"София Прайд" се обяви против дискриминацията в образованието

Шествието премина без инциденти и провокации
27 юни 2015 20:00, Красимир Ангелов
335

Снимка: Булфото

За осма поредна година в София се проведе "София прайд". Тази година фокусът на парада бе протест срещу дискриминацията на гейовете, бисексуалните, трансполовите и интерсексуалните хора в образователните институции.

Според организаторите на прайда с подобен проблем са се сблъсквали почти всички хора с различна сексуална ориентация, особено във сферата на висшето образование.

Още по темата
Участниците в шествието се събраха малко преди 18 часа в Княжеската градина в София. Сред множеството имаше и дипломати, представители на културни институции и на НПО.

По-късно прайда премина покрай Софийския университет "Св. Климент Охридски", паметника на Васил Левски и Софийската опера  и балет, като достигна до площад “Независимост”.  От там "София Прайд" продължи към изходната си точка - Княжеската градина.

Шествието протича без инциденти и провокации, отчитат от полицията.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес в София се проведе и анти гей парад под надслов "Бъди нормален". Протестиращите преминаха и покрай Общината и поискаха оставката на кмета Йорданка Фандъкова заради това, че подкрепя "София Прайд".

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


335
Още по темата: СофияСофия Прайд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
73 низко се пише със з, ама то един гей откъде да ги знае тия неща
46
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До vargА ти знаеш ли колко се лежи в Западна Европа за хомофобия? Извадил си късмет, че не живееш там!Но когато българското законодателство бъде приравнено към европейското, тогава и в бегето ще се лежи в затвора за хомофобия. И много от пишещите тук ще отидат в затвора директно.
45
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много малко са се събрали бе....Осма година месец преди шествието им ни облъчват с информация отвсякъде, а после и няколко месеца само за това говорят, а то какво се оказва желаещите им да шестват да няколко стотин ***.....са
44
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ ОТ ДОБРОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БУДА ПОВЕЧЕТО МЛАДИ ЗАПОЧНАХА ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ ДАЛИ ДА НЕ СА ГЕЙ ЩОТО ТАКА ИЗЛИЗА ПО-ЕВТИНО!!!ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО СТРУВА ОТГЛЕЖДАНЕТО НА ЕДНО ДЕТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!! :((((((((((((
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
73 това не зависи от теб, сори
42
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много са сладки, да живее любовта!
41
5
 
5
 
! Отговори
A vie? преди 8 години
Az ne iskam da vijdam geiove na ulicata da se razhojdat ryka za ryka i da se celuvat, a vie?
40
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стахотно беше, всички атакисти бяхме там.
39
4
 
15
 
! Отговори
питам аз преди 8 години
И така, питам аз- що е то дискриминация в образованието ? Дали някой може да ми поясни кой от тези дето бяхо по-малко от полицаите е дескриминиран в училище - на кой не е издадена диплома, ако е посещавал у,чилище, н кой не е допускан до часове, въобще какво се разбира под дискриминация в образованието. Поснете, тейпарадчици!
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АКО ТОВА ВСИЧКОТО Е ГЕЙ КОЕТО Е 0.0001% ОТ ГЕЙОВЕТЕ В СОФИЯ МИ ТО ЩЕ ВЗЕМЕ ДА ИЗЛЕЗЕ, ЧЕ ГЕЙОВЕТЕ В СОФИЯ СА ПОВЕЧЕ ОТ 10%-ТА АУУУУУУУУУУУУУУУУУУ
37
8
 
12
 
! Отговори
Николай преди 8 години
Можете да наречете това "нещо" "прайд", само когато в един истински прайд, лъвовете почнат да си го слагат един на друг и оте*ат тотално лъвиците. Това не е прайд, а извратена сбирка на душевно болни хора.
36
16
 
6
 
! Отговори
така е защото преди 8 години
До vargБългария е единствената държава от ЕС в която няма закони и затворнически присъди за хомофобия. Ако някой лежи в пандиза 5-10 години за разпалване на хомофобия или бъде уволнен от работа, тогава много ще се замисли за поведението си. В Шумен имаше ли затвор?
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЯКОЙ ЩЕ ОБЯСНИ ЛИ КАКВО Е ИНТЕРСЕКСУАЛЕН?И МЕТРО СЕКСУАЛЕН СЪЩО КВО Е ?
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОВА ПОВЕЧЕТО ИЗОБЩО НЕ СА ГЕЙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НАРОДО НИ Е БЕДЕН И КАТО ВИДИ НЯКОЙ КАРНАВАЛ ВЕДНАГА ТИЧА ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ!!!!
33
7
 
24
 
! Отговори
българина преди 8 години
а сега искам простите гейове да ме чуят добре. те не създават сеймества само консумират живот. нито възпитават нито дават такъв. т.е. те не участват в пенсионния модел в България, нашите деца ни плащат пенсиите! за това те трябва да нямат право на пеннсия или да емигрират където искат. аз и моите деца няма да плащаме техния кеф, ясно ли е маймуни лицемерни? вие сте ***. нямаше да сте живи ако родителите ви бяха като вас, жалко за хората вие сте нещастници
32
4
 
0
 
! Отговори
до 57 преди 8 години
Моля те, любопитни деца! Хи-хи, още се чудя как в училищата не са започнали да ги дресират като кученца с бисквитки. Ако хомосексуалистите разчитат на любопитството на децата- спокойно, всички ще си израснат хетеро.
31
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истината е, че гейовете на никого не пречат. И с парад, и без те са си такива. Дори децата да не ги приемат, а напротив- да ги замерят с камъни примерно, те пак са си такива каквито са.
30
19
 
6
 
! Отговори
Yani преди 8 години
До vargЯ се успокой, повечето хетеро правят доста по-извратени неща от много гейове. Не се прави толкова на голям мъж, нищо не зависи от теб, седи мирен.
29
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мноо пидираси ве, дека ке ги копаме?
28
22
 
8
 
! Отговори
Dido преди 8 години
Радвам се че не е имало инциденти, явно българите сме по-ширики скроени от "великите" руснаци. Гейове винаги е имало, винаги ще има и на никого не пречат, напротив даже са супер забавни хора.