От Топлофикация с любов: 16 лв. дълг станаха 3 бона

Длъжникът не само не подозира за тях, но и не ги дължи
15 окт 2015 09:37,
28
От Топлофикация с любов: 16 лв. дълг станаха 3 бона
Снимка: архив, Булфото

Пореден пълен абсурд с марка "Топлофикация": дълг от 16 лв. се превърна в 3000 лв. без длъжникът наистина да ги дължи и без да подозира. Потърпевшият е Любен Цонков от София.

Всичко започнало преди години, когато майка му, днес вече покойница, започнала да трупа неплатени сметки за парно и топла вода, разказва Нова телевизия. Логично "Топлофикация" завежда дело и го печели, а днес дългът от 6000 лева плащат нейните синове.

"Пет дни, след като получихме решението аз изпратих моята съпруга, която беше адвокат по делото, да отиде в "Топлофикация", да се срещне с техните юристи и да уредим фактически изплащането на този дълг", обяснява Цонков.

От тук започват и грижите му. Оказва се, че има разлика от 16.32 лева между сумата, която "Топлофикация" иска, и разпоредената за плащане от съда.

Любен отказва да започне да плаща въпросните 6000 лева, преди грешката да бъде премахната. От "Топлофикация" естествено обещават да направят това. Въпреки многобройните обаждания от страна на семейство Цонкови, сумата от 16 лева продължава да живее в системата.

"Преди 2-3 месеца брат ми се обажда и ми казва, че има запор върху заплатата си и "Топлофикация" търси от него и мен сумата от 9000 лева, което включва такса за съдебен изпълнител и т.н.", разказва Любен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Запасен преди 8 години
След като решите как ще се разпределя, направете си ПРОТОКОЛ! ПИСАН и ПОДПИСАН от възможно най-много собственици!А после идете до топлинния счетоводител, и му тропнете с ръка по масата, ако се прави на ***, и го ЗАСТАВЕТЕ - ако трябва с бой, с е...е, или по друг начин, да вкара в действие решението ви за начина на разпределение!Вдигенте глави и стига сте били ОВЦЕ, защото така ще ви стрижат, доят, е..т и колят доживот!Разберете, че ВИЕ ОПРЕДЕЛЯТЕ ПРАВИЛАТА, не ТОПЛОФИКАЦИЯ!
23
0
 
0
 
! Отговори
Запасен преди 8 години
Стига сте ревали, бе! Набийте си в главите едно:СГРАДНАТА ИНСТАЛАЦИЯ Е ЧАСТНА! ЧАСТНА! Тя е ВАША, не е на никой друг! И какво става в нея и с нея, как се разпределя топлото и всичко, свързано с това, е ВАША ЛИЧНА ЧАСТНА РАБОТА! Нито Топлофикация, нито топлинния счетоводител имат думата! Правомощията на Топлофикация свършват до абонатната станция! След това е САМО и ЕДИНСТВЕНО ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ!Така че: Съберете се ЕС, и си решете: къде има парно, къде няма, и как ще се разпределя то!
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боже какви деца има дето не поглеждат родителите си, а само чакат да хвърлят топа и да цуне каквото е останало!
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мафиоткса държава с мафиотски държавни и частни фирми. Това е България днес, ние не заслужаваме да се наричаме държава. Тук правото и закона е на страната на престъпника! Единственото спасение е извън границите на тази територия населявана от мутри, тарикати, чалгари и ци....и .
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе тия служители на топлофикация имам чувството че от всяка сметка им влиза процент в собствения им джоб. Нали уж са на заплата там пък правят какви ли не каламбури, само и само да ти вземат колкото може повече пари.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия 3000 лева допълнително са комисионната за частните фирми, на които Топлофикация им е продала дълговете. Тарикатите вместо те да ги платят, са ги начислили към сметката на потребителя.
18
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
можеше да плати 6000 лева след като за тях няма претенции и другите 16 да им чака решението.Нормално е да им текат лихвите въпреки че спори за 16-те лева.
17
4
 
