Метрото в София продължава без държавно финансиране

Фандъкова: Обещаните 10 млн. лв. не са осигурени
Обновена: 12 юли 2014 10:34 | 12 юли 2014 10:05, Анисия Иванова
115
Метрото в София продължава без държавно финансиране
Йорданка Фандъкова. Снимка БТА

За първи път метрото в София ще се изгражда без държавно финансиране, казва в интервю пред "Труд" столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя обясни, че на 1 август ще започва изграждането на метрото по бул. "Черни връх" до ул. "Сребърна". Това ще наложи стеснения по булеварда в два участъка. "Обещаните 10 млн. лв. за тази отсечка не бяха осигурени до този момент.  Ще се опитаме да се справим без тази помощ", казва кметът.

Това обаче не е добър знак за съвместна работа по такъв стратегически национален обект, коментира Фандъкова.

Поради строителните дейности шофьорите е добре да използват Южната дъга на Околовръстното шосе, бул. "Симеоновско шосе", новото кръстовище.

По думите й строителните дейности в София, вървят в срок. "Закъснение има при реконструкцията на трамвайната линия на бул. "България".

За останалите проекти засега няма забавяне. За ремонта на бул. "Цариградско шосе" няма да се направи никакъв компромис. На 15 септември ще бъде пуснато основното движение", обещава кметът.

Столична община предвижда намаление на цените на някои карти и въвеждане на нови - тридневна карта "София", която ще важи и за музеи. Целта е да има истинска тарифна политика. Тя ще е такава, когато бъде въведена цялостна тикет система. Добре биха се отразили едни почасови карти за пътуване или спрямо разстоянието, но това не може да се приложи без системата, допълва Фандъкова.

Има прекалено много задачи в София и съм изцяло съсредоточена върху това да не допуснем забавяне на ключови проекти и тяхното спиране, казва тя в отговор на въпрос дали ще оглави листа в София за предстоящите предсрочни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
9
 
32
 
! Отговори
несофиянка преди 9 години
Крайно време бе да се спре финансирането на метрото от държавата. Метрото не е национален обект, а софийски. Какво му е националното, освен да се финансира от държавата. Вместо да се влагат паритие по оперативни програми за страната и подобряване на пътища и транспорт в България, все се дава лъвския пай на София.
21
31
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз не познавам нито един младеж дето да симпатизира на червените ***.Разсипаха България.Младите казват, че бабите им са червени, но те самите мразят комунизма.
20
16
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фанък, май свърши лапачката, а? Нема го Баце, който те назначи за да заметеш кражбите му от строежа на Метрото и да си връткате далаверките. Скоро ще си ходиш на Самоков, некадърна селянко. Заради тебе кучетата изядоха човек в Малинова долина, което е световен срам за всяка столица.
19
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунизма е болест.И все още има болни, *** са и на години вече, измират.След още 20 г. няма да остане никой от ***.
18
27
 
8
 
! Отговори
до Софиянец-пенсионе преди 9 години
Мани ги тея кво им обясняваш.Не виждаш ли, че са тъпички.То умен и нормален червен фашист има ли?Приятелчета с нац-социалистите, и си поделят даже Полша.
17
23
 
13
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
Червени и необразовани тролчета отговорете ми ако можете на следните въпроси: - Защо след като е толкова добре социализма-комунизма всички деца на партийните величия от БКП-БСП живеят и учат в Западна Европа или САЩ. Избройте няколко имена , които живеят или учат в Москва. - За България- след като плюете София , че се управлява от ГЕРБ, защо не си седите в провинцията а тичате в София да живеете. Направете си Вашите градове , които се управляват от БСП по добри и си останете там.
16
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
София си на софианци.Който е от прованса, да си хваща дилижанса и да се барикадира у селото си.И без това тук червени мишоци няма.А що се отнася до новодошлите, те са млади, а младите не могат да ги дишат червените.
15
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да направи един пенсинерски червен митинг БКП с *** от ДПС в центъра.Малко да покаже своите избиратели."За какво дойдохте в София?Ами незнам..."
14
6
 
