Само за месеци: Стотици кучета са захвърлени в София

От началото на годината са кастрирани над 800 нови четириноги
21 апр 2016 07:38,
26
Само за месеци: Стотици кучета са захвърлени в София
Снимка: архив Булфото

Стотици кучета са били изхвърлени в София от началото на годината. Жители на близки населени места масово оставят домашните си животни и техните поколения в крайните столични квартали.

Най-засегнати от безотговорните постъпки са Нови Искър, Люлин, Обеля и Надежда, обяви директорът на ”Екоравносвесие“  Петър Киров.

Кучетата се докарват предимно от Перник, Владая, Костинброд. Киров обясни, че само за последните 3 месеца от общинското предприятие са заловили и кастрирали над 800 нови кучета, пише "Труд".

"Всички те са се появили наскоро - това са захвърлени домашни кучета от близките села и вилни зони. Практиката става все по-масова, появяват се цели нови глутници.", каза Киров.

Той обясни, че в селата около София хората обичайно не кастрират животните си, а изхвърлят малките кученца в града.

"Хем няма да се върнат, хем се надяват някой да ги храни", посочи експертът.

Когато обяче се захвърлят на непознато място, кучетата се изнервят, събират се на глутници и стават агресивни и опасни. Това предупреди Явор Гечев от фондация "Четири лапи"

Изхвърлените кучета често се бият с по-старите улични обитатели на кварталите и стряскат хората, разказват живеещи в Надежда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Е, щом от фонда за лечение на деца се краде, това Екоравновесие една зам. кметица ли ще го "изпусне". Никой не ги контролира. Усвояват едни пари и трябва да има кучета за това занятие, а ИНЖ. Киров е трениран и има желание и хъс явно. Защо не каже този директор как се осиновяват кучета и как по този начин се поддържа бройката им стабилно!
14
0
 
3
 
! Отговори
еремия преди 8 години
Е кой каза , че тоя Петър не краде и не лъже и е по различно нечестен от другите.Те с тия четири лапи си ги равъждат кутретата и си прибират милионите, всички, даже си ги продават кучетата по 800 евро едното.А вие се вайкайте.Никога няма да свършат тия кучета,около тях е банка хем с премии....
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само в София ли страната ни е пълна с бездомни кучета и ще стават все повече защото няма държавна политика
12
1
 
8
 
! Отговори
Говедо преди 8 години
не животинките са виновни а безотговорните им бивши собственици.Взимането на домашен любимец трябва да е обмислено действие ,а не временен порив или моден аксесоар.То е пълноправен член на семейството.В последствие тъй като не може да се захвърли на тавана или в скрина като стара ненужна играчка се натирва на улицата.Те така.
11
11
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
АМА СУТРИН КАТО ХУКНАТ ДА ГИ РАЗХОЖДАТ И ТЕ ПРИКЛЯКВАТ И ПИКАЯТ И ЦАПАТ АБЕ УЖАС ОНЯ ДЕН ЕДНА ВОДИ ЕДИН ГОЛЯМ ПЕС И КАТО МУ ВИКА ,,СПРИ СЕ БЕ ***,,ЛИГЛА ОТВРАЩАВАМ СЕ АМИ РАЗХОЖДАЙ ДЕТЕ *** МУХЛО НЕ ТОЯ УМИРИСАН ПЕС НЯМАМ ДУМИ
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей не можаха да решат тоя проблем, заради *** кучкари. Не кучетата, а хората са супер зле - взимат си кучета и после хоп изхвърлят ги. Хората пак са проблема, както винаги.
9
7
 
18
 
! Отговори
Петков преди 8 години
Може ли някой да каже колко милиона грешни български левчета отидоха за ОГРАНИЧАВАНЕ броя на свободно скитащите кучета. То не беше кастриране, то не бяха приюти, а да забелязвате да е намалял броя на кучетата по улиците? ДОКОГА???
8
6
 
12
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
Да ама не ги избиват, а ги вкарват в приюти и се грижат за тях. Ние хората сме лови. Ние управляваме тая земя и ние трябва да поемем отговорност за глупостите, които вършим. Хората, които искат да си вземат куче трябва да минават през подбор и да носят отговорност.
7
1
 
2
 
! Отговори
:-) преди 8 години
До решениеКолега, това дето си го описал е плана за хората, не за кучетата.
6
6
 
5
 
! Отговори
от мен преди 8 години
Не се издържа вече , ужас ....Търся начин да ги трапя
5
1
 
17
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
Винаги съм го казвал -вината не е на четириногите , а на другите кучета- дето на два крака се разхождат. На скоро се разхождах из кв."Чайка" и видях на две места по тротоара кашон с новородени котенца
4
6
 
18
 
! Отговори
решение преди 8 години
1.Да се приеме СПЕШНО Закон за СОБСТВЕНИЦИ на кучета( и котки): чипиране на животното с адрес, ЕГН, телефон на собственика( или собственик на ЗООРАЗВЪДНА ферма).При раждане ВСИЧКИ новородени да се чипират по този начин, ако собственикът НЕ ги желае- ЕВТАНАЗИЯ.2.ВСИЧКИ досега изхвърлени на улицата да се евтаназират.3.КУче счип и предупреден собственик, АКО не го вземе от приюта- съди се да заплати 7 дни издръжка на животното в пансиона, след което се евтаназира. Да бъде ЯСНО, че не ОБЩЕСТВОТО е
3
1
 
22
 
! Отговори
един друг преди 8 години
Абсолютно са прави всички под мен. Това се получава от любителите на животните (разбирайте само на кучетата). Отглеждат ги, размножават ги, пробват да продадат потомството в OLX и като не стане, хайде в София да им лаят на "гадното софиянец". А там на село, да им е спокойно. Диви с.е.л.т.а.ц.и. Само ядове с тези ***.
2
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е тия любителите на *** ги изхвърлят. Много загубен кучкарски народ се навъди. Липсва им селото. Радвайте се че все още кози и крави няма по апартаментите.
1
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Екоравновесие да не се оправдават, а да си вършат работата. И стига с тая кастрация, прибирате безстопанствените и ако никой не ги осинови до определен срок, ги приспивате. В коя друга столица на ЕС се разхождат кастрирани глутници?!?!?!