Акция "Скоби" смути депутатите

"Закопчаха" коли около НС и на управляващи, и на опозиция
Обновена: 30 яну 2014 15:03 | 30 яну 2014 14:56,
69
Акция "Скоби" смути депутатите
Снимка: архив, Булфото

Скоби на депутатски автомобили смутиха днешното заседание на парламента. Наложи се пленарното заседание да бъде прекратено за малко, за да могат народните представители да излязат и да платят за премахване на скобите от автомобилите им.

Колите на Центъра на градска мобилност явно бяха влезли в заградената зона около НС. Така на практика последния час от работното време на народните избраници се провали, защото след почивката се наложи поименна проверка.

От Коалиция за България видяха провокация в действията на общината. От ГЕРБ пък обвиниха колегите си, че паркират неправилно, а председателстващата Мая Манолова – че нарушава правилника, като дава нерегламентирана почивка. Оказа се, че има "закопчани" коли и на опозицията обаче. Депутатските коли с поставени скоби са били в пространство в зоната за сигурност на парламента.

Наредбата за синята зона е отменена от съда и към днешна дата ние нямаме действаща наредба. Всяка една сума, събрана по тази наредба, е незаконно събрана и всеки един може да си търси средствата по тази наредба, заяви депутатът от БСП Георги Свиленски. Той призова вместо СО да изпраща коли на Центъра на за градска мобилност, да провалят заседание на НС, да оправи наредбата. Той цитира решение, според което няма общински орган, който има право да вдига автомобили и да слага скоби.

Смятаме, че това днес е провокация, но резултатът е, че СОС трябва по-внимателно да гледа регламентацията, заяви и Антон Кутев. Неговата скоба е свалена, след като си платил 30 лева.

От левицата са категорични, че наредбата не е в сила. Социалистите припомниха, че има решение на Oбластната управа, че скобите и глобите в синята зона са незаконни и се води обжалване на решението на Столична община. Делото във Върховния административен съд е на 7 март. Синя зона към момента няма, отсече Кутев.

Според него в момента всеки, чиято кола бъде вдигната, може да съди общината. Той обаче няма да го направи.

От ГЕРБ пък видяха две „фрапантни нарушения“ на законодателството по време на заседанието на НС. Едното според Станислав Иванов е почивката, дадена от Мая Манолова 45 минути преди края на заседанието. По правилник депутатите нямат право на почивка, ако остава по-малко от час пленарно време. Второто според депутата от ГЕРБ е неправилното паркиране на депутатите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
22
 
! Отговори
Пич преди 10 години
A, другари от "днес", кога точно ще уведомите аудиторията на сайта, че депутаттие от БСП не искат да си плащат глобите и щели да отменят синята зона, защото била незаконна? А, кога ще го напишете това или още не са ви спуснати опорните точки по темата?
38
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо тези негодници си мислят, че имат право да окупират центъра на София и да си паркират колите без да плащат? малко скромност и уважение към закона и обществото? #МАХАЙТЕ СЕ! Паркирайте си вкъщи!
37
0
 
17
 
! Отговори
един никакъв преди 10 години
А че почти всички инвалидни места в центъра са заети от други коли, които са в явна връзка с контрольорите, защото стоят почти цял ден, без никой да ги закачи....
36
0
 
19
 
! Отговори
Емил преди 10 години
Депутат платил 30 лева.И 3000 са му малко
35
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дали са сложили скоба на колата на Болен Юруша? Сигурно щеше да провокира известна истерия у Боленчето и ПП Атака щеше да обвини скобата в национално предателство.Ашколсун ЮРУШ Сидероглу!
34
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Закона е за всички!!!Що се делите на депутати и народ?
33
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Акция "Скобелев"..само така!
32
3
 
24
 
! Отговори
Ройтерс преди 10 години
Според общината само на депутата Сидеров не успяха да сложат скоба тъй като лицето се подвизава с БТР откакто остана без имунитет.
31
0
 
22
 
! Отговори
Kuncho преди 10 години
Каква провокация,просто трябва да се научат, че и те трябва да плащат както всички!
30
0
 
1
 
! Отговори
Тук четете преди 10 години
worldnews.nbcnews/
29
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смутен депутат, щастлив народ.
28
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дай Боже да има повече новини с "нещо си смутил" депутатите. Искам да има жално квичене от парламента. *** квичене.
27
1
 
11
 
! Отговори
до 25 преди 10 години
"От ГЕРБ пък обвиниха колегите си, че паркират неправилно...Оказа се, че има "закопчани" коли и на опозицията обаче"ХОХОХОХОХО
26
0
 
13
 
! Отговори
избирател преди 10 години
Нещо не им понася бизнес средата, която натвориха за обикновените хорица! Я да плащат двойно, нали са за пример на другите! Тъкмо ще се мотивират да поправят законово нещата. Докато им осигуряваме стерилна среда няма да имат мотивация да поправят действителността и ежедневието на хората!
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредната блиц-акция на злодея Костов.
24
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Видяхте ли Луфтханзата как мълчи като мишка откакто остана без имунитетче? Нещо го няма хич на радарите нито мутрите му които бият редовно български граждани.
23
0
 
10
 
! Отговори
бай Петко преди 10 години
М О Л Я, тука, на форума, публикувайте тази наредба, важаща за цялата страна, за да имаме очи пред ламтящите за пари органи, да не се стига до съд, щом е незаконна. Всеки шофьор да я сканира и да я сложи на предното си стъкло. Да не би депутатите да са с два чифта... !
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"От Коалиция за България видяха провокация в действията на общината"ахахах БУАААХАХАХАА
21
3
 
14
 
! Отговори
teo преди 10 години
ЦЕЛИЯТ ЗАБЛУДЕН ЕЛЕКТОРАТ ПОВЯРВА, ЗА МИГ, ЧЕ ДЕПУТАТИТЕ СА СМУТЕНИ ОТ ФАЛШИВОТО ЗАКОПЧАВАНЕ НА КОЛИТЕ ИМ, ДОООО БЕЗНАКАЗАНОТО ОТКОПЧАВАНЕ И ВРЪЩАНЕ НА ДЕПУТАТИТЕ БЕЗ ДА СИ ПЛАТЯТ ГЛОБИТЕ! ПРАВИЛНО, ЗАКОНИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА ВСИЧКИ ОСВЕН ЗА ДЕПУТАТ-КЮФТАЦИТЕ, КОИТО СА НАД ЗАКОНИТЕ!!! НЕКА МАНИПУЛАТОРЪТ ЦВ.ЙОВЧЕВ ДА СЪОБЩИ С КОЛКО СА ГЛОБЕНИ ТЕЗИ ДЕПУТАТИ- ПРЕСТЪПНИЦИ!!! БЪЛГАРИ, СЪБУДЕТЕ СЕ!!!
20
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Наредбата за синята зона е отменена от съда и към днешна дата ние нямаме действаща наредба. Всяка една сума, събрана по тази наредба, е незаконно събрана и всеки един може да си търси средствата по тази наредба, заяви депутатът от БСП Георги Свиленски. Той призова вместо СО да изпраща коли на Центъра на за градска мобилност, да провалят заседание на НС,да оправи наредбата"Щом депутатите не смеят да се противопоставят на мутренската Паркинги и гаражи,какво остава за останалите хора в България?