Държавата дава още 15 млн. за метрото до "Хладилника"

Новата отсечка ще бъде завършена до лятото на 2016 г.
38
Държавата дава още 15 млн. за метрото до "Хладилника"
Снимка: Булфото, архив

Правителството да отпусне допълнителни 15 млн. лева за дострояване на софийското метро, предвижда проект на постановление, публикуван на сайта на финансовото министерство.

Още по темата
Средствата се отпускат за прилежаща инфраструктура за изграждането на втората линия на столичното метро от метростанция "Джеймс Баучер" до "Хладилника", като ще бъдат осигурени от централния бюджет.

Новата отсечка на метрото до „Хладилника“ ще бъде завършена до лятото на 2016 г.
В района на новата отсечка има близо 100 жилищни блока, има търговски обекти и офис сгради.

Според кмета на София Йорданка Фандъкова след изграждането на продължението на метрото още около 25 000 души ще могат да използват този удобен и бърз транспорт.

Миналата година започна изграждането на тунелния участък с дължина 950 метра и линеен пункт с дължина 200 метра за смяна на посоката на движение на влаковете.

Общата стойност на строителството на метростанцията и тунелите, възстановяването на булеварда над станцията, както и на редица системи за безопасното функциониране на метрото, възлиза на 42,5 млн. лева.

Участъкът трябва да бъде завършен до средата на 2016 г.

С предоставянето на средствата ще бъде спазен строителният график за 2015 г. и ще се даде възможност за изпълнението на тази важна инвестиция в транспортната инфраструктура на София, допълват от Министерството на финансите.

Фандъкова преди време призна, че е много важно строителството да се движи по график, за да се възстанови движението по бул. „Черни връх“, което ще се случи постепенно от юли до края на август тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
16
 
8
 
! Отговори
бизнесмен преди 8 години
И да - когато видите някой успял човек в метрото или в градския транспорт елате ми кажете. От рода на Бойко Борисов, Фандъкова, Захари Бахаров, Стефан Данаилов, ей такива успели и известни личности. А бас държа, че най-известния пътник, който се виждали в градския транспорт е бай Иван от село Негован.
9
4
 
14
 
! Отговори
мда преди 8 години
Всеки ден го ползвам и ще продължавам :) днес ми се наложи да ползвам такси защото си мислех че ще стигна по бързо то това да си хвана метрото.. Е пак си доказах, че на определени посоки метрото винаги е за предпочитане. Тези които не го одобряват не е необходимо да го ползват нали :)
8
7
 
8
 
! Отговори
2 преди 8 години
Та ти от къде разбра че са субсидии от ЕС .От новините и вестниците ли ?За 25 хил. е просто тъпотия да се прави това.Факт е , че колкото повече мотролинии се строят ,толкова повече стават. и " тапите в София
7
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Метрото е най-скъпата политическа корупция на ГЕРБ и ЕС с държавни пари и данъци от цяла България. Ако се прави метрото, пак излиза въпроса защо ГЕРБ и ЕС спряха АЕЦ Белене с държавни пари. Вероятно защото АЕЦ Белене се строи от фирми извън приятелския кръг на ГЕРБ и ЕС.
6
7
 
15
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Нещо ми прави впечателние, че се отпускат средства само за строителни проекти, от които могат да се отчисляват средства....
5
5
 
24
 
! Отговори
лимонад преди 8 години
Метрото е единственната печеливша железница в България. Удобството и под и над земята го виждат над 2 милиона души в София. това като цяло е 1/3 от населението на страната, така че не е чудно защо се хвалят с него. Изграждането на инфраструктура винаги гълта пари. Но ако не се инвестираше в инфраструктурата, щеше да е все още немислимо пътуването от Люлин до Младост по 2лентовите пътища.Положението с магистралите е същото.
4
41
 
4
 
! Отговори
бизнесмен преди 8 години
Стига с това метро, само за него говорите. Метрото е за бедняците, които не могат да си позволят да си купят кола и да си плащат всеки месец бензина. Нека да се развива инфраструктурата, да се строят нови пътища, да се разширяват съществуващите такива. Защо винаги се акцентира върху най-бедни и най-неможещите?Запомнете, един умен и уважаващ себе си човек никога не би се качил в метрото заедно с някакви *** и пропадняци.
3
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ясно е, че тая спирка се изгражда да се вдигнат цените на имотите на конкретен инвеститор в районаима много по-належащи места за метро
2
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Метрото е съмнително като проект, защото ползва огромни бюджетни пари, а не частни инвестиции. Досега е глътнало пари колкото за АЕЦ Белене и трупа загуби които ще се плащат пак от бюджета и ще скочи външния дълг. ГЕРБ го използват за реклама да купуват гласове но целия народ плаща загубата която ще се увеличи ако ГЕРБ и СДС вдигнат цената на тока след изборите и субсидират билета за метро.
1
2
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Таман три "Моцита"