Спрат ли валежите – столичните ями на прицел

Бюджетът за вътрешноквартални улици е 15 млн. лева
20 мар 2015 16:30,
12
Спрат ли валежите – столичните ями на прицел
Снимка: архив, Булфото

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че след като спрат валежите, ще се започне с усиленото ремонтиране на вътрешноквартални улици в столицата.

"По различни програми, извън голямата инвестиционна програма за ремонти, разширения и възстановяване на централни големи улици и булеварди, инвестираме вече поредна година и във вътрешноквартални улици и в цялостно изграждане", сподели тя.

Още по темата

По нейни сметки бюджетът за вътрешноквартални улици е около 15 млн. лева.

"Тези средства се разпределят спрямо приоритетите, подадени от районните кметове", допълни Фандъкова.

"По отношение на осветлението в момента се изпълнява пилотен проект за цялостна подмяна на осветлението в няколко района на София - ж.к. "Дружба", бул. "Цариградско шосе", Централен район и Банкя", подчерта тя.

Кметът уточни, че това е проект, финансиран от фонд "Козлодуй" и се изпълнява от Министерство на енергетиката.

"Освен цялостната подмяна на осветителните тела в тези райони, предстои да бъде изградена и система за управление. На база на този пилотен проект разработваме цялостна програма в следващите години да бъдат инвестирани средства за подмяна на осветлението в целия град с енергийно ефективно осветлени", заключи Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
0
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Докато не започнем да блокираме пътища няма да оправят нищо. Толкова много пътища са с кратери,че им трябва половин година да ги оправят. И аз съм за АК-47
10
2
 
4
 
! Отговори
Аман!!!!!! преди 9 години
Познавате ли поне едно софийско семейство, в което поне един човек да не е пострадал от дупки по уличните платна ли от тротоарни плочки, които хлътват, щом стъпиш върху тяхНавехнати, изкълчени или счупени крайници, потрошени коли и т.н.За ситуацията извън София нека да напишат хората от страната - предполагам, че и там дереджето не е по-различно
9
2
 
6
 
! Отговори
Димитър преди 9 години
тази година дупките са наистина много след като ми става лошо като знам, че ще излизам с колата.
8
4
 
9
 
! Отговори
! преди 9 години
Мисля да дам на Фандъкова фактурата ми от последния ремонт, като мога да и дам и заключението ми за състоянитето на колата ми 2 пъти годишно за последните 3 години. Не може да си плащам като поп и данъци, и ремонтите на колата заради дупките по пътищата. Писна ми от некадърни ръководители които само вземат пари за заплати, а не върщат нищо!
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До общинарТи ми дай заплата като на Виенчанин и тогава ми говори за милиарди!Само търкате панталоните в столовете там по цял ден!Тунеядци!Заслужавате да комадироват някой от ИД,да влезе с АК-47 а някой СОС и да ви направи на пихтии!!!!
6
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълно е с Фандъци!Е сега скочих в един и ми скъса носача,шарнира и накрайника.Яд ме хвана,че си платих съвестно данъка.
5
8
 
8
 
! Отговори
общинар преди 9 години
Всички пожелания са хубави , но другарите още не могат да свикнат , че всичко е с пари , а за София с много пари . Само за инфо , Виена има 11 милиарда евро годишен бюджет , а София 1 милиард .
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С кърпене на дупки положението няма да се оправи. Трябват цялостни, но качествени ремонти на улици. Иначе се повтаря едно и също. Замазват се дупките, а след 2 месеца същите дупки вече са двойно по-големи.
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще помоля кметицата да не оправя дупките в Борисовата градина тъй като само те спасяват децата от джугитите които се състезават по алеите.
2
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обещанията важат само предизборно!
1
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е дъжда спря. Не виждам машини и работници.