Столична община решава за Луковмарш до края на седмицата

Фандъкова пита прокуратурата и СДВР за организирането му
11 фев 2014 15:56, Анисия Иванова
45
Столична община решава за Луковмарш до края на седмицата
Йорданка Фандъкова. Архив: Булфото

През тази година получих много писма с искане за по-сериозна реакция от страна на Столичната община по повод на организирането на Луковмарш на 15 февруари. Изпратила съм тези писма до прокуратурата и СДВР и вчера получих отговор. Това съобщи пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която участва в дискусия за рисковете от омразата в българското общество.

Още по темата
Фандъкова съобщи, че юристите на общината разглеждат отговора на компетентните органи и изготвят становище, което ще бъде оповестено до края на седмицата.

Луковмарш се организира всяка година от 2003-а насам в памет на генерал Христо Луков - български офицер, преподавател по военно дело, лидер на Съюза на българските национални легиони. Луков е считан за проводник на антисемитски идеи, съобщава БТА.

От организацията на евреите в България "Шалом" се противопоставят на организирането на Луковмарш и го смятат за пропаганда на пронацистки и ксенофобски идеи.

ДПС също се възпротиви срещу предстоящото на 15 февруари провеждане на т. нар. Луковмарш. Лидерът на партията Лютви Местан призова компетентните институции и Столична община да предприемат дадените им от закона правомощия и да не допуснат провеждането на подобна проява.

"Не" на Луковмарш и факелното шествие по улиците на София, поискаха и група народни представители от БСП, сред които Георги Кадиев, Борис Цветков и Христо Монов, които се срещнаха с Фандъкова в края на януари.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
явертъ преди 10 години
Преди да пишете глупости се информирайте кой е Христо Николов Луков и какво е направил. При евентуална забрана Герб ще си понесе негативите, защото Фандъкова се командва от Герб.
34
0
 
5
 
! Отговори
Възмутен преди 10 години
Разстрелът на шестте ястребинчета е командван от фелдфебел школник Никола Маринов който е бил член на РМС(младежкото крило на БКП).И какво излиза един комунист командвал разстрелът на други комунисти.Досъщ като в италианската мафия!А после генерал Луков ви бил виновен,нищо,че вече 10 месеца не е бил жив!!!
33
0
 
5
 
! Отговори
за Христо Луков преди 10 години
Генерал Христо Луков е бил убит на 13 февруари 1943-та година.Шестте ястребинчета са разстреляни на 20 декември 1943-та година.Не разбирам как той може да е наредил разстрелът им.Няма как да е станало.Всеки друг може да обвините но не него и цар Борис-починал е на 28 август 1943-та година.Така,че феновете на БСП нека да намерят някой друг за виновен.Явно е,че ген.Луков е неподходящ!Или единствената мозъчна клетка на БСП не е при пишещите в този сайт!
32
7
 
0
 
! Отговори
Антифашист преди 10 години
Интересно ми е,дали участниците в Луков марш,щом не са нацисти и фашисти,ще отидат на паметника на Шестте ястребинчета да поднесат цветя и венци ?!?
31
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Богдан Филов в дневника си добре е описал нищожеството фашист Луков. Фашиста най-добре може да опише фашисткото нищожество. *** Расатковци, кога вашия лидер ще спре да се резили публично, скрийте се бе заспали хора, 1000000 пъти по-добре гейско шествие, което не одобрявам, отколкото вашата политическа ***, че половината ви фашистки идеалисти начело с Хитлер не са ли обратни в хиляди отношения...
30
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
фашист и хитлеров агент, политически топач пред хитлер на царя и правителството, идеал на жалкия расате и компания
29
5
 
10
 
! Отговори
Куроландес преди 10 години
Твърдо НЬЕ на фашисткия марш.
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Споко, Фъндъка пуска на всички вече почти цяла година.
27
10
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 10 години
Гей паради може, а Луков марш на родолюбците не?
26
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДА , на Луковмарш !!!
25
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В историята пише изрично, че няма доказателства за антисемитизма приписван на г-н Христо Луков. Културно е да се придържаме към доказани факти - другото е клевета.
24
7
 
11
 
! Отговори
Strict преди 10 години
Луков марш с масовостта си трябва да покаже нетърпимостта на хората с българско самосъзнание към сегашното политическо статукво. Сега е време да се обединим с истинските патриоти и националисти от БНС-Гвардия и да им гласуваме доверие на престоящите извънреднипарламентарни избори. Друга алтернатива за спасение на България просто няма.
23
9
 
12
 
! Отговори
Даца Фандъка преди 10 години
Фандъкова, ти си една нещастна проста жена, която няма и грам чувство за национална принадлежност. Ти си машата в ръцете на политическите мутри, крадеш за червената мутра Бойко Борисов. Да ти припомня, че откакто си кмет от мръсотия и дупки София прилича на средновековна клоака. Вместо да се занимаваш с Луков марш, което шествие е в памет на един истински българин, вземи да оправиш града, който си превърнала в ***. Това ли ще е културната столица на Европа. С *** каруци. Пази боже!
22
11
 
14
 
! Отговори
За Генерал Луков преди 10 години
Луков марш е едно от малкото, ако не и единственото събитие, което почита един Българин патриот. Естествено е всички анти-български организации като Шалом, неокомунистическите партии като ГЕРБ, БСП, ДСБ и всички пръкнали се от комунистите *** яростно да протестират срещу опитите да се възстанови българската история и да се почетат хората борили се за независимостта на България. Фандъкова е една от тези ***, политическата *** на комуниста Боко -тиквата, сикаджийската мутра.94739
21
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фашистите са заклеймени и комунистите са заклеймени и талибаните са заклеймени и така нататък.Обаче навякъде има антисемитски движения,ксенофоби,хомофоби и прочие фоби.Именно фашистките движения и организации направиха зулумите в Киев и окървавиха протеста.И какво като проведът шествието?До сега за 10г какво лошо стана?Защо пендетата могат да си развяват задните части по софииските улици,защо Доган може да докара турци да опикаят градинките а тия да не могат?Айде бъдете толерантни бе другари.
20
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фандъкова, омразата я посяха и продължават да я "ръсят" нискочели хорица, какъвто е Вожда ви! Мъртвите герои са си мъртви герои, а отрепките избиват комплексите си, плюейки всички и всичко, което не им е симпатично и не им носи далавера! Та първо се поогледай във "вашия клас", другарко!
19
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фандъкова, излагаш се. Жалко че минаваш за интелигетна жена, макар и учителка, макар и по руски.
18
10
 
12
 
! Отговори
Елена Павлова преди 10 години
Българи, засрамете се ! Вие от мизерия ли, от злоба ли, от беднотия ли, вече съмсем се смахнахте ! Никой по света не чества фашисти !
17
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фашистите са зеклеймени в целия цивилизован свят, само в България, където нещата са тотално сбъркани и наопаки се намират някакви, които искат дори да ги честват.
16
6
 
8
 
! Отговори
до 18 преди 10 години
До За Христо ЛуковТова е един от митовете, които фашисите са измислили за Христо Луков. Всеки, който е служил в артилерията (а аз съм) знае, че това няма как да стане. Обаче пък звучи много героично някнак си, особено за балъците, които не могат да мислят със собствените си мозъци, а знаят само да повтарят като папагали.