Никой не копаел кабелите на ЧЕЗ на Околовръстното

Кой крив, кой прав, но в "Люлин" редовно са на тъмно
10
Никой не копаел кабелите на ЧЕЗ на Околовръстното
Снимка: Булфото, архив

Агенция "Пътна инфраструктура" опроверга ЧЕЗ, която се оплака, че заради строителството на Северната скоростна тангента багери редовно късат кабелите и заради това столичният квартал "Люлин" е без ток.

Още по темата

На тангентата от няколко седмици не се извършват изкопни дейности и в обхвата на трасето няма прекъснат електрически кабел, съобщиха от АПИ, след като по-рано днес Виктор Станчев от дирекция "Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ се оплака, че строителите за пореден път са причината хиляди абонати да останат без ток.

В момента на обекта се извършват насипни дейности, полагане на асфалт и маркировка. Категорично в обхвата на трасето няма прекъснат електрически кабел.

"Аварията, за която ЧЕЗ твърди, е извън обекта и е станала в извънработно време. Изнесената информация е некоректна и не отговаря на истината", посочват от АПИ.

От ЧЕЗ пък твърдят, че хиляди софиянци от западните квартали ежедневно остават без ток заради строежа на Северната скоростна тангента.

"Изкопните работи на строителни фирми редовно причиняват неудобства на нашите клиенти, като само заради строежа на северната скоростна тангента това се случва вече повече от 15 пъти", съобщиха от дружеството.

От съобщението на ЧЕЗ обаче не става ясна причината за поредното спиране на ток в "Люлин". Там тази сутрин без електричество останаха 48 домакинства. В неделя пък люлинчани останаха без светло за повече от 24 часа заради няколко кражби на кабели.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Йосиф Сталинда прав сте,не съм от атака..но Воленчо е прав ,не ни трябва тия ерепета,трябва да бъдат изгонени с ритници
8
2
 
15
 
! Отговори
Забавна математика преди 8 години
Колко би продължи жизнения път на ръководителите на ЧЕЗ, ако това се беше случило при Ким Чен Ун?
7
2
 
12
 
! Отговори
Йосиф Сталин преди 8 години
Нет ЧЕЗ, нет проблема.
6
18
 
6
 
! Отговори
гербист-столичан преди 8 години
Нормално е, като се работи и се строи новата ни скоростна тангента на столицата ни, може и да има временни неудобства. Важно е тангентата да е колкото се може по-скоростна, за да ускорим столицата ни. А ЧЕЗ като има проблеми да си ремонтират.
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Новия сезон на "Къртицата" да се снима във Филиповци.
4
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още по-зле, де! Това означава, че ЧЕЗ само са лъгали, че инвестират в развитие на мрежата и сега при първите по-студени дни когато хората масово включиха климатиците и духалките мрежата им почна да гори.
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не са местните индиански племена?
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тарикатите от АПИ да приложат сателитна снимка!
1
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Люлин е доказателство, че на запад може да се живее и зле.