Още камери в София, още "Общинска полиция"

Фандъкова се похвали, че из парковете има постоянни патрули
28 апр 2016 16:07, Анисия Иванова
8
Още камери в София, още "Общинска полиция"
Архив: Булфото

Очакваме до края на юли да приключи изграждането на разширението на системата за видеонаблюдение. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на заседание на Столичния общински съвет.

"От новата учебна година ще има още училища и детски градини, които ще се охраняват и ще бъдат включени в системата за видеонаблюдение", допълни тя.

"До момента в системата на Столична община (СО) са включени 289 обекта, от тях над 200 са общинските детски градини и учебни заведения, 17 парка и градски градини, 34 пешеходни зони и подлези, и други обществени пространства", уточни тя и допълни, че изграждането, поддържането и разширяването на системата за видеонаблюдение е приоритетен проект за общината.

"Вече има подписани договори, предстои да се работи по всички обекти в училища, детски градини, също така и пешеходните зони, в публичните площи - в кв. "Горна баня", кв. "Драгалевци", кв. "Симеоново", Владая и Южната дъга, ще включим и кв. "Димитър Миленков", каза още кметът на София.

Фандъкова съобщи, че през тази година са осигурени средства за разширяване на състава на "Общинска полиция".

"Надяваме се, че в скоро време ще има и достатъчно желаещи, преминали изпитите, за да можем да увеличим състава, защото имаме нужда", допълни тя.

"Специални постоянни патрули имаме в Южен парк, Борисовата градина, Градската градина, парк "Оборище", Докторската градина, парк "Гео Милев", "Северен парк", посочи Йорданка Фандъкова и допълни, че в момента общинската полиция се състои от 106 души.

"Столична община беше първата, която през 2012 година веднага след промяната в закона създаде звено на "Общинска полиция", припомни тя.

"На територията на СО работи и аварийното звено, то беше създадено с решение на СОС. В момента в него работят 20 души, планираме при възможност разширяване на звеното", коментира Йорданка Фандъова.

По думите й звеното е оборудвано с необходимата техника и през 2015 година е обработило 2517 сигнала. Като имаме предвид, че работят 20 души, можем да си направим извода за интензитета на работата му, коментира кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
Милен преди 7 години
До Анонимен:) Спокойно пич няма да ти гледат чурката докато пикаеш тези камера са със друга цел
6
1
 
6
 
! Отговори
bebok преди 7 години
кога ще се направи нещо в Западен парк? част дърва са изсечена,част паднала или виси над главите и всека секунда може да смачка някой
5
1
 
5
 
! Отговори
dk преди 7 години
градинката зад двореца са я превърнали в кучкарникчовек да го е страх да минава а камо ли деца да играятнай отгоре пък тийнеджъри с бирички и цигариужасне виждам никакви патрули да глобяват някого че си е отвързал кучето да играемила родна картинканикъде я нямано много хубаво се получи с градинкитетакива дизайнерски решения няма даже в париж и брюкселно като няма контролще го развалим хубавото
4
1
 
7
 
! Отговори
Azz преди 7 години
В северният парк не съм виждал какъвто и да било патръл от години...
3
3
 
13
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Пълна лъжа, къде па в Докторската градина има патрули, живея там и НИКОГА не съм виждал!
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
После не се чудете че билетчето може да стане и 2 лева - всичко калкулират в него
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоталитарен режим на ГЕРП с тотално видеонаблюдение.