"Овча купел" настръхна, плаши с блокади

Бунтът им е срещу мигрантите, било пълно с нелегални
87
"Овча купел" настръхна, плаши с блокади
Снимка: Булфото, архив

Жители на столичния квартал "Овча купел" заплашват с гражданско неподчинение и блокиране на Околовръстния път заради проблеми със сигурността, свързани с бежанския център, който се намира там.

Още по темата

Хората от съседните блокове се оплакват, че в центъра отдавна не са виждали майки с деца, а предимно млади мъже.  Те твърдят, че не смеят да пуснат децата си дори до магазина и се страхуват да се прибират по тъмно.

Жителите на блоковете изпратиха и писмо до вътрешния министър Румяна Бъчварова, с което я поканиха на гости, за да види каква е ситуацията там.

"Притесни ни внушението, което министър Бъчварова искаше да направи, че всичко около блока ни е "цветя и рози", че нищо незаконно и нерегламентирано не се случва в района, но това не е истина и обстановката е доста по-различна", оплака се пред БНР Неда Дойчинова, жител на "Овча купел".

Мелетата са ежедневие, вадят се ножове, чупят се бутилки, не се спазва вечерен час, твърдят още хората от блоковете около центъра.  Според Дойчинова е пълно с млади мъже, които се струпват на купчини.

"Свидетели сме на трафик на хора. Мъжете се крият в съседната горичка, спяха там, преобличаха се там през  топлите дни. Това ни навежда на мисълта, че тези хора не са с разрешително за пребиваване в центъра. Свидетели сме на засилено извозване на тези хора - те влизат в транспортни бусове, непригодени за извозване на хора, влизат повече от 20-30 души в един бус, влизат и в багажниците на леки коли", твърди Дойчинова.

Полицаите често проверяват документите на хора около бежанския център, има и задържани, което означава, че те са без документи.

"Как си представяте ситуацията млада жена в 18, 30 часа да звъни на телефон 112 с призив за помощ, защото не може да се прибере между 80 човека", риторично попита Дойчинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
36
 
! Отговори
bj, преди 8 години
Поканете няколко футболни агитки за да свършат работа!! Примерно в понеделник да заповяда агитката на Славия-като домакин, вторник Левски, сряда ЦСКА, четвъртък Локо София, петък Ботев Пловдив, събота Локо Пловдив и неделя Миньор :) Агитките по-добре биха се представили от подопечните на г-жа Бъчварова!
29
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нарочно е всичко..планувано е от ФАЩ,, планът се казва -Зелен пояс и е планиван преди 40 одини,, а денес влиза в действие. А наще продажни политици само козируват..щото са компрометирани и го знаят
28
0
 
14
 
! Отговори
младен преди 8 години
До КюстендилциТе са се събудили - подкупи, гъзене, ***, прочие...не са заспивали въобще, не им дават просто
27
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали тези ако ми изнасилят приятелката, ще намеря начин да се сдобия с патлак и муниции и ще вляза в лагера им и колкото убия от тия уро.дливи създания все е от полза.
26
0
 
49
 
! Отговори
ПланЪт преди 8 години
ИД разполага постепенно бойните единици на територията на ЕС. После само ще им спуснат оръжията по въздух и по земя. ХИТРО!
25
5
 
26
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Значи Русия тука става като Закона на Годвин за нацистите. На каквато и тема да се пише трябва да се спомене от някой. Живота на масайте в централна Африка Русия. Земетресение в Чили. Русия. Кажете ми че не разбрах какво общо имат тези амуджи, пардон млади мъже от близкия изток и проблема им с Овча Купел с Русия??!!
24
23
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са висококвалифицирани хора, сред тях има много доктори и инженери. Лесно ще се интегрират.
23
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Живея до бежанския лагер. Въпрос на време е стане някоя голяма беля. В близост е НБУ. Пълно е с млади момичета и момчета. Не ми се мисли какво меле може да стане в един момент.
22
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 24Ако посегнат тези на българка, Тиквата ще си подаде оставката, защото това 10-ти януари 1997-*** ще му се стори културно мероприятие на библиотекари.
21
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смотрел картичке и сказал: Ета скот!
20
26
 
17
 
! Отговори
овеч преди 8 години
НАТО ще ни пази и в крайна сметка опази ,най важното е че подкрепихме продължаването на санкциите срещу Русия.
19
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бежанците са само силни, млади мъже на околонаборна възраст. Млад мъж без секс не може. Ако посегнат на жена ще стане една..
18
1
 
66
 
! Отговори
Кюстендилци преди 8 години
Докато им ходим по газа на тези талибани те ни се качват на главата...а сега и претенции за територията на България в репортажа на *** от"Ал Джазира"!!! Събудете се безродни политици !!!
17
40
 
16
 
! Отговори
Западноеврипеец преди 8 години
Българите са доста нетолерантни.
16
7
 
75
 
! Отговори
WTF????????? преди 8 години
Американците щели да се борят с руската пропаганда в България :) Каква пропаганда, бе янкита? Това си е истината! Не ми пука за Русия и Путин, но виждам, че от съюза с Щатите само негативи понасяме. Е, какво да пиша? Че ми харесва да ми наводняват страната с терористи? Че ми харесва да ме управляват мафиоти, които обаче са послушни и Щатите ги подкрепят? Че Русия е враг, а Турция е приятел? Хайде по-сериозно, а??????
15
3
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА СА ВИ ЧЕСТИТИ НОВИТЕ "СЪЮЗНИЦИ" САЩ И ТУРЦИЯ! Т'ЪПАЦИ!
14
3
 
48
 
! Отговори
Pasmina преди 8 години
Glasuvate za GERB, ami gledaite sega migrantite i im pomagaite. Prost narod slaba dyrjava.
13
2
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С години съм ходил там на стола на бежанците и е вярно една жена не съм видял ! и Тия мигранти жени с тях почти няма всичките с lenovo и смарт телефони ??? не ги искам в българия
12
0
 
72
 
! Отговори
Ханко от с Осеня преди 8 години
Вярно, че никой няма да си мръдне пръста. Това пак нас чака. Народно опълчение в защита интересите на гражданите, не на олигарсите!
11
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какво ще направите те си плащат по хиляда евро на човек а вие ......каузата е загубена....