12
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
Аз не мога да разбера хората които все още ползват парно... Не казвам, че не е хубаво. Навсякъде е топло и т.н. ама на тая цена... Аз отдавна спрях и парното и топлата вода. Имам бойлер, а за отоплението имам 3 климатика. Инвестирах в климатици, изолация и дограма и сега си свиркам. Най-голямата ми сметка за ток и то покрай Коледа и НГ (защото се готви доста) е била около 180лв. През другите студени месеци между 120-140лв. Пари на Топлофикация ли? Никога вече!!!
16
5
 
4
 
! Отговори
Сиганин преди 8 години
Аве къв е тоя син дето не се е интересувал от майка си. Както е казал поета бащи много - майката е една. А нашия си барал пакета с праскови. А и щом се пише наследник да си плати!
15
1
 
5
 
! Отговори
Yordanka преди 8 години
Не коректно заглавие!
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
za6to nikoi ne se zaeme s toplofikaciq i 4asten cadeben izpalnitel da se vidi kak sa obvarzani fa ubivat horata s tezi izmisleni sumi
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държава която бе превърната в страна, бавно но сигурно започваща да става Балканска Северна Корея. Докато търпим. Свободата,ако си я завоюваме, и накажем тези които ни я отнеха, тогава ще разберем каква вреда са ни нанесли Борисов, Костов, Цветанов, Станишев, Доган, Местан, Цачева, Миков, Симеончо, Фандъкова и цялата крадлива ***. Колкото повече търпим, толкова по-зле ще става.
12
2
 
18
 
! Отговори
... преди 8 години
Това не е нищо аз от 1997 година съм спрял и парното и топлата вода, че и документи имам за това! И постоянно пускам тия да ми влизат в апартамента и да казват ми то тука топломери няма ми викам им ми то когато спирах парното такова нещо нямаше! Единия даже тръгна да ме убеждава, че било задължително да си купя такива! *** сичките тия години ми идваха сметки и в последните години се оказа, че годишно трабва да плащам по около 800 лв на толофикация! Ха познайте дали ще платя нещо!
11
2
 
8
 
! Отговори
pepe преди 8 години
До АнонименТя жена му е адвокат, в това е трагедията.Адвокат дето не знае елементарни юридически неща. И оспорва сума, която изкарва за 10мин работа.
10
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така става когато ходите при адвокат чак когато коженото копие се допре до отверстието ви.Така ли правите и когато сте болни?Но този мат'рял се учи само по трудният начин.Доста сълзи ще се пролеят докато се научи, че и адвокатите са доктори...
9
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Селендурката Юрданка щеше да въведе справедливост за закрепостените до смърт абонати на Топлофикация и нищо не направи, кражбите се увеличиха, изнудаването също. Изберете си я отново. Където минаха ремонтите всичко пропада. Некачествено с крадене и надписване. За сметка на ограбения български народ. Кой набута в КТБ 80 милиона на Топлфикация, няма ли да им се потърси отговорност? Мълчание.
8
2
 
19
 
! Отговори
ss преди 8 години
да не говорим, че във сметките не пише изразходвал си еди колко си кубика вода, а пишат някакви единици отдадена енергия дето си ги смучат от пръститие, чиста мафия!
7
2
 
15
 
! Отговори
ss преди 8 години
и аз имам проблеми с тез изедници, правят си каквото искат, изравнителна сметка бяха пратили за 800 лв, добре де ама единия водомер го бяха занулили поради някаква тяхна прищявка, след 1 месец обаждания коригираха на 520 което е ок, въпроса е че си правят каквото искат, и трябва да се съдят до дупка
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До pepeПърво жена му е адвокат, така че той хонорари не плаща и второ въпросът е принципен. Не става дума за 16 лева, а за това, че Топлофикация си прави каквото иска и когато ги хванеш в грешка дори не си правят труда да се извинят и да я коригират. Днес са 16 лева, ама утре могат да са 16 000 и те пак ще си реагират по същия начин.
5
18
 
11
 
! Отговори
pepe преди 8 години
Щом човекът е юридически подготвен трябва да знае, че има право да се откаже от наследство ако не иска да наследи задълженията на покойния собственик.Смешна работа, запънал се за 16лв. Ако от това ми зависи наследстовото на апартамент за 50 000 Евро примерно няма и да го мисля, че то само хонорарът на адвокат е 50-100лв на час демек за 10 мин работа ги изкарва. Смятай какъв *** трябва да си за да се запънеш. *** народ с огромни претенции.