Здравейте, г-жо Фандъкова! Та за билетчето...

Читател на Dnes.bg с редица въпроси за новата цена на билетите
Обновена: 10 юни 2016 12:25 | 1 юни 2016 14:52, Екип на Dnes.bg
348

Снимка: Dnes.bg

12

"Здравейте, г-жо Фандъкова! Предполагам се досещате за какво Ви пиша – новата цена на билетите за градския транспорт. Искам да Ви задам няколко въпроса, чиито отговори ще бъдат публикувани в социалните мрежи, дори и да няма такива. Благодаря Ви предварително". Това се чете в писмо на читател на Dnes.bg до столичния кмет Йорданка Фандъкова, изпратени във Facebook. Публикуваме въпросите без редакторска намеса.

Още по темата

"По какъв начин насърчавате опазването на околната среда? За да стигна до работното си място, ми е нужно да сменя два градски транспорта и още два, за да се прибера. Това прави 6,40 лв за билети и отнема почти 2 часа. С автомобила ще ми отнеме максимум час (със задръстванията) и 5 лв. за гориво, с което ще ходя на работа и ще се прибирам два дни. И ще е по-удобно и евтино от дневна, месечна или друг вид карта.

Защо автоматите за стотинки в градския транспорт не са настроени да връщат ресто и по този начин билетът излиза 2 лв? Това не е ли пладнешки обир?

С какво право шофьор на линия 111 с регистрационен номер 3848 и сериен номер на автобуса 1839 е отказал да върне ресто на пътник, който си е закупил билет? Това не е ли пладнешки обир?

Защо като има недостиг на финанси и се увеличават цените на билета, броят на контрольорите също става по-голям? Това са разходи за заплати!

Защо полицаите вместо да си вършат работата и да пазят хората, са изпратени да арестуват големи престъпници, каквито несъмнено са гратисчиите? 

Наясно ли сте, че с поскъпването на цената на билетите, ще се увеличат и гратисчиите?

Вие, ако бяхте обикновен гражданин, който е учил и има тапии, но едва връзва двата края, кое бихте предпочели: да си купите билет за 1,60 лв. или с тези пари да си вземете закуска? И нормално ли е в една европейска столица билетът за градски транспорт да е по-скъп от хляба? Или да очакваме и той да поскъпне?

Защо контрольорите и полицията надвишават правомощията си и отказват да се легитимират, когато това се поиска от тях? Говоря за случката от онзи ден, когато редовен пътник е бил свален насила от автобус.

Центърът за градска мобилност е купувал фотоапарати на стойност 342 лв. при условие, че в магазините същите модели са се продавали по 159 лв. Искам да знам защо и къде е отишла разликата (в чий джоб)?

Убеден съм, че следващата година ще бъдат вдигнати и картите за градския транспорт! Тогава какво ще е оправданието?

Преди местните избори беше обещано, че няма да се пипат цените на билетите! Това се оказа откровена лъжа! Как ще ни я обясните?

Допустимо ли е цената на една услуга да се вдигне с 60% без да е увеличено нейното качество? Вие едва ли ползвате градски транспорт, но ви гарантирам, че в него човек трудно диша от заобикалящия го "аромат", идващ най-вече от малцинството, което често е нередовно и не бива проверявано от контрольорите!

Какви мерки ще вземете, за да се прекрати порочната практика хора от малцинството да ползват безплатно градския транспорт?

Ще обърнете ли внимание на хората, които протестират? Или очаквате всичко да приключи до дни и да утихне и по този начин да не се занимавате с "претенциите им"?

Очаквам Вашите отговори! Имам още много въпроси както по тази тема, така и по други! Очаквайте ги и тях! Благодаря!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
17
 
7
 
! Отговори
Ефтим Прокопиев преди 7 години
Само не мога да разбера, защо ако някой като дневната карта остава 4 лева, а също така се въвежда продажбата на тридневна за 10 лева, ще мрънка, че му се налага да дава по 6.40 за четири билета, вместо да си купи една от горепосочените карти.При по внимателен прочит аргументите на читателя са необосновани и политически мотивирани да злепоставят определена публична личност.
175
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Последна тенденция в свалките:Искаш ли да излезем довечера?...Имам два билета за градския транспорт!
174
3
 
18
 
! Отговори
Барда преди 7 години
,,Фъндъче, Фандъче имаш мозък колкото фастъче! Преди когато билета беше лев, в градският транспорт се пътуваше с кеф, нищо че мяза на ***. А сега когато стана лев и шейсе, контролата дървото пак ще яде!''
173
24
 
