Паркирал си на тротоар? 200 лева глоба

Такава промяна в закона възнамеряват да направят от ГЕРБ
25 мар 2015 09:31,
35
Паркирал си на тротоар? 200 лева глоба

Глобата за паркиране на тротоар, детска площадка и зелени площи да се увеличи на 200 лева.

Такива промени в Закона за движение по пътищата възнамеряват да направят депутатите от ГЕРБ.

Към този момент глобата е в размер от 20 до 50 лева.

Проблемът обаче е къде всъщност да се паркира, когато няма никакви места за целта?

"Аз съм бил свидетел на случаи в столичен парк как автомобил спира на входа му и майки с колички не могат да влизат”, обясни депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов пред Нова телевизия. По думите му проблемът не е само в София, а в цялата страна.

Столичният квартал „Младост 1“ е емблематично място за неправилно паркиране.

Автомобилите там са „кацнали“ на детски площадки и тротоари по всяко време.

Хората от квартала обаче смятат, че им е невъзможно да намерят нормално място, на което да си оставят колата. Случвало се е да бъдат глобявани.

Според тях решението е архитектите да се вършат работата, за да не се стига до забранено паркиране.

"Проблемът в квартала наистина е сериозен и то от години. Той е труднорешим, но не е невъзможно да бъде подобрен. Това е така, защото години наред е строено, без да се мисли къде ще паркират колите”, коментира кметицата на "Младост”.

Същият е казусът и в квартал „Лозенец“. Там тротоарите са винаги пълни с автомобили, а гражданите са принудени да се движат по пътното платно.

Места за паркинг обаче няма и хората са принудени да влизат в нарушение.

От 1 април в "Младост" ще започне да обикаля паяк, който ще вдига коли от забранените за паркиране места.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само глоби и силови мерки. Разбирам, че не е редно, но къде да спреш, като няма условия. Да вземе метрото в Младост 1, голяма площ на която може да се спира и удобно да се качиш на метрото, но не адаптирана за градска среда, кално, мръсно, като вали дъжд всичко наколо става в кал, около блока където живея идеално пространство за паркинг, но е пущинак на опита ни да стане паркинг, триста процедури и прехвърляне към институции, но не глоби.Първо създайте парко места, после глобявайте.
25
0
 
0
 
! Отговори
ехееее преди 9 години
Някой си е написал мечтите и идеалите в закон, другите му ги прочели и се успокоили, а реалностите с нищо не се променят. Няма какво да се лъжем! Реално прилагане на закони и разпоредби просто НЯМА!!!
24
2
 
11
 
! Отговори
до пешеходец преди 9 години
В махалата имаме двор. Един като тебе се бореше да не се паркира в тревата. Като си купи ладата веднага там я паркира. Ерго, всичко зависи от интереса. Говореше се по времето на Софиянски, че на мястото на градската библиотека ще се строи паркинг на 5 етажа. Но построиха хотел , някой да лапка тлъсти пари. Софиянски предложи зоните и те събират 22 милиона на година. Разбра се, 10 липсват. Някой ги краде. Сега този шушляк от ГЕРБ ще щави по кварталите като нищо не са напровили за места и ред.
23
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За целта, главочи, първо се създават достатъчен по обем паркоместа, прокарва се законодателство, което ограничава движението на 25 годишни трошки за по 700 лева, стимулират се доходите на населението, за да могат да си позволят хората с нормална професия поне Дачия на лизинг, създава се нормален градски транспорт, в който не се държат за врата и макарите ти, а джебчийки да ти тарашат джебовете И ТОГАВА започваш да воюваш с *** по тротоарите!
22
4
 
12
 
! Отговори
Кон преди 9 години
Депутатите за да решат да глобяват, трябва да обяснят на собствениците на МПС къде да паркират. Има ли алтернатива неправилното паркиране в столичните спални квартали? Няма. Значи глобата е чист рекет.
21
16
 
