Превозвачи излизат на протест, ще блокират изходите на София

Причината са нови ограничения за тежкотоварни автомобили
Обновена: 30 юли 2014 13:51 | 30 юли 2014 11:41, Надежда Бочева
49
Превозвачи излизат на протест, ще блокират изходите на София
Снимка: БТА

Превозвачи се канят да блокират изходите на София в петък следобед заради въведени ограничения от пътната агенция за движението на МПС над 12 тона по автомагистралите, съобщи пред Investor.bg Красимир Лалов, зам.-председател на Национално сдружение на българските превозвачи.

Със заповед от 22 юли АПИ спира движението по автомагистралите на камиони над 12 тона, включително ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника за дните петък от 18 до 21 ч. и неделя между 14 и 20 ч. Ограничението важи и за 17 пътища от първокласната и второкласната републиканска мрежа.

Целта е по-висока пътна безопасност при засиления трафик в активния туристически сезон, като ограниченията важат до 15 септември, казват от Агенцията.

Красимир Лалов заяви, че на 12 март АПИ са издали подобна заповед, съгласувана с бранша, а сега новите ограничения, в които влизат магистралите, са изненадали превозвачите. Новата заповед въвежда ограничения за движението към граничните пунктове „Калотина”, „Капитан Андреево” и пътя Добрич – границата Румъния, нещо, с което секторът категорично не е съгласен, заяви Лалов.

Организацията е изпратила писмо до председателя на Управителния съвет на Агенцията "Пътна инфраструктура" инж. Стефан Чайков. Там се казва, че новата заповед не е била представена за обществено обсъждане и не е дадена никаква възможност за становища и предложения. Секторът вижда в промяната лични интереси и задкулисие, според писмото, цитирано от „Фокус“.

Браншът призовава АПИ да отмени новото разпореждане до 31 юли и пита къде ще почиват екипажите, на какви изисквания отговарят местата за почивка, имат ли къде шофьорите да си купят при необходимост медикаменти, храна и вода.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: протестипревозвачи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аве тез докога ще гънат асфалта с тежките машини и после ще реват да им оправяме пътищата с наще пари мамицата им алчна
16
1
 
16
 
! Отговори
Паф преди 9 години
Не че нещо, ама всяка по-голяма катастрофа е заради ТИР...толкова хора измряха по пътя...от глупостите на големите...засичат по завоите, изпреварват без да се замислят, пречат колкото си искаш...Ако блокират София в петък голямо мазало ще стане...
15
3
 
8
 
! Отговори
и аз до 1 преди 9 години
Здравей ***, кат ни тъ кефи у софията, си стой и се бий на село. Такива комплексари ни не требват.
14
3
 
7
 
! Отговори
do 1 преди 9 години
***, защо изостави нивата за 3 дни, доматету ти изгоре, кво ще продаваш на Женския, за да закърпиш зимата
13
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да имат късмет да блокират изходите точно в петък, такъв бой ще ядат, че не могат и да си представят.
12
2
 
30
 
! Отговори
ККК преди 9 години
Лоша идея, представям си как са блокирали Тракия на изхода точно в петък, в началото на август. Ако тея тираджии не ядът бой на караулката чудо ще е !
11
3
 
36
 
! Отговори
vrvm преди 9 години
Не мога да ги разбера тираджииите. Значи забраната от 18:00-21:00 е напълно логична. Никой не можед а го разтовари в БГ в петък след 18:00, така че незнам за какво се оплакват. Още повече след 21:00 трафика е по-малък и може да стигне до всяка точка в БГ до сутринта в събота и да разтовари. Аз всеки петък карам по Хемус и положението с тировете е ужасно и винаги съм се чудел за къде бързат като след работно време няма кой да ги разтоварва, а пречат на движението.
10
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тотална забрана за тях през почивните дни!Успешният бизнес ще се справи, повече складове във всички райони и доставки с бусове.Това са нови работни места.
9
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Даже им е малка забраната!Да не се движат от петък 20:00 до неделя 20:00!
8
6
 
50
 
! Отговори
User преди 9 години
Така съвсем ще загубят подкрепа от гражданите.Я да си каже, кой НЕ Е имал проблеми с големи камиони по пътищата?
7
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тия нали и без това са мъртво-пияни още от петък сутрин, какво реват? Къде са тръгнали...
6
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много рецидивисти на изходите на София
5
8
 
24
 
! Отговори
Руди преди 9 години
Е на тия пък какво ще им стане като си починат по няколко часа в петък и неделя, големи наглеци, всеки ревнал за нещо.
4
28
 
15
 
! Отговори
Самата истина преди 9 години
Камионите са ни виновни значи ?Пътища няма там е бедата и затова стават тия тежки катастрофи на двупосочните пътища.Ако ги няма камионите няма какво да ядете бе заплеси,те доставят всичко по магазините и пазарите.Плащат хиляди левове на един камион за данъци,винетки,прегледи и не знам какви си такси за водачите им.Само да кажа,че дори не съм се качвал на камион просто така стоят нещата.
3
8
 
50
 
! Отговори
Колю преди 9 години
Предлагам масов бой по тираджии в петък.
2
38
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Досега всички викахте "оставка" , сега като няма парламент, взехте че се сетихте, че имаме нужда от него ... Вместо "оставка" можеше да имате изисквания към парламента, а не да биете тъпани в центъра на София докато стискате бутилка с бира в революционерската си ръка.
1
6
 
56
 
! Отговори
Wilder преди 9 години
100% съгласен да не ми се пречкат по магистралата...камиона с 80 а за да го изпревариш - се бориш с летящите мамини синковци с големите черни коли в лявата лента...