23
 
! Отговори
до 12 преди 9 години
Ти вяравш ли си. Този и предния кмет (и двамата са селяни) ги избраха селяните наводнили София, след като махнаха софийското жителство.С други думи - селяни, избират селянин. Никой истински софиянец (които вече са на свършване) няма да гласува за селянн, още по-малко за комунист, макар и бивш.
13
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дежурните *** от "партията майка" налазиха.Всъщност София се коментира от софианци.Аз лично съм радостен, защото в София йората са всякакви, но не и комунисти.Даже си лафих в рейса с един стар нацист. Беше ми готино. Избивал е *** едно време.
12
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ясно е, че тези, които не са от София ще плюят по софийският кмет.Но да си гледат работата. Ни е този кмет сме си го избрали и пак ще си го изберем.София открай време е анти-комунистическа и такава и ще си остане.А останалите скотове дето гласуват за комунистически партии от сорта на БКП и ДПС да не се чудят защо държавата е зле. Няма нищо хубаво произведено от комунистическа ръка. Освен да краднат друго не умеят.И бягат на запад и си мечтаят за Мерджан, а не за Москве.Язък,че са се родили.
11
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правят метро към къщата на Плевнелиев с държавни пари.
10
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ало софиянец пенсионер,я кажи колко имоти си реституира преди 20 години, не ми пробутвай , че герб има нещо общо с европейското развитие, освен да крадат от евро-фондовете.А в София се живее по-добре защото всичко е концентрирано там, а не защото мутрата Боко е развил града
9
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Софиянец-пенсионераре бегай у мола да охладиш ...
8
23
 
9
 
! Отговори
историк-анализатор преди 9 години
БКП-БСП-ДС най много мразят умни и образовани хора на ръководна работа. От 70 години обичат само каскетаджии и прости хора, защо ли -защото така си уреждат цялата рода, които по правилно са необразовани като тях. Само да припомня , че бай Тошо беше неграмотен *** овчар, а изкара над 30 години на власт. Естествено и тия около него бяха същите.прости партизани или мандраджии.
7
5
 
30
 
! Отговори
до 6 преди 9 години
Искаш да кажеш, че комунистите от ГЕРБ са някаква алтернатива на комунистите и не са комунисти ли. Навярно си някой пенсиониран старшина - от тези, за които обикновените хора се сбъркаваха от работа и работеха до гроб, за да може такива като теб да се пенсионират на 45 години с 800лв заплата.
6
29
 
31
 
! Отговори
Софиянец-пенсионер преди 9 години
Драги сънародници от провинцията сега разбрахте ли , защо Софиянци от 25 години не гласуват за БСП. А хората във Враца , Видин, Монтана и почти целия Северозападнал район все още си чакат ТКЗС-тата на бай Тошо. И те докато чакат комунизма-социализма София стана един добре развит Европейски град. Сега пак гласувайте за БСП, че пенсиите може и да се повишат с 5 лв. , а не както сега с 4.50 лв. Ние в София пак ще си гласуваме за ГЕРБ и ще живеем по Европейски.
5
21
 
24
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
И как стана това чудо, бе умнико. Бойко и Фандъка си изтеглиха милионите от Цветелин-банк и се изръсиха ей така за благото на хората.Нали всичко това е постигнато с цената на 4-годишно замразяване на доходите и тотален геноцид над българския народ, не само над пенсионерите - над целия народ, с изключения на няколкото геребераста и роднините им, вързани по кранчетата на държавата да цицат.
4
23
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не помня дори по прехваленото комунистическо време в София толкова мащабно да се е развивала пътната мрежа.За жалост дори това е недостатъчно,но все пак похвално е, че се правипоне малък опит София да се развива,защото вече пътищата са крайно недостатъчни.Сега например по околовръстното от Младост до бул. "Цар Борис III" вече няма задръствания и е спокойно.Преди този участък се минаваше за 2 ч.,сега за 30 мин.А на *** дето плюят за това, че се върши нещо, разбира се няма какво да се каже.
3
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕ НА ГРАБИТЕЛСКИЯ ЗАЕМ !!!РАШИДОВ И ПЕЕВСКИ НЕ СА ЗА ЖАЛЕНЕ