1
 
! Отговори
peshehodets преди 9 години
malko sa 200 leva.:((((((((((((((minimalnata globa za parkirane na trotoara da e 500 bg lv (250?)/24 chasa za minimalno prevozno sredstvo do 500 kub.cm. ottam nagore , kolko e po-goliama kubaturata na prevoznoto sredstvo, i globata da e po-goliama. naprimer az sam edin peshehodets 170 cm visok i 60 cm shirok - ako az i oste 7 dushi legnem na trotoara da spim i lejim tam 24 chasa, kolko pari ste iska obstinata za nostuvki na 8 dushi i da prechim na drugite patnitsi da preminavat po tosi trotoar?
20
1
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Ха ,че тия са основни нарушители и е голяма небивалица да се мисли че ще приемат такъв закон! Те немогат да накарат КАТ и Общинска полиция да спрат нарушителите по "Графа" където през 50 м са знаци "влизането забранено". Достатъчни са 10-15 мин да се види що нарушители минават но кьорав полицай няма. Изобщо катаджиите имат удивителната способност да са някъде другаде но никога там където нарушенията са непрекъснати.
19
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като говорите за "Младост", идете до Бизнеспарка. Паркоместа вътре бол, но празни. ПРАЗНИ! Защото се плаща някое левче там. А наоколо сгъчкано от коли!Значи хората са готови да ходят пеш половин километър, но не и да си платят за паркинг! Трябвало да им бъде "осигурен" паркинг! Откъде накъде? Кой да го осигури? Господ ли?Кажете: "Ще си плащаме за паркинг" и ще видите как ще се появят веднага десетки частни паркинзи с бол свободни места!Но трябва да се плаща за паркинг НАВСЯКЪДЕ!
18
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много "гражданя" доидоха в София. И все искания имат. Трябвали им парко места. Във всички големи градове няма места за всички. Хората ходят с Г.Т. или с колело. Ама нали като си ходиме на село треа покажеме щайгата която сме взели нов внос. Никои не е длъжен да осигурява нищо. Места за спиране има, даже трябва да са по скъпи, за да има някакъв ред. Но повечето явно предпочитат да си газат в калта и мизерията, но да си паркират безплатно щайгата. Соц-а свърши безплатно няма, всеки според възможно
17
2
 
16
 
! Отговори
TT преди 9 години
Има и едни други гаражи, които стоят празни, а тези за които са предназначени си паркират колите в зелените площи около блока. Става въпрос за новото строителство. Селяците си казват така - той гаражът е по-скъп от колата ми. И когато си купуват апартамент не купуват гараж. После паркират на паркинга на съседния блок (който няма гаражи), по тротоари, зелени площи и където другаде има свободно място.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Общинската полиция ало-вие какво работите .Ако се хванете на работа набързо ще оправите бюджета.Обаче вие не знаете какво е това нещо наречено работа.Какво пак ли да сформираме доброволни отряди.Заплатите ви изкарваме,пенсионните осигуровки,здравните и ако може и да ви занимаваме с нищо ще е най добре.
15
0
 
0
 
! Отговори
ганьо изключението преди 9 години
До Анонимен ...добре казано
14
3
 
14
 
! Отговори
закон преди 9 години
Да не паркираш върху тротоара е въпрос на възпитание, а не на закон - никой закон не разрешава спиране и паркиране на тротоар.А хилядите гаражи в цялата страна, превърнати в сервизи или магазинчета, като са заели целите тротоари пред тях, т.е. превърнали са тротоара в своя собственост, с тях как ще се реши въпроса????
13
4
 
9
 
! Отговори
hhh преди 9 години
А защо не вземат паркоместа преди да почнат да глобяват. Хората на главите си ли да сложат тия коли? Надали има човек, който ще си качва колата по полянките, ако има осигурено място за паркиране. Нека осъдят архитектите и общинарите, които са позволили подобно презастрояване и сега няма места за паркиране. Ама тогава ще трябва доста от тези, които сега искат увеличаване на глобите, да влязат на топло за дълго. Искат да решат даден проблем без да осъзнават, че ТЕ са в дъното на този проблем!
12
3
 
9
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Добре де, сега като има глоби от 50 лв. защо не глобяват и да си пълнят хазната? Освен това могат да "свият" малко тротоарите и да разширят улиците с места за паркиране. Не можеш на глобяваш за нещо, за което не си осигурил условия.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фростият винаги решава следствието а не първопричината. А фрости в общината и крадливи, от всички партии, цяла сюрия. Натепайте 2-3 дебели и градни общинара и ще има резултат. Те от друго не разбират!
10
0
 
18
 
! Отговори
кк преди 9 години
На 14 и 15 март в Пловдив имаше Национално съвещание на ГЕРБ. В периметър от 1 км тротоарите на всички улички и кръстовища бяха задръстени от коли....И така е не само при събирания на ГЕРБ. От всички партии, когато провеждат подобни форуми, си мислят, че населеното място е тяхно. Няколко часа около залите е непроходимо. И най-важното - полиция ги пази...Ще приемем още нещо, което няма да се спазва. И то преди всичко от тези, които го приемат.
9
8
 
11
 
! Отговори
Чиновник преди 9 години
По родните ви места хем има места за паркиране, хем са безплатни. Много станахте гостите на столицата, пренаселихте града и съответно предисвикахте задръствания и липса на места за паркиране.
8
7
 
4
 
! Отговори
младост преди 9 години
Е добре,значи паркинг няма и да има ,ама паяк че е по-лесно ще има!Ми да ида да живея в Люлин ли?
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Места за паркиране има. Може и още да се построят, разбира се, несъм против това! Казвам само, че сегашните не се използват рационално.Първо, има МНОГО коли, които не са в движение, но заемат място. Буренясали са вече! Много.Второ, много коли са паркирани лошо, заемайки по две-три места. Една боя, очертаваща местата, ще реши частично проблема.Трето, понякога трябва да се походи няколко минути от паркинга до дома. И едни ще ходят повече, други по-малко. Трябва примирение с това!