"Топлофикация" чака топлото и спира парното

Сметките ще са по-високи, защото градусите били по-ниски
20 апр 2015 10:46,
9
"Топлофикация" чака топлото и спира парното
Снимка: архив, Булфото

"Топлофикация София" засега няма да спира парното, защото не са изпълнени нормативните изисквания - в три последователни дни среднодневната температура да е над 12 градуса, а прогнозата да е за трайно затопляне, съобщиха от дружеството.

От там се позовават на прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, според която през тази седмица предстои сериозно понижение на температурите.

"Топлофикация" напомня, че потребителите могат да поискат писмено парното да им бъде спряно предсрочно. Досега заявки са подадени за общо 159 сгради, 72 от които са жилищни.

От дружеството имат готовност да пристъпят към поетапно спиране на отоплението в столицата в средата на тази седмица.

От петък мартенските сметки за парно и топла вода могат да бъдат проверени на сайта на компанията. Потреблението е било по-високо от обичайното за март заради ниските температури. Миналият месец средномесечната температира е била + 4,6 ̊С. За сравнение през март 2014 г. температурата е била +8,3 ̊С.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Ж преди 9 години
ДАНО ФАЛИРАТ и никога повече да не го пускат.Отдавна сме свалили радиаторите, но измислената такса мощност, за тръби в жилище, над което никой не живее и са пачти ледени плащаме луди пари.
5
0
 
1
 
! Отговори
??? преди 9 години
Сметката ми за март е 42 лева, вкл. топлата вода, а сметките за предишните месеци бяха над 150 лева. Как става това?!
4
1
 
9
 
! Отговори
До 2 преди 9 години
Чакай да видим априлската. И понеже ще е за последно за настоящия сезон, гледай как ще си глътнем граматиката от удивление!!! Ще ни се промоутира един продукт със селективно избрани глави от физиката, метеорологията и колекторството.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми то по тази логика до юли ще сме с парно, много кофти време! Вече не е нужно да работиш в Бан, за да можеш да кажеш, че ако днес е слънчево, утре ще вали.
2
2
 
19
 
! Отговори
Вальо Топлото преди 9 години
Месец март, студен, е колко да е студен? Сигурно е бил по-студен от януари, щом сметката ми за март е почти 2 пъти по-висока от януарската и с 30% по-висока от февруарската.
1
4
 
31
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Вчера чета, че Март месец тази година бил рекордно топъл за последните 150 години, но явно според Топлофикация е започнала нова ледникова епоха :)