Спасиха кестени на "Витошка", бизнесмен искал да ги скубе

Собственик на заведение искал да си засади ниска растителност
27 юли 2015 17:52,
45
Спасиха кестени на "Витошка", бизнесмен искал да ги скубе
Снимка: Булфото, ахрив

Рано тази сутрин екип на Общинска полиция е спрял премахването на два от новозасадените кестени на пешеходната зона на бул. "Витоша", съобщават от Столичната община.

Екипът е установил, че собственикът на заведение е наел двама души, които да премахнат дърветата и на тяхно място да засадят ниска растителност. На собственика на заведението ще бъде съставен акт.

Още по темата

Припомняме ви, че преди няколко дни главният архитект на София Петър Диков обяви, че е разпоредил незабавна проверка на столичния булевард "Витоша" за ползването на публична собственост от страна на заведенията, които са разположени в района на пешеходната зона.

Според Диков проблемът идва от факта, че собствениците на кафенета са разширили територията, която им е дадена.

Той обаче отказа да посочи какви ще са глобите за нахалните бизнесмени, защото това било работа на Столичния инспекторат.

Проверката бе провокирана от протест на столичани, които алармираха за незаконно присвоените общински пейки от централните кафенета. Т

е поискаха кметът на София Йорданка Фандъкова да преразгледа всички разрешения за тротоарно право, да поиска оставката на главните архитекти на районите Триадица и Средец, както и тази на главния архитект на София – арх. Петър Диков.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
напоследък бизнесмените са много агресивни с дърветата
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разширили са територията ,която им е дадена ?! И какво ще им се случи ?! Нищо....
6
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами ходете им още по селските кафенета "на главната".И паркинг ще отворят и бензиностанция,може и битака да преместят.Ще стане готинко и кибапчета мож да има.
5
26
 
7
 
! Отговори
Марто преди 8 години
ЦъфналЕ сме и сме вързалЕ! Всичките други проблеми сме си ги решилЕ, сега остана само да спасяваме кестените, вишните и кипарисите!
4
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно хубаво нещо направиха и то е, че засадиха миналата и тази година много дървета. Въздухът става по-чист, през лятото е прохладно и красиво със зеленина. Но все ще се намери някой *** да му пречи! Добре, че са успели да го спрат на време!
3
24
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Хубаво е решил да ги отскубне, защото са нападнати от така наречения "молец". Всички дървета трябва да се прочистват.
2
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Живея на 15 мин. пеш от "Витошка", но по нея не минавам. Само гости на столицата - мьекане, кьекане и др. подобни. Е го и тоя - вместо да си стои на село и да коси на дедо си ливадата, отворил кафе "у центъро". Няма оправия.
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Верно ли е искал да ги скубе? А??