Последен ден на "евтино" билетче в София

От утре цената му скача с 60%, на 1.60 лв.
Обновена: 31 май 2016 09:44 | 31 май 2016 08:18,
93
Последен ден на "евтино" билетче в София
Снимка: архив, Булфото

От утре влиза в сила новата цена на билетчето от 1.60 лв. Поскъпват и талоните за 10 пътувания - от 8 на 12 лева.

Цената на годишната карта за всички линии обаче се намалява от 500 на 365 лева.

Всеки ще може да замени стария си билет до 30-ти септември.

Поскъпването на еднократното пътуване със 60% провокира серия протести в София. Последният такъв беше снощи. На него се събраха близо 400 души, които блокираха колите на ул. "Московска", а по-късно и запалиха плакат на президента Росен Плевнелиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
21
 
! Отговори
Не народ а ..... преди 7 години
Така ще стане и с новите цени на винетките!Сега опипват с билета , от догодина с винетката! Виждат , че стадото не протестира а ако има протести ходят най-будните , които са малко , другото е мишка!
34
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Данче, мачкай комунистите !
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По логиката на някои отдолу направо да ги махнат тия билети само дето разбитват далаверката.... на полина ли каква е да и кажа. Аз имам кола и още 500 000 като мен при 1.60 лв билет ше ми дишаш отровата и ше ревеш ... ти си купи карта за тоя *** на колела
32
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов ще реже ли лентичката на новото билетче?
31
1
 
15
 
! Отговори
Мъгла преди 7 години
Страшното е че за Протеста телевизиите не говорят и не го показват , казват по две,три изречения и толкова! Явно заповед на Боко!Това вече е диктатура! Неслучайно Тиквата се целува всяка седмица с Ердоган!Очаквам визита на Туквун в Северна Корея!
30
2
 
14
 
! Отговори
djjad преди 7 години
Аз си плащам редовно, но ме дразнят много неща. Защо маршрутката е по-евтина? Защо като си вземеш талони не ти казват, че после ще трябва да си доплатиш? Защо като идеш да зареждаш карта не ти казват, че ще променят маршрута на автобуса/тролейбуса от следващия ден? Защо има шофьори, които си надуват музиката и пушат? Защо новите табла на доста места показват грешното време? Защо далаверата със спирките? Защо се случва да се качиш и да продупчиш билетче и после ти кажат - ами аз съм до тук?
29
2
 
16
 
! Отговори
ОСТАВКА !!! преди 7 години
Това пак е работа на Борисов , всички жени с които се е обградил са послушни бушони!Това показва , че го е страх от мъже-мъжкари които може да му се опълчат и да го свалят!
28
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
От 1990 г София е син град.Защо се оплаквате,при вас всичко трябва да е почтено.Във вашата управа преобладават умните,почтените,безкористните десни политици.Те не могат да крадат например като левите,те работят за благото на народа,а не за личните си интереси като левите например.Така,че мълчете и гласувайте пак за тях,те ще ви "оправят" както и ви оправят вече 25 години.
27
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама никой нищо не казва за това, че годишната карта се намалява с повече от 100 лв. :)
26
2
 
29
 
! Отговори
бивш от ЦГМ преди 7 години
Някой от тука коментиращите чел ли е финансовите отчети та Центъра за градска мобилност, на останалите компании от градския транспорт? Знаете ли колко излиза една обикновена спирка от метал и плексиглас - над 30 000 лв. А знаете ли колко струва да си я поръчате същата от производителя - 3500 лв. Знаете ли колко е разхода средно на километър на един автобус - 3 пъти от производствената му характеристика. Знаете ли че с парите, откраднати за "ремонти" на един автобус спокойно може нов да се купи??
25
1
 
20
 
! Отговори
До Полина преди 7 години
Кои сте Вие??! Кои сте , че искате да останете сами в София?! Вие сте зомбираните бохковисти назначени на топли държавни службички подплатени с високи заплати и бонуси!Ама ще ви се сбъдне мечтата , всички се евакуираме вече от тая *** !Ще си останете тиквите с брачедите !
24
1
 
20
 
! Отговори
fsb преди 7 години
До ПолинаПолино, к**во, не е така, аз почти не ползвам градски, като ползвам винаги дупча билетче, но сега протестирам за вдигането на цената, защото новите рейсове се купуват по евро програми с евро пари, не бъгларски и няма основание за вдигане на цената, но си проста и не можеш да вденеш
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
21, ти ако си мислиш, че при друго управление нещата ще са по-различни, лъжеш се. Бсп, дпс, дост, абв и какви ли още не няма да променят нищо. Пак ще си е същото, само дето те ще казват колко добре живеем, а опозицията ще реве колко зле живеем.
22
15
 
3
 
! Отговори
Бат Бойко преди 7 години
Платените Позитански *** налазиха и тая статия! Нямам търпение да дойдат избори и пак да размажем червените ***!
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди години имаше протести за цената от 1 лев... ама мина месец-два и хората свикнаха.И сега ще свикнете. Няма къде да ходите.
20
1
 
3
 
! Отговори
:) преди 7 години
*** тикви пак са налазили
19
24
 
5
 
! Отговори
Полина преди 7 години
Аман от невежи коментари. Всички против поскъпването на билетите, протестиращи са все тези, които се возят гратис и им се свиди и левчето, което е до днес. Който ползва градския транспорт си купува карта, така е по цял свят. Тук само мрънкалници има. Който не му харесва да се вози пак гратис, ама да си плаща глобата за тарикатлъка. На село градски транспорт няма, ходете там, или заминавайте за чужбина. По-добре и спокойно ще ни е и на нас тук.
18
1
 
19
 
! Отговори
Тиквотролове преди 7 години
Един *** на Тиквата пише с едно и също IP няколко последователни коментара , че цената била нормална , че бил съгласен ,блаблабла :))))Нещастна герберастка ппаплач!
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А асфалт проядохте ли празни червени кратуни?!
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Миналата година, лятото се повозих в старите трамваи из София. Жега, мръсно, да не смееш да седнеш на седалка. Новите не ги знам какви са, на външен вид изглеждат добре. Същото е и с автобусите и тролейбусите. С увеличението поне да вдигнат качеството, но това е нещо, което е слабо вероятно. Във Виена съм се возил на същите стари трамваи, които ги има и в София. Разликата е огромна.