Световният пробег за мир пристига в София на 16 септември

Инициативата преминава през няколко български града
15 сеп 2014 16:32, Красимир Ангелов
0
Световният пробег за мир пристига в София на 16 септември
Снимка: Световен пробег за мир

Световният пробег за мир и разбирателство ще пристигне в София на 16 септември. Инициативата е свързвана с пренасяне и предаване на факела, символ на световната хармония. 

Пробегът стартира през февруари в Португалия и се очаква да финишира на 8 октомври в Белград, след като измине 24 000 км и посети 49 страни на Стария континент.

Факелът влезе в България на 12 септември, като огънят идва от Румъния през Русе и в продължение на пет дни ще дефилира през Русе, Бяла, Велико Търново, Горна Оряховица, Велико Търново, Севлиево, Ловеч, Плевен, Правец, Ботевград, София, Пазарджик, Пловдив, Първомай, Димитровград, Хасково и ГКПП Капитан Андреево, а след това ще бъде предаден в Турция на 17 септември.

Целта на Пробега е чрез спорт да се насърчи приятелството и мира между народите по света, припомнят организаторите му.  Мотото на тази инициатава е:„Мирът започва от мен!”

Факлоносци по света през годините са били папа Йоан Павел ІІ, Майка Тереза, Нелсън Мандела, Михаил Горбачов, Карл Люис, Мохамед Али и други.

В София тази година международният отбор на Пробега за мир ще посети 5 училища и ще сподели с учениците идеята, че по света има много повече неща, които ни обединяват като хора, от колкото ни разделят.

График на церемониите в София:
127 СОУ “Иван Николаевич Денкоглу” - 8:30 ч. 

6 ОУ „Граф Николай Игнатиев”  - 9:10 ч.

7 СОУ „Свети Седмочисленици” - 9:45 ч.

133 СОУ „А.С. Пушкин” - 10:20 ч.

38 ОУ „Васил Априлов” – 11:00 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари