Парадът затваря част от центъра на София

Вижте къде ще бъде забранено паркирането и спирането
21
Парадът затваря част от центъра на София
Снимка: Булфото

Част от центъра на София ще бъде затворена за движение днес, 6 май, заради военния парад за Деня на храбростта и празника на Българската армия.

От 7:30 часа сутринта до приключване на парада се затварят в двете посоки участъци от улиците "Оборище", "11 август", "15 ноември", "Московска", "Аксаков", "Г. Бенковски", "Леге", "Княз Александър I" и бул. "Цар Освободител". Там се забраняват престоят и паркирането на коли, съобщават от Столична община.

Тази година столичани и гостите на града ще имат възможност да видят по-голямо шоу, особено в небето, по време на парада на Българската армия.

В него ще участват 1300 военнослужещи с 35 верижни и колесни машини - танк, бронетранспортьор, МТЛБ, зенитно-ракетни комплекси, както и 12 вертолета и самолета, сред които "Кугър", "Спартан" и Миг-27 и други.

СДВР ще осигури охрана, постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища, през които ще преминава бойната техника.

Затруднение за движението ще има и при изнасянето на военните блокове. Част от тях ще се движат по маршрут от пл. "Св. Ал. Невски", ул. "Московска", ул. "Г. С. Раковски", бул. "Дондуков" до пл. "Княз Александър I".

Друга част от техниката ще мине по булевардите “А. Йорданов”, “Цариградско шосе”, Орлов мост, бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” и ул. “Гурко”, за да стигне до Паметника на Съветската армия.

Смесената механизирана колона пък ще се движи от летище Доброславци по околовръстния път, булевардите “Ботевградско шосе”, “Вл. Вазов”, моста “Чавдар”, булевардите “В. Левски”, “Цар Освободител”, покрай парламента до Централния военен клуб. Изнасянето ще е по бул. “Т. Александров”, ул. “Опълченска” и обратно по същия маршрут до летище Доброславци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
Девил преди 7 години
А, имало е гей парад ли??? Баси, че ме е яд, че съм го пропуснал.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсурдна държва, абсурдна армия = булгаристанДържва упралявана от мутри и групировкиВсички се борята каква нова схема да измислят за крадене на държавни пари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мощ с един Миг-29.Цяло чудо е че въобще е успял да излети.С тази военна мощ може само гълъбите да изплашим, но се съмявам да има друга държава с по-смешна армия.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МиГ-29 - да, 27 - едва ли ;)
5
0
 
2
 
! Отговори
Vorenas преди 7 години
Ahahahahahahaha
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв парад е това? Имаме ли армия, която да покажем? За мен това е нещо като парад на хвърчилата. Разбира се няма да се размине без поредното приспивно слово на президентчето, което ще прочете от смачкатото си листче традиционните лакърдии за евроинтеграция, за евроатлантически ценности и как Нато ще ни пази от лошата Русия.
3
1
 
2
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
Не само, че го извадиха, а го и вдигнаха във въздуха още вчера ако не си го чул и видял. :)
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако успеят да извадят МиГ-27 ще им призная таланта :D
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другаря Плевналиев ще говори за евроатлантическите ценности....