Кошмарен път: Деца 48 часа в автобус, почти без храна

Малчуганите тръгнали на турнир по футбол във Франция
Обновена: 27 май 2015 22:40 | 27 май 2015 22:12,
82
Кошмарен път: Деца 48 часа в автобус, почти без храна
Снимка: Нова телевизия

48 часа живот в автобуса, почти без храна. През това са преминали близо 40 деца-футболисти от София и Монтана.

Децата тръгнали към турнир по футбол във Франция, но обещанията на организаторите за безпроблемно пътуване и престой далеч не се сбъднали, разказва Нова телевизия.

Кошмарното приключение тръгнало от стадиона в "Обеля". Организаторите обещавали добра храна и нощувки, но нищо подобно не се случва. Цяла седмица децата се хранят основно с кроасани и сандвичи и то единствено благодарение на няколкото родители, които ги придружават и успяват да спестят пари, така че да нахранят всичките 40 деца.

"Не сме яли от заминаването от Франция. Вчера вечерта сандвичи ядохме. За седем дни шест пъти сме яли само сухи храни”, разказват децата.

В хотела децата делят стаите си с хлебарки и паяци. Страх ги било да отидат до тоалетната. А цялият кошмар струвал на родителите им 310 евро.

Преди две денонощия децата тръгват от Франция и оттогава спят единствено на автобусните седалки, въпреки че българските закони категорично забраняват нощния преход за деца. А от фирмата превозвач се оправдават, че програмата била такава.

Малките футболисти вече са по домовете си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви са тия автобуси до Франция през 2015г. бе, самолети нямаше ли
10
0
 
10
 
! Отговори
Момо преди 8 години
До АнтонАми сметни си ги грубо.Само 2000лв са за гориво поне. Все пак смятам отиване и връщане.Нещо за шофьора. Нещо за автобуса. 20% ДДС. Печалба.Като започнеш да смяташ сумата тръгва нагоре.Няма да пиша повече тук, за да не ме обвинят в тролене.Хубава вечер!
9
1
 
5
 
! Отговори
Антон преди 8 години
"Momo" нещо не ми се връзва писанката ти. Ако може поинтересувай се малко ти, защото не можеш да ме убедиш, че на 40 човека пътните с автобус са им по 100 евро.
8
5
 
6
 
! Отговори
Момо преди 8 години
До ХансДнес в репортаж за брошурата за лов на мечки и риболов един от рекламната агенция каза нещо от рода, че сниките не са от България, защото ние сме нямали такива големи планински реки и т.н. Та в общи линии организаторите са им казали това, което са искали да чуят. Примерно ти кайма за 80 стотинки пакетчето ядеш ли? Производителя казва, че е от месо.Мислете бе, хора! Интернет има, седнете за половин час и вижте кое колко струва. Направете си сметката и ще видите, че има някакъв проблем.
7
1
 
8
 
! Отговори
Ханс преди 8 години
Според мене дали 310 евро са малко или много е друг въпрос. По-важния въпрос тук е какво е било обещано и дали е спазено. Ако е спазено дали не е през пръсти..
6
13
 
9
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Пич, поинтересувай се кое колко струва и се замисли какво ще получиш за тези пари! Пак ви казвам - за 310евро е толкова.Само нощувките им са минимум(ама абсолютен минимим!) 100евро. Пътя и той толкова на човек да е стъпил поне, а може и повече. Предполагам, че около турнира е имало и други разходи. Ейна ти ги парите.Това, че МРЗ в България е 180евро западноевропееца не го вълнува изобщо!
5
3
 
15
 
! Отговори
до МОМО преди 8 години
абе пич, когато ти обещаят храна, ти очакваш храна. Не може да искаш 310 евро за път и храна и да не си изпълниш обещаното. По твоята логика следвашия път може само храна да им осигурят без транспорт.
4
21
 
17
 
! Отговори
Момо преди 8 години
За 310евро - толкова!Слезте на земята, дами и господа! Цените на запад да не са като в България?А и до Франция и обратно са 4000км.Нощувката в мизерен пансион е 20? на легло на вечер. Доколкото чух само една *** са видели, значи не е било много мизерно, следователно е било по-скъпо.Ами пътя? Ами другите разходи?310? не ви ли се сториха съмнително малко, че да си пускате децата? Един *** сандвич е 5? и аз обикновено ям по два, за да ме заситят.За толкова пари - толкова!
3
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имената на организатора и превозвача - естествено ЛИПСВАТ.Съвсем логично Бутан, Непал и Уганда са преди нас в класацията за свобода на словото!
2
2
 
13
 
! Отговори
Nee преди 8 години
Никой не спазва Законите ей.
1
2
 
28
 
! Отговори
Pipi преди 8 години
Съд! Съд! Съд! И затвор за собственика на фирмата! А родителите с тях - звънят на 112 в Европа и разказват!