Вопъл от "Овча купел": Бежанците замерят с камъни!

Хората се страхуват, искат спешни мерки
12 яну 2016 11:00,
120
Вопъл от "Овча купел": Бежанците замерят с камъни!
Бежанци в "Овча купел"; Снимка: Неда Дойчинова

Бежанците вдигат шум, уринират пред блока, замерят с камъни и се бият. Това заявиха жители на столичния квартал "Овча купел".

"С годините се измени профилът на бежанците, които виждаме в квартала. Преди това бяха майки с деца. Сега това са мъже на възраст от 18 до 30 години. Не знаем кои от тях са легални. Някои от тях дори са имат еднакви раници, еднакви маратонки. Кой ги организира тези хора?", попитаха притеснените граждани.

Още по темата

Те заявиха, че се страхуват от бежанците в района и призоваха да бъдат взети мерки за сигурността около бежанския център в квартала. Посочиха още, че вече има хора, които са се изнесли заради ситуацията.

Бежанският център е само на около километър от блока на гражданите. Те сами си направили и ограда, която да ограничава децата им от зловредното влияние.

"В момента бежанския лагер не е пълен, защото прозорците са тъмни. Но нашите изисквания продължават да са основателни. Ние не се чувстваме у дома си", сподели една от жителките на блока пред Нова тв. 

По думите й съседка, която излиза много рано за работа, е била гонена от бежанците. Затова всяка сутрин съпругът й я придружава.

Млад мъж, който живее в същия блок разказа, че често става свидетел на сбивания. Според него бежанците се бият помежду си за пари, защото уговарят извозването си към други държави.

Директорът на бежанския център в квартала посочи, че става дума предимно за граждани на Сирия и Ирак, които са избягали от военните действия в страната си и търсят закрила, като сред тях има и семейства. По думите му няма лица, които да застрашават сигурността.

По данни на МВР единствените сигнали, които са постъпвали при тях, са за вдигане на шум.

Но хората са категорчини: "Засега няма нападение, но трябва ли да има, за да се вземат мерки?".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 82 умникВ Овча куупел няма шопи, там са... сигурно викинги. Или елфи от Средната земя?
69
3
 
5
 
! Отговори
до 82 умник преди 8 години
в овча купел има толкова шопи колко във вашето село марсианци
68
35
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи, от цялата работа останах с впечатлението че няма конкретен проблем или "нападение", а просто страх, понеже са бежанци.В репортажа по телевизията не излезе нито един който да каже "мен ме нападнаха" или нещо такова. Всички говореха че някой друг им е казал нещо, че някой друг еди какво си е видял. Нищо конкретно.А сигурно "многото хора" които са се изнесли, са 1-2 семейства, изнесли се по други причини. Никой не се "изнася" току така.Не създавайте проблем, там където няма.
67
0
 
6
 
! Отговори
:) преди 8 години
До АнонименЗаради този начин на мислене сме на това положение! ***.
66
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шопийски проблеми, не ме интересуват. ДГД.
65
1
 
12
 
! Отговори
историк преди 8 години
Сблъсък М/у цивилизация и варвари! Ако погледнем историята ще разберем,че цивилизацията няма шанс!!!При последното преселение на народи от близкият и среден изток по посока Европа, великата римска империя е престанала да съществува!
64
0
 
17
 
! Отговори
Решението преди 8 години
1-ви СС полк Тотенкопф,2-ри СС полк Бранденбург, 3-ти СС полк Тюрингски, 4-ти СС полк Остмарк,
63
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
германците, се разходиха на гарата и на площада, "за по цигара"Що да не отидем пред този блок "на пазар"?
62
5
 
4
 
! Отговори
историк преди 8 години
Ако изучаваш биографиите на нашите революционери! Дистанцирайки се от патриотичните и догматични схващания за личностните им качества и меко казано идеализирания образ от ученическата дъска! Човек би стигнал до извода, че май не са били много стока и не ги е слушала много главата!
61
1
 
21
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Това, че не се подават жалби не е показателно, защото никой не очаква полицията и полицаите да си свършат работата !
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимена ако беше *** или жена ти или приятелката? нещастно пубетче
59
0
 
24
 
! Отговори
Мъдрост преди 8 години
Нова българска поговорка:Какъвто автогол си вкараш, никой друг не може да ти вкара!А иначе правете се още на много толерантни, докато новите ви любимци ви видят сметката!Луда работа!
58
2
 
5
 
! Отговори
до64 преди 8 години
Били са отр* пки! Нямали са грош за тва са скачали! Ти найстина ли вярваш в народното тевтерче с отчета! Хаха сигирно и в дядо Коледа вярваш!
57
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То в Германия има такава цензура, вие очаквате тук да се говори по тези въпроси. С мигрантите ще стане същото както с едни наши "събратя" дето ги търпим десетилетия - напълно защитени от закона ще бъдат, а ние ще таковаме супата. Помнете ми думата.
56
2
 
7
 
! Отговори
Тайфи преди 8 години
Искам повече бежанци!
55
1
 
17
 
! Отговори
Айнзац групен преди 8 години
Ще оправят нещата когато в Топлофикация започнат да горят бежанци. Ще падне цената на парното. Може и Кремиковци да отворят, направо с влакове от германия да ги карат.
54
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** какво мрънкате?Бойко Борисов не живее в Овча Купел, а и има охрана от НСО.Вие се оправяйте!
53
1
 
11
 
! Отговори
пффф преди 8 години
До КукувицаБе ти в ред ли си?! Ку-куу, ку-куу... Къде видя да става въпрос за софиянци и това ли е темата тук? И споко, не съм от София... Сигурен/на ли си, че ако днес проблемът с бежанците стои в София, утре няма да е и в твоето населено място?
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой ще е Левски, Бенковски, Ботев? Тогава Българите са били богати и въоръжени, а сега?
51
1
 
11
 
! Отговори
lol преди 8 години
Трябва неква бригада да хване един от тез и да го разпита по начини които са се използвали в инквизицията, каква е целта им и защо са организирани ....