Затварят изцяло "Лъвов мост" от 4 юни

От 1 юни започва ремонтът на моста към летището
30 май 2014 19:58, Александър Попов
41
Затварят изцяло "Лъвов мост" от 4 юни
Снимка: Столична община

От 1 юни започва работа по моста на бул. „Цариградско шосе” на разклона за летище "София" над бул. "Александър Малинов". Това съобщи днес Любомир Христов, зам.-кмет по транспорта на столична община.

Там организацията на движение ще бъде сходна с тази, която бе досега при ремонта на 4-ти км, като разликата е, че ще бъдат оставени проходими платната от южната част на моста, откъм квартал "Младост".

Срокът за затварянето на този първи етап по график е до края на месец юни, уточни Христов. Ремонтните дейности по двата моста пък трябва да приключат в средата на септември.

Завършването на ремонта на моста на 4-ти км закъснява с две седмици заради обилните дъждове, обясни Христов.

Другият голям обект, който е в ход на изпълнение е строителството на кръстовището на "Лъвов мост".

"От 4 юни предстои нова организация на движение, която предвижда затварянето на бул. "Мария Луиза", което означава, че преминаването през стария мост ще бъде изцяло затворено", каза още Любомир Христов, цитиран от "Фокус".

Последният етап от ремонта предвижда изграждането на тунел, който предстои да бъде изграден. След 45-дневния срок за изпълнение, движението ще бъде пуснато както в тунела, така и по локалните платна от страната на „Централна гара” и ще започне работа по аналогичен начин в южните платна, които са откъм централната градска част.

"Организацията на движението на трамваите, както и на леките автомобили ще бъде свързана с промени. Част от трамваите ще се движат по ул. „Козлодуй” и оттам до обръщалото в кв. „Орландовци”, а друга част от маршрутите ще бъдат пренасочени по бул. Христо Ботев, като детайлната информация ще бъде обявена на спирките за градски транспорт, на сайта на Центъра за градска мобилност и на сайта на Столична община. Изцяло ще бъде затворено движението по „Лъвов мост” по направлението бул. „Мария Луиза”. След това движението се обръща – пуска се северната част на бул. „Сливница” откъм Централна гара с тунелното преминаване и се премества изпълнението на етапа, който е от южните платна откъм центъра по начина, по който бяха затворени до момента северните платна", обясни още Христов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
22
 
19
 
! Отговори
тъпаци преди 10 години
през 2 - 3 години ще правят без мислени реконструкции за 3 -4 милиона трамвайни линии ,пътно платно , канализация ,вело алея ,площади и метро станции до следващия проект който ще след 3 години и с цена 5 -6 милиона и така до края на света
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако има и още няколко ленти, минаващи под кръговото ...да!
15
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това на снимката ще йебе майкята на трафика. Ще стане като в Бангладеш. Дано не е това планът, а както в 90% от статиите в ДнесБГ - свалени от нета и пльоснати просто е така
14
15
 
27
 
! Отговори
пена преди 10 години
Тва кръстовище е напълно безсмислено. На няколко стотин метра и преди, и след него пак има кръстовища със светофари и задръстванията просто ще се преместят на тях. Да не говорим, че е много спорен строежа на такива "безконфликтни" трасета в центъра. В белия свят гледат да намаляват колите в градовете и да развиват алтернативите. А ние правиме инфраструктура само за тях...
13
14
 
14
 
! Отговори
нектарий преди 10 години
само времето ще покаже дали има смисъл от този мост ,не бях запознат досега с конструкцията ,но не виждам как ще се премахне задръстването там ,при положение че трамваите ще са на едно ниво с колите и пешеходците .....но така стават нещата тук , може след някоя година да се ремонтира моста отново ,все пак строителните фирми трябва да работят нещо.....нищо че ще е за сметка на данъкоплатеца:)
12
10
 
31
 
! Отговори
Жо преди 10 години
АКО МАХНАТ ТРАМВАЯ всичко ще бъде наред на това кръстовище.В момента трамвая дублира на 100 % метрото под него.И аз, като много стари жители на София имам сантименти към трамвая, но всяко нещо с времето си!
11
16
 
19
 
! Отговори
КУ-КУ2 преди 10 години
СЕГА ЗАТВАРЯТ ЛЪВОВ МОСТ КОЙ ЗНАЕ ДОКОГА, КАТО ПЛАНИРАТ ЗАТВАРЯНЕ И НА ОРЛОВ МОСТ - ЗА РЕМОНТИ! ЕЙ НА ТВА МУ СЕ ВИКА ЕФИКАСНА БЛОКАДА КАКВАТО И В ДОНЕЦК НЯМА!ЛУДВАЙ НАРОДЕ ШОФЬОРСКИ!!
10
15
 
16
 
! Отговори
КУ-КУ1 преди 10 години
ТИЯ ПОЛИТРЕМОНТЧИЦИ СЪВСЕМ ПОЛУДЯХА А И НАРОДА ИСКАТ ДА ПОДЛУДЯТ:- ЗАТВОРИХА ПОЛОВИНАТА ЦАРИГРАДСКО ВЕЧЕ 2 МЕСЕЦА (А КАЗВАХА САМО ЗА 45ДНИ), А СЕГА ПЪК КЪРТЯТ ВСИЧКО НАПРАВЕНО ЩОТО БИЛО ЕКСПЕРИМЕНТ!!? Т.Е. ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА ДА ОТПИШЕМ ЦАРИГРАДСКОТО И ОЩЕ 20-30МЛН.;- ЗАТВОРИХА СЕМИНАРИЯТА, КАТО ИСКАТ И ДА СЕКАТ ПОЛОВИНАТА ЛОВЕН ПАРК ЗА ТРАМВАЙ - ВОДЯТ СЕ СПОРОВЕ КОЕ, КОГА И КАК - Т.Е. ДА ОТПИШЕМ ПОНЕ ДО КРАЯ НА СЕПТЕМВРИ РЕАЛНО И ТОВА КРЪСТОВИЩЕ, МАКАР, ЧЕ УЖ ЩЕШЕ ДА Е ГОТОВО ДО ЮНИ-ЮЛИ!
9
1
 
16
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 10 години
Така и така наляха милиони, не можаха ли да изкарат на трето ниво трамваите и пешеходците?!
8
15
 
22
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
до Чесно казаноЦелта е едни хора са усвоят едни пари. Кой ти мисли за някакви проблеми и за някакъв график?
7
19
 
16
 
! Отговори
Чесно казано преди 10 години
не мога да разбера защо някой си мисли че така ще реши проблем с трафик:Първо тези пешеходни пътеки на това много натоварено от към пешеходци кръстовище убиват цялата идея на кръговото.2 този трамвай, който ще е с предимство, де факто спира цялато кръстовище. 3 4 лентов път става двулентов . Чудо на научната мисъл една зелена вълна щеше да свърши много по добра работа и за много по малко пари.
6
13
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червените прости каскети се чудят как някой може да прави нещо от което има смисъл. Не е за вас това, другари жалки. Последното доказателство е номер 15,.
5
14
 
60
 
! Отговори
дракона преди 10 години
да е жива и здрава Фандъкова и никога червена гадина да не сяда на стола и
4
14
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Никакъв ремонтТи си едно от доказателствата колко *** има сред електората на БСП!
3
42
 
22
 
! Отговори
Никакъв ремонт преди 10 години
Никакъв ремонт не почва, разкопали са, че търсят дипломата за средно образование на Плевнелиев.
2
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При струпване на повече коли на Лъвов мост всичко ще се опуши от бензинов дим и сажди.
1
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тунела можеше да го направят още при строежа на метрото.