4
 
! Отговори
Пян Гъ преди 7 години
МАТЕМАТИЧЕСКА ЗАДАЧА: Някой от мрънльовците да направи следните изчисления. При цена на билета 1.60 лв. трябва да му се налага да пътува донякъде сравнително често, но все пак не толкова често, колкото би му се налагало да пътува, ако ползва транспортната мрежа ежедневно напр. до работното място. Тогава ще взима заплата и би си покрил разходите. Ако пък му трябва два-три пъти в месеца, това са около десетина лева (без смяна на превозното средство). Би трябвало да ги имат, иначе как живеят. Пита се: къде, аджеба, може да ходи един соцмрънльо, ако не на работа или два-три пъти някъде другаде,
172
5
 
5
 
! Отговори
Петър преди 7 години
До к симпатяга . плащал бил 400лв данъци . и какво значение има това за автобуса . Бъркаш се братче и си плащаш билета . иначе те свалят ! Друг е въпроса дали и долко е справедлива и икономически коректна тази цена . Иначе и другата страна -- "***" винаги се е правил на хитрец на дребно . цар е в това .винаги ме е учудвало в Софето слизащите как си подават билети на качващите се . До къде ще я докара една държава с такова мислене ?
171
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 177Къде пък ги видя тези 30 милярда .. Външният дълг е за близо 9,9 млрд. евро, а вътрешният - за 3,5 млрд. евро
170
0
 
25
 
! Отговори
сесо преди 7 години
Автобус 79 е безплатен там контрола не влиза защото ги е страхПътувайте с 79 ориент експрес
169
1
 
27
 
! Отговори
От Провинцията преди 7 години
Отвратен съм от Фандъчката!
168
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кметка марионетка! Да си харчи изкрадените пари за свещички...
167
0
 
19
 
! Отговори
тим преди 7 години
толкова е във скопие 35 40 стотинки е билета и автобусите са по нови от нашите и там студенти и ученици патуват със решение на правителстовто им защото компанията е държавна напълно безплатно както във автобуса така и във влака и краградцките автобуси също но затова европа им даде парите по някакъв европеиски проект беше със доста солидна сума па и горивата много по евтини от бг са си
166
1
 
28
 
! Отговори
dodger преди 7 години
решението е спрейове против контроли. Излизат по-ефтино от билетите
165
1
 
14
 
! Отговори
тим преди 7 години
и друго във целия еропеиски саюз няма общинска фирма за транспорт а там транспортните компании са държавни и са едни от най голямите так е и във германия така е навсякъде една държавна фирма управлява обществения транспорт жп транспорта метрото даже някой имат и услугата превоз на стоки със тировете и са на доста добри печалби но те не идват от увеличение на билетите а идват от доброто управление и инвестиционна програма със проекти от фондовете общините нямат капацитета да управляват фирми
164
34
 
4
 
! Отговори
Пян Гъ преди 7 години
Стига сте ревали бе, ***! Вие какво искате - хем евтино, хем луксозно, хем с точен график? Купувайте си карти и готово, а тези, които реват, че нямали пари, къде смятат да ходят без средства? За какво? Да си стоят там, където са си. Толкова е просто. Щом няма 1.60 лв., магазинер ли, барман ли, шофьор на такси ли, или някой друг да чака нещо от такъв? Как ще се стимулира вътрешното потребление, а?
163
0
 
11
 
! Отговори
Браво на автора преди 7 години
сега Данчето е на ход :)
162
0
 
17
 
! Отговори
tim преди 7 години
това за автоматите за билети трябва да се самосезират данъчните защото по данъчните закони това си е измама и имено тук е тяхната роля за щото разликата от 0.40 стотинки дето се получава там няма да се отчете а ще се прибере от някой и данъчните ще трябва да се качат във някой автобус и да си направят труда да напраят проверката и да се поинтересуват защо се извършва измама
161
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Таа *** да хване да смени 108
160
4
 
20
 
! Отговори
к преди 7 години
Плащам по 400 лева данъци и осигуровки всеки месец, няма да дупча никакви миризливи билети.
159
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалък народ без достойнство!! То не е и народ, а роби, които са свикнали да ги тъпчат, дерат, и да им хвърлят по няоя огризка.
158
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първата работа на демократите след като завзеха властта след 1989-та година беше да унищожат демокрацията. Затова в България няма протести. Хората са наплашени от демократите, демократите унищожиха всички организации на хората, които можеха да им попречат в грабежа и които можеха да ги организират за някакво отстояване на правата. Затова тук е така, а не че хората са оФце.
157
0
 
4
 
! Отговори
Лондон преди 7 години
Да пооправя малко:1-во:цена на патуване НЕ до 1-ва зона е 1.62-ро:хлябът е 0.45-1(определено билета е по скъп)3-то:минималната заплата е 1000,колко е в София?