Полицията в София предприема допълнителни мерки за баловете

Органите на реда ще патрулират по пътища, около училища и дискотеки
16 май 2014 12:55, Красимир Ангелов
6
Полицията в София предприема допълнителни мерки за баловете
Снимка: Булфото, архив

Полицията в София предприема допълнителни мерки за безопасно провеждане на абитуриентските балове в столицата, съобщиха от ОДМВР-София.

За целта засилено полицейско присъствие ще има в районите на учебните, питейните и увеселителните заведения, а с оглед обезпечаване на обществения ред и сигурността на гражданите ще бъдат предприети и конкретни мерки.

От полицията отчитат, че преди старта на баловете са проведени работни срещи с ръководствата на учебните заведения на територията на областта, с регионалния инспекторат по образованието и органите на местната администрация с цел предприемане на съвместни действия и недопускане на правонарушения. Служители на "Охранителна полиция", Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" и Областна дирекция по безопасност на храните извършват проверки в заведенията, където ще се провеждат тържествата на зрелостниците.

Полицейските служители са провели срещи и с фирмите, осъществяващи охраната на заведенията, в които ще се провеждат тържествата на зрелостниците. По време на срещите са  обсъдени начините за взаимодействие и бърза връзка за реагиране на всеки сигнал.

Изготвени са писмени разпореждания и уведомителни писма до управителите на питейните заведения относно пропускателния режим, начина на охрана и легитимността на лицата, извършващи охранителна дейност, както и недопускане внасянето на огнестрелно оръжие и пиротехнически изделия, които биха могли да застрашат живота и здравето на празнуващите.

Допълнителни мерки за сигурност се предприемат и на територията на курортен комплекс Боровец, където се очакват абитуриенти от цялата страна.

С оглед предотвратяване на пътни инциденти с автомобили, превозващи абитуриенти и техните придружители, ще се извършва превантивен контрол на автомагистралите, междуградските и вътрешноградските пътища.

С цел предотвратяване на тежки пътнотранспортни произшествия с абитуриенти и техните придружители служителите от „Пътна полиция“ в 12-те районни полицейски управления в областта проведоха беседи със завършващите, а също така им бяха отправени и практически препоръки за безопасно поведение по време на баловете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде селенията през май започна. Не мога да разбера, защо всяка година абитуриенти висят по прозорците на автомоби. Ако собствениците на лъскави коли, са солено глобени и с отнети точки, следваща година няма да чакат някой полицаи да им направи забележка, а самите те ще апелират това да не се прави. България!
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Срам и излагация. Поведение на комплексирани младеж и родители.Тези балове са глупсот, харчене на пари и препиване.Глупост голяма!
3
1
 
3
 
! Отговори
Росен Балабанлиев преди 10 години
Директно да ги забранят баловете.Само простотии по тях.
2
1
 
5
 
! Отговори
Царица Костадинка преди 10 години
Машалла абиторенди!
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Полицията да пази най-вече *** абитуриенти и свирачите на чалга, че пропада евровотът!