Столична община налива 4 млн. лева във видеонаблюдение

Така престъпността намалява с до 40%, изчисли Фандъкова
13 мар 2015 21:56, Красимир Ангелов
31
Столична община налива 4 млн. лева във видеонаблюдение
Снимка: БТА

Столичната община ще инвестира 4 млн.лв. за развитие на системата за видеонаблюдение на територията на града, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на семинар на тема "София сигурен град", организиран от общината и фондация "Ханс Зайдел".

Столичният градоначалник припомни, че системата за видеонаблюдение на Столичната община през тази година ще обхване нови 103 обекта. По думите й опитът показва, че регистрираната престъпност намалява с между 30 и 40 на сто в районите с видеонаблюдение.

"Работим в тясна координация със СДВР и МВР“, отбеляза кметът. Тя поясни, че в системата за видеонаблюдение са включени 240 училища и детски градини, 19 дома за социални услуги, камери има в 21 от най-посещаваните паркове и обществени места. Общо над 390 обекта са включени в системата, информира Фандъкова.

По думите й е важно изграждането на видеонаблюдение в подлезите и изнесените центрове за видеонаблюдение. От скоро действа изнесен център на бул. "България", който има задача да наблюдава подлезите на булеварда, чиито ремонт ще продължи през пролетта, отбеляза кметът Фандъкова.

Тя обяви, че предстои през тази година да се направи видеонаблюдение в подлеза при НДК, в много училища, детски градини, в парка на Военната академия. Ще се разшири и видеонаблюдението в Борисовата градина, по подлезите на бул. "Цариградско шосе", по бул. "Пенчо Славейков", на входно-изходните булеварди в ж.к. "Люлин" и на натоварените кръстовища в "Слатина" и Подуяне".

През 2015 г. ще бъдат изградени локални системи за видеонаблюдение в районите "Банкя" и "Студентски", които ще се наблюдават от полицейски звена, каза Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Лешников преди 9 години
Айде Данче, направо министър на Мвр-то требваше да те направят . Много добре изчисляваш.А ако оправите дупките можеш ли да изчислиш с колко ще се повиши одобрението към мафията
18
0
 
4
 
! Отговори
жител на София преди 9 години
Няма да е зле кметицата да се загрижи и за пътната настилка на улиците в града. А има и тротоари , които просто плачат за ремонт. Метрото също започна видимо да остарява като градеж. Живущите в комплексите имат "свободата" да паркират абсолютно навсякъде (върху това, което е останало от тротоарите, в калта на "зелените" площи, на платната на улиците непосредствено след знаците за забранено паркиране) , а пешеходците се промъкват между тях търсейки сух път. Градът май хвърчи на "автопилот"?
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко станаха имотите на самоковската учителка. Някой води ли статистика. Тя дойде преди 10 години от Самоков с едно сакче, а сега е сред най-имотните българи. Как се купуват 12 апартамента (поне толкова са известни) със заплатата на кмет от 1750 лв ?
16
3
 
