София с изчерпан капацитет за бежански центрове

Според Йорданка Фандъкова сега трябва да се инвестира в сигурност
28 сеп 2015 10:44,
19
София с изчерпан капацитет за бежански центрове
Снимка: Булфото, ахрив

София е изчерпала своя капацитет с изграждането на бежански центрове и би следвало да се инвестира в сигурност, настоя пред БНТ Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София.

По думите й на първо място стои въпросът със сигурността на гражданите. "Преди около 2 години, когато се засили бежанският приток в България и в София, бяха открити още 2 центъра за настаняване на бежанци и ние поставихме много остро въпроса за здравния статус на хората, които идват", заяви тя.

"Срещнахме се с гражданите, особено с тези, които живееха около бежанските центрове. Имах разговори с МВР, колегите реагираха и бяха отпуснати допълнителни патрули, общинска полиция се включи и срещите с гражданите показаха, че те имат нужда от видеонаблюдение, осветление и присъствие на полиция, за да се чувстват сигурни", обясни Фандъкова.

Според нея бежанците трябва да бъдат разделени на различни групи – "тези, които бягат от войната и влизат легално през КПП-тата в България и се настаняват в центровете, са едно, но тези, които влизат нелегално и които крият рискове за града, изискват непрекъснатото внимание на полицията и затова още от тогава датират и сега продължават масираните операции на полицията по залавяне на нелегални имигранти и настоявам за много сериозни санкции срещу трафикантите", каза тя.

По думите й, няма как да си затворим очите при това, което се случва в цяла Европа.

"За радост всички могат да признаят, че към момента нашите граници се охраняват добре. Само преди 10-тина дни отново имах разговор с министъра на вътрешните работи и поисках отново допълнителни патрули", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Василка преди 8 години
Ами настанете ги в Княжево-има много изоставени постройки,няма канализация,но има красив и поддържан детски кът в градинката.
11
0
 
1
 
! Отговори
Баба Мицка преди 8 години
Как така изчерпан. Преди един месец бодряшки се докладваше, че е запълнен само 30% от капацитета и няма проблеми.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ги праща при мама Меркел! Тя нали е готова да даде убежище на цял свят. Само дето така и не разбрах Борисов какво се е разбрал с мутито Меркел. Ако е бежанците да бъдат задържани в нашата страна и да не бъдат пускани из Европа то здравата сме я загазили. Иначе най-лесното е Фандъкова да им купува билетите за автобусите и да ги стоварват направо в Германия. Какъв е проблема?
9
2
 
2
 
! Отговори
Овча Купел преди 8 години
В София е пълно с общински жилища и там да се настанят бежанците от Близкия изток и бежанците от бедната,мизерната,болната провинция на *** България.......и кръвопийците на народа от София да престанат да си мислят за кражби и корупциииии
8
2
 
5
 
! Отговори
Овча Купел преди 8 години
Цялата БГ провинция е марсиански пейзаш и трябва да се мисли по въпроса за българските бежанци от провинцията които идват в София с една единствена цел да оцелеят от Софийското РОБСТВО и ГЕНОЦИД......Фандъкова на народен съд за кражби и манипулацииии на обществото
7
0
 
5
 
! Отговори
някой преди 8 години
някой ако мисли че това е добра новина - да помисли пак. значи наближава момента да нагъчкат селата на "софиянци" с цяла африка (по-точно само с мюсюлманската й част)
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"тези, които влизат нелегално и които крият рискове за града, изискват непрекъснатото внимание на полицията" - защо не ги изпращате веднага там откъдето са дошли?Не е ли ясно, че това не са сирийци, а афганистанци, пакистанци, египтяни, палестинци и африкански ***? Защо трябва бедният ни народ да издържа престъпници, унищожили документите си, но запазили скъпите телефони с инструкции как да стигнат до целта на джихада, подарени им от имамите, които ги изпращат с купища пари към Европа?
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фънди? Как да няма капацитет, новите градини на ли затова ги построихте, я да ги ползвате по предназначение.
4
0
 
16
 
! Отговори
Световен терор преди 8 години
Половината от българските граждани нямат здравни осигуровки, а сега трябва да изкупуваме греховете на властелините от Вашингтон. Защо аджибъ България да плаща здравни осигуровки на бежанци? Ако имат малко доблест, тия фандъковци наще, ще поискат диктатора Вашингтон да си плаща издръжката на неговите бежанци или направо да си ги взема в САЩ.
3
1
 
11
 
! Отговори
НЕ НА ГЕРБ ! преди 8 години
Няма страшно. Боко вече е обещал "гореща точка" на американските си господари. Няма да се учудя, ако я направят някъде до София. Представете си само - 50-100 000, в неохраняем център... Просто перфектно.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българската МЕРКЕЛ настанява ги в София и сега предизборно
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как бе хората искат още бежански центрове в София !май не беше така ама и аз лъжа като Меркел ха ха ха