Уволниха шефа на "Топлофикация София"

СОС гласува отстраняването на Стоян Цветанов заради сметката в КТБ
Обновена: 24 юли 2014 21:29 | 24 юли 2014 14:53, Веселина Йорданова
38
Уволниха шефа на "Топлофикация София"
Стоян Цветанов. Снимка: архив, БТА

Шефът на "Топлофикация София" беше отстранен от поста от Столичния общински съвет. За освобождаването на Стоян Цветанов гласуваха 37 съветници, един беше против и петима се въздържаха.

Още по темата
Предложението за смяната на ръководството беше внесено от общинските съветници от ГЕРБ Николай Стойнев, Иван Илиев и Орлин Алексиев с мотивите, че около 90% от средствата на дружеството са в поставената под особен надзор КТБ.

При дебатите обаче имаше и изказвания, че рокадата се налага заради лошо управление и резултати на дружеството.

Блокираните в КТБ пари са предназначени за финансирането на инвестиционната програма на дружеството. По-рано днес Дончо Барбалов съобщи пред телевизия Bulgaria On Air, че става дума за близо 95 млн. лв.

Още две общински дружества имат средства в КТБ, макар и в по-малък размер - „Пазари юг“ и „Софийски имоти“.

Работници от "Топлофикация София" подкрепиха ръководството на протест пред сградата на общината. Те издигнаха плакат с надпис  „Не” на манипулациите за "Топлофикация – София”.

В писмо до СОС протестиращите посочват, че 1466 работници и служители на дружеството подкрепят Съвета на директорите и изпълнителния си директор. Още вчера те са депозирали своите подписи в СОС в подкрепа на ръководството.

Вече бившият директор коментира пред журналисти, че днешният ден е най-хубавият за него в последните 8 години, защото ще излезе в отпуск и ще почива.

„Уважавам решението на собственика на компанията. Тези пари са концентрирани в последните 2 или 3 месеца и са изпълнение на инвестиционната програма до края на ноември”, обясни Стоян Цветанов.

По думите му средствата са били предназначени и за плащане на закупения природен газ от „Булгаргаз“, а случилото се с КТБ е можело да се случи с всяка друга банка.

За временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор на „Топлофикация - София” бе избран Георги Беловски.

По време на заседанието на телефон 112 беше подаден сигнал за бомба в Столична община, но съветниците продължиха работа. След проверката сигналът се оказа фалшив.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 9 години
До Онзи - Ами не се връзва, обаче синдикатите искаха точно това. Ама да сте забелязали този факт в медиите? Разбира се г-н Цветанов ги отряза, но синдикатите са наглеци и *** по природа и нищо чудно да представят това си искане и пред новия директор. До 32 Анонимен - Не, не ги искам поименно, а само да споделят личната си опитност. В противен случай имаме казуса "клевета".До Онзи - Ами нека споделят тук какво им е казвано...
33
0
 
2
 
! Отговори
Онзи преди 9 години
До House M.D.А знаеш ли какво се казваше на тези, които са отказали да се подпишат? Никой не лъже!
32
0
 
1
 
! Отговори
Онзи преди 9 години
До House M.D.Щом един струва 300 лева, някакси не ми се връзва 3 да са 100 000.Дружеството винаги се е грижело за здравето на служителите и не виждам нищо лошо в това.
31
1
 
3
 
! Отговори
Онзи преди 9 години
До ЕМНай-лошото е, че докара в дружеството всичките си роднини и съседи видинчани, също толкова някомпетенти като него и ги настани на мениджърски позиции!
30
1
 
4
 
! Отговори
ЕМ преди 9 години
Стоян беше едно повярвало си виденско селянче. Нямаше, ама НИКАКВИ управленчески способности, да не говорим за знания. По образование е ЖУРНАЛИСТ, с техникум по електротехника от Видин и задочна инкономика, а като езици говори само един куц руски (и вероятно, виденски). Питам аз, МОЖЕ ЛИ човек с такова образование да е директор на дружество, което генерира близо 2 % от ГДП-то на България? При един нормален подбор, този човек даже нямаше и да го извикат на интервю.
29
0
 
4
 
! Отговори
zero преди 9 години
Чрез избирането на Георги Беловски се протягат пипалата на КОВАЧКИ и към столичната топлофикация. Да не се окаже, че една мафия сменя друга!
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поименно ли ги искаш бе (колега)?
27
1
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 9 години
Добре. Колко от тези, които твърдят тук, че е имало заплахи и принуда, работят в системата и могат да споделят лична опитност? Аз споделих моята. Никой не ме е заплашвал или принуждавал. И друго, защо няма и дума затова, че синдикатите искаха Стоян Цветанов да похарчи над 100 000 /сто хиляди/ лева от фирмените пари за да могат 3-*** души да отидат на ядрено-магнитен резонанс /един такъв струва 300 лева/?
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До House M.D. Никой не лъже, ти си техен чоевк.
25
8
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 9 години
Стига сте лъгали! Никой не е бил заплашван или принуждаван. Подписахме се в подписката в подкрепа на Стоян Цветанов и днес отидохме пред общината в негова защита поради инфантилния мотив за неговото уволнение. Заплахи от страна на ръководството за уволнение или неизплащане на заплатите не е имало.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
37 dushi za uvolnenie 1 protiv 5 se vazdarjali. *** samo 5 dushi sa *** ot chakalaka!
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кювлиев е един от директорите, който е заплашвал, в ТЕЦ Земляне.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименИ аз потвърждавам!
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заплашва ли са служите ли с уволнение, ако не се подпишат в подкрепа на директора 100% сигурна информация. И служителите пред общината са отишли по-принуда.
20
0
 
5
 
! Отговори
Край преди 9 години
Ако ги беше изтеглил щяха да го обвинят че клати банката и е виновен за затварянето и. Що си с шапка -що си без шапка.
19
2
 
1
 
! Отговори
123 преди 9 години
До Някойlajliva dolna utrepka,koi sa go zaplashvali s uvolnenie be kap...ut probit
18
0
 
5
 
! Отговори
LD преди 9 години
Айде рано рано започна кадровата чистка.
17
1
 
5
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
браво. сега ако обесят и станишев, орешарски и местан, цена няма да имат. воленчо може да го оставят в психиатрията. безопасен е вече.
16
0
 
9
 
! Отговори
КТБ преди 9 години
"Клиентите ни са скъпи"........ Вече разбрах защо.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До vesko02Защото всеки се страхува за работата си в днешно време.