2
 
! Отговори
Лилит преди 9 години
Браво на Фъндъкова! Всъщност- браво на всички жени! :)
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЧЕТИРИ МИЛИОНА ХА ХА ХА !! ДРУГАРКО УЧИТЕЛКЕ И 40 МИЛИОНА ДА ПРИБЕРЕШ ЗА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕСТЪПНОСТА ПАК ЩЕ Е НА ВЪРХА. НЕ МИСЛИШ ЛИ ЧЕ ЗА ДА НАМАЛЕЕ ПРЕСТЪПНОСТА НЕ ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ОТВОРЯТ РАБОТНИ МЕСТА ЗА ДА НЯМА ГЛАДНИ? А ДОКАТО ИМА ГЛАДНИ ЩЕ ИМА И ПРЕСТЪПНОСТ. САМО ЧЕ КАКТО СА КАЗАЛИ СТАРИТЕ И УМНИ ХОРА СИТ НА ГЛАДЕН ВЯРА НЯМА. ДА НЕ БИ ПО ТАТОВО ВРЕМЕ ДА ИМАШЕ КАМЕРИ НА ВСЕКИ ЪГЪЛ? НЕ НЯМАШЕ А СЪЩО ТАКА И ПРЕСТЪПНОСТ НЯМАШЕ ЗАЩОТО ВСЕКИ РАБОТЕШЕ И ИМАШЕ ПАРИ ДА ИЗДЪРЖА СЕМЕЙСТВОТО СИ.
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чета и се смея. Системи за наблюдение в Банкя. Пита се защо. Ясно е едно, че Будата съвсем се е побъркал от страх защото много гадости извърши. А руснаците са го предупредили, че ако ве върне 500 те милиона откраднати от Южен Поток ще има наказание. Ако ще и дронове да виснат над Банкя решат ли руснаците и всички прекарани от Рапона да си го накажат и Дедо Господ не може да му помогне. Въпроса е, кой ще му харчи откраднатото щото е дълбоко скрито по офшорките. Ще отиде бадева.
13
0
 
5
 
! Отговори
Lili преди 9 години
Fandakova Kolko si slaga v djoba ot tesi 4 mil.lv sa Tova pischite Kakto se vsimat nai mnogo pari v djobovite ot stroejite na Altobani i patischta a i ot Sportni sali i detski Gradini fandakova reji lenti s boi4o sladura
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спонсорът на Съюза на съдиите и министъра на правосъдието фондация Америка за България, пое разноските на половината Висш съдебен съвет за разходка до Щатите. В друга страна това би предизвикало скандал, защото не е редно висши сановници да приемат подкупи, особено пък от чужди държави. Не и у нас. Информацията най-нагло е публикувана на сайта на ВСС, където всеки може да я види и е цитирана от Гласове. Както личи от протокола от заседанието на ВСС българското съдебно правителство от 5 март.
11
3
 
10
 
! Отговори
77 преди 9 години
Наливайте,наливайте само в София!А хората измират от студ и глад в България!
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Болниците и здравеопазването са на първо място ! Как не ви е срам ? Какво ще наблюдавате ? Вие очи и уши нямате ли? Болните български деца мрът в мизерия, а родителите им просят пари за лечение по телевизиите.
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май пак забравихте че България не е само София
8
2
 
8
 
! Отговори
нашенец преди 9 години
*** това видео наблюдение, оправете съдебната с-***! Пак ще чакаме да лапнем някой лев от обш поръчка.
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Камерите ще бачкат известно време и след това общината ще спре да плаща на поддръжката и ще спрат да снимат, но ще стоят да "респектират" и да симулират дейност с присъствието си.
6
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
... а пък Фандъкова ще си купи още 2 мезонета в Манастирски ливади ... да й е честито
5
4
 
12
 
! Отговори
Идиоти ли сме преди 9 години
Ромската престъпност е гола вода, сравнена с овластената престъпност! Когато престъпниците с власт са в затвора, тогава ще настъпи мир и благоденствие на тази изтерзана територия.
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво ли ще стане, когато камерите заснемат *** престъпност, или каруците, които свободно се движат по забранените за тях улици?
3
4
 
14
 
! Отговори
Аь преди 9 години
Абсолютно съм "ЗА" това да се поставят масово навсякъде камери + осветление! Не трябва да има едно местенце, през което докато минава човек, вечер най-вече, да трябва да ходи със свито сърце да не би нещо.....
2
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И 200 милиона да налеят все тая.*** пак ще се правят на животни всяка вечер пак ще уринират и *** по улицата също така и ще повръщат като се наливат със къркоч и всичко ще си е по старому.Дивият селянин обожава да смуче бира и после да пикае навсякъде където му се приходи.Добре че няма ебола все още щото с тази нулева хигиена на бг мажовете велики пък и не само те ще минем като смъртност Африка.Ама какво пък и да почнат да се тръшкат отрепките може и за добро да е.
1
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И как го изчисли даскалицата ?