От СДВР взимат превантивни мерки за справяне с пътните инциденти

Ще има засилено полицейско присъствие около учебните заведения
25 авг 2014 17:12,
7
От СДВР взимат превантивни мерки за справяне с пътните инциденти
Снимка: архив, Булфото

Ръководството на СДВР е набелязало конкретни превантивни мерки, с които да се предотвратят пътно-транспортните инциденти в столицата след началото на учебната година, съобщиха от МВР-София. С края на отпускарския сезон се очаква и увеличаване на трафика в София.

Ще има засилено полицейско присъствие в районите на учебните заведения, детските градини и пешеходните пътеки. Особено внимание ще се обръща на уязвимите участници в движението – възрастни хора, деца, ученици и велосипедисти.

Контролните органи ще бъдат безкомпромисни към тези, които с поведението си на пътното платно застрашават уязвимите участници в движението.

Полицейски служители също ще влязат в класните стаи, за да припомнят основните правила за безопасно движение. От СДВР напомнят, че спазването им е еднакво задължение на всички участници в пътното движение.

От началото на годината са санкционирани 2 333 водачи, отнели предимство на пешеходци, а глобените пешеходци са 4 306. Пътно-транспортните произшествия с участието на пешеходци за периода са 410, от които 17 са загинали, а 391 - ранени.

Пътните инциденти с велосипедисти от началото на годината са 71, загинал е 1, а 47 са ранените. На 283 колоездачи са наложени санкции по Закона за движение по пътищата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
alkap преди 9 години
ако ми каже сдвр как взима мерки с справянето на 130+ скорост по магстралите
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Превантивни мерки: фарове, колани, фарове, колани, а отвреме навреме пожарогасител, аптечка и триъгълник!
5
0
 
1
 
! Отговори
alkap преди 9 години
Взимат ли се мерки за услабване на тумбаците на куките
4
0
 
0
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 9 години
Ще кажат - двама сме,значи и 50 лв и за другия - ще оправим нещата ама....Нали всички знаем прословутите изрази за корупция.Е значи не са им изплатили заплатите и сега ще има жътва.Да не говорим че самите катаджии се отчитат на шефо месечно...седнали да говорят как ще бъдат много стриктни...знаем се господа..
3
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
vsicki policai da badat izprateni na kurs po vazpitanie i etika,da im bade obiasneno ce v0dacite ne sa im banka, ot koiato vecer se vrashtat s palni DGOBOVE
2
2
 
0
 
! Отговори
Шин Найн преди 9 години
това е безобразие
1
3
 
5
 
! Отговори
Вело..вело..колелета преди 9 години
Велосипедистите нямат място на булевардите. Колко луд трябва да си, за да караш колело сред стотици тонове стомана движещи се със 50-80 км/ч. А полицията колко *** трябва да е, за да толерира това?