят най--хубавите. (колко сме прости да нямаме пари, трябваше да се сетим да имаме).Само дето от разбиране нито футбола ни става нито политиката. Българинът е много просто ***.
13
7
 
14
 
! Отговори
Уточнител преди 10 години
1. Трамваите са с европейски пари и българите никого не "хранят".2. Полски е само адресът на последна сглобка, всичко вътре е западно - със сигурност поляците не са глупави да откриват топлата вода наново за всяка част, след като я има "в магазина".
12
33
 
29
 
! Отговори
Фандъчето пак намаза преди 10 години
Защо Фандъкова не си купи служебна Дачия от Румъния, а? А на софиянци натресе полски ***. Някой е взел комисионна, май?
11
16
 
23
 
! Отговори
Von Stroem преди 10 години
Полски ... като не купуват от Сименс, така е!
10
5
 
25
 
! Отговори
европата преди 10 години
новите трамваи са си много добре - проблема е че релсовия път , по който се движат, не струва. Тук (имам предвид на запад от Сърбия) и най-малкото отклонение в релсите се ремонтира моментално - трамваите нито нито тракат, нито се люлеят ;)
9
10
 
19
 
! Отговори
гражданин преди 10 години
Много бях изненадан ,че във Варна купили автобуси от Полша. Сега и трамваи пак от там.. Някои хора са взели яки комисиони. По-логично беше да вкарат нови Икаруси или ако ще вдигаме нивото Мерцедес или Ман. Икарусите имат приемственост резрв. части Монтиорите са им свикнали. Пък и цялата армия мина на Мерцедес.... Малко да мислят теа политици и кметове... После що немало пари...
8
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен номер 4,айде посмали малко, тези трамвай са купени по оперативна програма транспорт, с европейски пари, така че да твърдиш, че бълхарите хранят Европа е смешно.
7
9
 
35
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Какво съвпадение, точно като новите полски автобуси дето ни ги натресоха във Варна. Седалките са скарани с човешкото тяло, освен това са направени от твърда пластмаса без нищо меко по тях, окачването е твърдо и друса, двигателя бучи като стар Икарус на високи обороти. И тук идва гениалното нововъведение- пронизителен звук, който алармира не че вратите ще се затворят всеки момент, а пищи в момента на затваряне (явно в случай, че някой не е разбрал, че вратите имат такива свойства).
6
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом е техника, тя се разваля! И най-новите техники често се оказват дефектни, но въпросът е колко често се развалят!
5
13
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е метафора на времето, в което живеем! Дават се милиони(буквално за брой) за нови трамвай, които изглеждат супер отвън, но всъщност са полски *** родени от жаждата на новоизлюпен капиталист за бърза печалба за сметка на качеството. Разбира се новата лъскава опаковка се замества от 30-40 годишния български соц. трамвай