ВМРО зове: Да не се прикрива истината в "Ботунец"

В София се създават вертикални гета, твърдят войводите
20
ВМРО зове: Да не се прикрива истината в "Ботунец"
Снимка: Булфото, архив

ВМРО - Българско национално движение настоява институциите да не прикриват случващото се в столичния квартал "Ботунец" под етикета "битов" инцидент, става ясно от официална позиция на войводите, разпространена до медиите.

Още по темата

"Става дума за пореден случай на нагла етническа циганска престъпност, а не за някакъв битов спор. Необходими са спешни и постоянни мерки за връщането на сигурността в квартала", категорични са от ВМРО.

От движението отчитат, че общинските съветници от партията в София настояват за отделяне на повече полицейски сили, които да са на терен в квартала, а и въобще в целия район "Кремиковци".

Съветниците настояват и за пълна ревизия на ползването на общинските жилища в "Ботунец" и изгонване на нарушителите от тях.

"Крайно време е да се промени и наредбата за общинските жилища на територията на Столичната община - да бъдат изгонени недобросъвестни наематели, които не си плащат разходите, съсипват жилищата, преотдават ги под наем или ги ползват за развиване на всякаква криминална дейност", пишат войводите в писмото си.

Според тях проблемът в "Ботунец" е системен и не е от година или две. "Циганите са превърнали блоковете във вертикално гето, средище на криминален контингент и инкубатор за всякакъв род престъпност. С мълчаливото съгласие на общински и държавни институции кварталът се циганизира", се казва още в позицията им.

"Не малка част от общинския жилищен фонд е буквално превзета от цигани. Още в началото на мандата казах, че в София се създават вертикални гета - в блоковете с общински жилища, дадени на цигани. Когато те дойдат, всички останали добросъвестни обитатели започват да напускат. И в "Люлин", и в "Дружба" има такива блокове", казва Карлос Контрера, председател на "Патриоти за София".

По думите му не е нормално район като "Кремиковци" да има една патрулка, която да обхожда целия район. Трябват повече служители на реда на терен, а за "Ботунец" вече е очевидно, че трябва и постоянно полицейско присъствие, допълва Контрера.

Той заявява, че е време за действия, а не за обещания. По думите му министър Румяна Бъчварова вместо да се чуди как да прави икономии от заплати и осигуровки на полицаи, да предостави на СДВР повече хора и средства за осигуряване на реда и спокойствието в Ботунец и район "Кремиковци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: БотунецВМРО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ромите претендират да притежават половин България , а когато се сблъскат със ЗАКОНА се чудят в коя миша дупка да се скрият .
10
2
 
13
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Дааа, медиите доста упорито повтарят, че случката в Ботунец не е на етническа основа. Явно се надяват някой да повярва.
9
5
 
18
 
! Отговори
Калина преди 7 години
ДС, да, не беше розово, но имаше някои неща, за които сега само можем да мечтаем. И едно от тях беше, че въпросният етнос не смееше "гък" да каже!Освен това, милиционерите тогава си вършеха работата, не бяха авери на престъпниците.Да, много минуси ще напляскате вие, които се биете в гърдите, че сте докарали демокрацията. Ама, да ви кажа, мерси от такава демокрация. Живеем в страх! Това е истината.
8
11
 
3
 
! Отговори
456 преди 7 години
До БългаринАйде стига с това ДС де! Осрахте се ! като нещо не ви отърва и веднага се сещате че преди сто години имало ДС! Такива като теб са по страшни от което и да е отделение на държавна сигурност! Вие сте чиста проба предатели,без срам и водени само от алчност! Дано ви приседне скоро!
7
0
 
19
 
! Отговори
До 3 преди 7 години
А за ромските гета какво предлагаш? Също и за конкретни места, където живеят само по 2-3 ромски семейства, но точно там непрекъснато се случват престъпления, включително и убийства? Помниш ли къде убиха проф. Калоянов?Да им увеличим социални помощи ли?Как според теб да се засили полицейското присъствие на такива места? Да се изтеглят полицейски екипи от другаде ли? Или да се създадат нови, които пак данъкоплатците да плащат?Който създава проблемите, той да носи последствията!
6
0
 
28
 
! Отговори
Относно жилищата преди 7 години
Когато преди 6 години почина известният български кинорежисьор-документалист Оскар Кристанов, носител на над 30 награди от международни конкурси, разбрахме от вестниците, че след като е останал без дом и с 93 лв пенсия, живеел при различни приятели, за да не спи по пейките. Пак от тези публикации разбрахме, че по времето, когато е кандидатствал за общинско жилище, този вид жилища в София били 1030 на брой. Но в общинските служби му отговорили, че ромите са с предимство.Нужен ли е коментар?
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изстъпленията на са израз на етническа омраза.Тези,които ние търпим и изхранваме на всичко отгоре ни и ненавиждат...Подобен проблем има в ЮАР и гетата на Америка...
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И малко полицаи да се уволнят, да кажем 3/4. Така ще намалее проституцията, ще се обезсили организираната престъпност, защото ще си загубят покровителите.
3
1
 
36
 
! Отговори
Жалкар Жалкаров преди 7 години
Абе президенто убаво говори за жертвите на комунизмо *** оти не каже за жертвите на ромските репресии над българите?
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доста е объркващо, ако не набия някой ром може да ме осъди за дискриминация, като каже не съм го набил, защото го смятам за различен. Моля БХК да се изкаже по тоя казус и да каже всъщност са дискриминаторите не са ли същите тия от БХК.
1
2
 
31
 
! Отговори
ПРЕДЛАГАМ преди 7 години
Подкрепям идеята за засилено полицейско присъствие в определение райони, но мисля, че е справедливо онези социални слоеве, които създават криминогенна среда, да поемат разходите по осигуряването на допълнителни полицейски екипи. Ако нямат пари, ще плащат с труд!