На шкаф му "прилоша", превозват го с линейка

Може да има приемливо обяснение, коментира Дариткова
2 сеп 2015 09:50,
73
На шкаф му "прилоша", превозват го с линейка
Снимка: BTV

Практиката линейки да товарят мебели все още съществува. Това показват заснети кадри, изпратени до bTV.

Снимката е заснета вчера около обяд в "Люлин" 10 до голям мебелен магазин. "Явно на този шкаф доста му е прилошало, щом са му пратили екип на "Пирогов". Питам се по кой стандарт е пристигнала линейката - за 8 или 120 минути", коментира авторът на снимката.

Председателят на Комисията по здравеопазване в парламента Даниела Дариткова пое отговорност да провери сигнала, като повдигне въпроса пред здравния министър Петър Москов.

По думите й, възможно е да има приемливо обяснение за кадрите, но това трябва да се изясни, защото иначе у хората остава неприятно впечатление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На снимката виждам само оранжево-бял Ситроен Джъмпър. Ако беше автомобил със специален режим, щеше да е със светещи сини светлини и оглушителна сирена. Щом тези атрибути липсват, колата си е само кола.
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Линейката не е софийска в смисъл на Спешна помощ, а на Пирогов. Те не карат спешни случаи. Карат пациенти между различните болници.Нарича се транспортна линейка.Когато не дундуркат пациенти, могат да карат каквото ги изпратят да карат - кислородни бутилки, мебели или каквото там друго е нужно на лечебното заведение. Не е проблем, стига да не е на буркан и сирена. Колата е със специален режим само ако сирената и буркана са включени. Иначе си е най-обикновен автомобил.
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Софийска линейка е.Шеф на спешната помощ София е Д-р ГелевНама да го пипнат.С гаранцияУдобен еПредстои голяма лапаница- обидиняват София град и областтаЩе се нагуши и любимото МЗ
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може да е частна линейка.Има много такива който се наемат от болниците но всъщност са на частни лица който ги купуват от чужбина. Една Линейка в чужбина втора ръка готова оборудвана с всичко необходимо струва 10000 евро, тарикатите ги купуват вкарват ги тук и болниците ги наемат, за около 3-4 хил. на месец.Другото интересно е че самите шефове на болници имат такива линейки и сами ги наемат в болницата в която са шефове, и се въртят едни пари ви е бедна фантазията.
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ниски заплати = час пром. Това си е още от едно време. Не че с високи, не може да се случи, но някакси си пазиш хляба.
50
7
 
13
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
"...възможно е да има приемливо обяснение за кадрите" Не госпожо, невъзможно е да има приемливо обяснение за кадрите.
49
2
 
2
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Какво не ви харесва? Помагат хората, при това бързо! Следващият път вместо хамали - бърза помощ!
48
5
 
3
 
! Отговори
Запасен преди 8 години
До 54Автобусите, с каквито и надписи да са, не са коли със СПЕЦИАЛЕН РЕЖИМ на движение и могат да имат каквито и да са надписи, това е без значение. За линейки обаче е абсурдно. Ало, КАТ, колко пари сте гушнали, да регистрирате като частна кола автомобил с такъв режим , а? Или пак ще се правите на ни лук ял, ни лук мирисал?!
47
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 51на пирогов е линейката не е частна, мисля, че това вече не е толкова спорен момент. Когато болницата дава обяд на пациент, то той струва 3-4 лева/примерно не знам/. Този обяд не е само за този пациент, тя осигурява всичките си пациенти обяд и именно заради това този обяд също минава през обществени поръчки. Когато трябват кламери не се праща линейката да купи. Нормално е да имаш сключен договор с фирма за консумативи и тя да ги доставя периодично. Същото е вероятно с лекарства, кафе т.
46
2
 
5
 
! Отговори
Запасен преди 8 години
Продължение: Така че това на снимката си е линейка откъдето и да я погледнеш. Следователно, не може да се пренася друго, освен пациенти с нея!
45
0
 
0
 
! Отговори
До 52 преди 8 години
В моя град се движат сума и линейки, автобуси и др автомобили с немски надписи и с Бг регистрация. Очевидно са ги регистрирали без да ги карат да заличават надписи.Това, че някой *** не те е харесал и се е заял с теб, е друг проблем :-D
44
3
 
0
 
! Отговори
До 51 преди 8 години
А ако болницата е частна, пак ли с обществена поръчка?А и за покупки под 5-10 хил лв няма нужда от обществена поръчка. За кутийка кламери, общ. поръчка ли да обявяват? :-D
43
0
 
9
 
! Отговори
Запасен преди 8 години
До 50Болниците и спешните центрове могат да продават стари линейки колкото си искат. Въпросът е, че новият собственик, щом не е болница или спешен център НЯМА ПРАВО да има светлини и сирени като на линейка. Мен навремето да един полу-изтрит надпис на купена от фирма кола ме върнаха от КАТ и не ми я регистрираха докато не го премахнах, акакво да говорим за линейки, които се ползват и със специялен режим на движение???Абсурдно е продадена линейка да остане със същите надписи и режим на движение!
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И мебелите в болниците трябва да се доставеят чрез обществена поръчка. Така е логично да бъде. И ако е така доставчика осигурява и транспорта. Ето защо силно се съмнявам мебелите да са за болницата.
41
2
 
1
 
! Отговори
До до до 40 преди 8 години
:-D Мен няма да ми пука и с камион за мебели да ме закарат в болницата, стига да е навреме :-D Когато Спешна помощ подменяха автопарка си, продадоха десетки линейки, вкл. на частни лица. Може да е една от тях. Новият собственик може да сия ползва както иска и никой не го задължава да я пребоядисва.
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Абе злобари,Ама е линейка. Ако е за такива нужди съм съгласен, но защо има обурудване за специален режим на движение. За друго се дразня, ще пуснат сирените и ще закарат шкафовете. Защо на доктора шкафовете трябва да бъдат закарани по бързо от моите. Или свалете специалното обурудване светлини и сирени или не позлвайте линейките за всичко.
39
0
 
2
 
! Отговори
Запасен преди 8 години
До Анонимен 45Още по-зле тогава. Щом и "под контрол" се вършат подобни нарушения, то що за контрол е това?!! Или сигурно ще ми кажеш, че може да са изпратили шофьора по спешност да купува от "Практикер" гвоздеи и тел за поредната операция, та затова беше пуснал сирената и лампите ?!!А да не ти говоря колко пъти съм бил свидетел на хора, сложили синия буркан на покрива, без да е пуснат, и си минават откъдето им скимне, все едно Правилника за движение не важи за тях?!!
38
3
 
3
 
! Отговори
Абе злобари, преди 8 години
И в болниците има мебели :-D Такъв транспорт са имали, такъв са пратили за шкафа. Това, че е линейка, не значи, че е на Спешна помощ. Някой по-долу писа, че имала надпис "Пирогов", значи си е линейка на болница Пирогов, а не на Спешен център :-D
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 40друго питам, Министерство на здравеопазването има ли нещо общо с това. Едни риторики тука как болниците били едно, а пък спешното друго, като те блъсне кола на пътя и чашаш линейка знаеш ли колко ще ти пука дали е от пирогов или от спешното пратена. Специален автомобил ли е специален е. Трябва ли да кара шкафове? Не. Какво се обяснявате, да се дават оставки и по високо и по ниско в МЗ, че ни писна от тая здравна реформа.
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЗапасенВсички автомобили към ЦСМП са с джипиес система. С отчита на час на тръгване, маршрут, час на пристигане, всичко е под контрол.