Катастрофа, задръстване... и секретарят минал "на зелено"

Глобата за шофиране по тревните площи – 30 лева
Обновена: 18 мар 2016 09:18 | 18 мар 2016 09:14,
42
Катастрофа, задръстване... и секретарят минал "на зелено"
Снимка: "Гражданите"

Никой няма право да преминава през "зелените релси". Няма значение дали това е държавен служител или не. Това е абсолютно недопустимо. Това заяви пред Нова тв говорителят на МВнР Бетина Жотева след отстраняването на главния секретар на ведомството Стоян Тодоров. Тодоров премина "на зелено" на Руски паметник.
 
Като причина за постъпката си висшият служител е посочил, че на мястото е имало катастрофа на два трамвая и гигантско задръстване. Закъснявал е за работа и е тръгнал по релсите.

Още по темата

Когато е видял, че прави нарушение, се е върнал от средата на пътя, уточни Жотева. Тя допълни обаче, че това е просто обяснение, но не е извинение.

Тя посочи, че това е служебен автомобил на МВнР, който се ползва за делегации и по необходимост от различни шофьори.

Стоян Тодоров е назначен за Главен секретар на Министерство на външните работи на Република Българияна на 11 март 2015 г.

Както Dnes.bg съобщи, вчера външният министър Даниел Митов публично се извини от името на подчинените си заради случая със служебен автомобил на ведомството му, заседнал при опит неправомерно да премине през "зелените" релси на столичния Руски паметник.

Снимката с "Мерцедес"-а придоби популярност в социалните мрежи, след като авторът й я качи в платформата "Гражданите".

Вчера работници отстраняваха щетите по зелената площ, направени от колите, които последната седмица нагазиха надълбоко в нея.

Друг случай, който нашумя в последно време, беше този с водач на автомобил с пернишка регистрация, заседнал на релсите около Руски паметник, докато извършвал нарушението.

"И двамата нарушители са установени, и на двамата са изпратени призовки и може би до 2-3 дни ще бъдат наказани. Глобата е 30 лева", уточни комисар Тенчо Тенев, като изрази мнение, че това е твърде слабо наказание за подобно деяние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Чудесно че са поне реагирали (че да не се самозабравят като в случая с колоездачите), но понеже все пак сме в България дано не е само фиктивно.
32
0
 
2
 
! Отговори
Me4o преди 8 години
Бил разбрал, че прави нарушение и се върнал... ХАХА... ЗАТЪНАЛ Е ИЗАТОВА е решил да се връща бе, ***.
31
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 8 години
Толкова е просто - 1 камера и глоба 5 пъти цената на щетите! Ама пък как ще запълваме телевизионното време?
30
0
 
4
 
! Отговори
V преди 8 години
Г-н Тенчо Тенев да ми отговори на въпроса за един сигнал от преди 2 седмици. Нарушението е много по-голямо от това!
29
0
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
ясно че глобата е 30 лв. а за нанесените щети ще се търси ли финансво обезпечене което е напълно нормало? Няма да забравя един дрът баварец отсякъл един светофар и ченгето се тюфка със шофьора как си счупил колата а светофара струва сигурно 5х бавареца
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОСТАВКА за напушителя и да заплати щетите. какъв пример дава аз съм от МВнР и мога да правя каквото си искам ли???
27
1
 
9
 
! Отговори
S преди 8 години
Малка е глобата, треснете му х10, но и ги съберете и да видим другият път дали пак от там ще мине.
26
4
 
6
 
! Отговори
писна ми преди 8 години
още колко дни ще четем за зелени площи и *** които карат по тях ?
25
4
 
3
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Бойко оправи си първо свойте служители, после другите.
24
0
 
10
 
! Отговори
Трансфер преди 8 години
Трябва да има закон, който да забранява такива *** да бъдат назначавани на ново по-хубаво местенце в държавната администрация. Издънка, дисциплинарно уволнение и после 10 години нямаш право да работиш за държавата. Лесно е, но тунеядците никога не биха си вкарали такъв автогол. А този гербаджия до 1-2 седмици ще е в някое друго министерство на подобна или по-добра позиция. ГЕРБ (а и останалите партии) са мафия.
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първо да вземат да разчистят всички паркирали, спрели на аварийки и други ***.ци които запушват цели ленти по големите булеварди. Заради тях стават задръстванията и инцидентите, щото калпака решил да спре на пътя да отиде за кафе и така запушва цялата лента.
22
2
 
8
 
! Отговори
:) преди 8 години
Типичен гербер - ***, но със самочувствие. И перничанинът е бил от ГЕРБ, сигурен съм !
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Калта привлича селяните, както нищо друго не може! И не глоби, а да отидат да садят теменужки някъде, поне нещо полезно да свършат през живота си.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До гербист-столичанКак какво ? НЕ СИ ЯВНО НАЯСНО КАКВО ГЛАСУВАХА МИНАЛАТА ГОДИНА ЗА ДДС-ТО НА ФИРМЕНИТЕ КОЛИ ! КАК СЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА СЕ ВРЪЩА ДДС.... ЗАЩОТО ХОДИШ НА РАБОТА С КОЛАТА НА ТВОЯТА СИ ФИРМА !С КАКВО СА ПОВЕЧЕ ТЕЗИ КРЕ-ТЕНИ ОТ ХОРАТА КОИТО ИМ ПЛАЩАТ ЗАПЛАТИТЕ ?
19
0
 
12
 
! Отговори
ДОЛНЮ преди 8 години
АУУУ...МНОГО ЩЕ ГИ УПЛАШАТ...С 30ЛВ....ТЕ ЗА БЕНЗИНА СА ИЗХАРЧИЛИ ДВА ПЪТИ ПО ТОЛКОВА САМО ЗА ДЕН....
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
18И аз мисля така. Стават разни маймунджулъци, идва Бойко и оправя всичко УЖ. Това за пред електората. Правилно е написал човека по-долу, че трябва да проследи трудовия път на този Стоян Тодоров от днес нататък. Да видим още на колко държавни поста ще го назначат.
17
6
 
6
 
! Отговори
гербист-столичан преди 8 години
До Анонимен 17,Е какво като е служебен Мерцедеса? Човекът най-вероятно е бързал да отиде сутринта на работа и затова е направил неволно нарушение. Още повече, че държавата ни се развива и просперира, затова служебните коли у нас е нормално да се използват за ходене на работа.
16
3
 
9
 
! Отговори
ОСТАВКА !!! преди 8 години
Управлението на ГЕРБ е ГЕНОЦИД срещу българите !
15
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До гербист-столичанСлужебната кола е СЛУЖЕБНА ! А не е кола с която се ходи на работа - такава кола се нарича ЛИЧНА !В случая ние плащаме горивото на този за да ходи на работа !
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
30 лева? Възстановяването на зелените релси с положителност струва много повече. Защо сумата е толкова малко? Без емоции питам. Това означава че за възстановяването плаща общината, тоест всеки данъкоплатец на столицата? Какъв е смисъла от такава нищожна глоба?