Софиянци си купиха 12 664 карти за 7 дни

Продадени са 1 646 годишни карти на стойност 600 790 лева
Обновена: 8 юни 2016 07:38 | 8 юни 2016 07:36,
13
Софиянци си купиха 12 664 карти за 7 дни
Снимка: Булфото

12 664 са продадените карти за градския транспорт в София от 30 май до 6 юни, съобщава "Монитор".

Гражданите на София бързо се ориентираха след повишаването на цената на еднократно пътуване в градския транспорт и предпочетоха да заложат на спокойствието, написа във Facebook профила си зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов. 

Още по темата

Освен това от общината отчита 30% повече карти, талони и билети са продадени през миналата седмица, в сравнение със същия период на м.г. При месечните документи скокът е 102%, докато тези за пенсионери, ученици и студенти са 32,4% повече, отколкото през същия период на м.г.

Досега са продадени и 1 646 годишни карти, сочи справката на Центъра за градска мобилност. Това означава, че само от нея приходите са 600 790 лева.

Интересът към нея е голяма защото тя бе намалена от 500 лева на 365 лева, а така цял ден возене не може да ни излезе повече от левче. Картата "Метро плюс" пък е предпочетена от 522 човека и приходите от нея са 22 446 лева.

Вече ще се сменят и старите билети купени от шофьора за левче, като доплатим 60 стотинки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Бойко преди 7 години
Смърт на ГЕРБ. Смърт на Руският окупатор. Смърт на Лукойл!?!
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Селтик ПpостАко тези хора си тръгнат, София ще се превърне отново в селото, което беше ;-)
9
2
 
0
 
! Отговори
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; преди 7 години
Ще се сетят софиянци, че досега само са се набутвали с еднократните билетчета.Всъщност така им направиха услуга.Трябва да благодарят, а не да роптаят!
8
1
 
7
 
! Отговори
123 преди 7 години
Колко услужлива публикация!Това били данни от общината. Анализ за ръст на приходи от новите билети, намаляването на гратисчиите и намаляване на трафика едва ли ще има. За да може да продължи да се краде. Тя, кметицата, всъщност затова е поставена там.
7
1
 
8
 
! Отговори
Фильо преди 7 години
неразбира племето ,че това е прелюдия за вдигане на картите. Но както винаги сме късогледи
6
0
 
11
 
! Отговори
Дивак преди 7 години
Какво да кажа освен, че си заслужаваме съдбата. Българите са склонни да имигират, да избягат, и да се наведнат вместо да се вдигнат и да изметат тази ***
5
3
 
13
 
! Отговори
:) преди 7 години
Прибирам се вечерта с метро. Дебел контрольор идва и вика: дайте си билета. Аз му викам, ти пък кой си. Той: контрола. Е дай да видя служ. карта му викам. Той се сърди. Казвам му, ако не ми покажеш служебна карта, няма да ти дам билет. Оня започва да се пеняви. С небрежен жест му показах дръжката на ножа и го питам: ти какво, нещо искаш да ми кажеш ли? Оня пребледня и отиде в другия край на влакчето.
4
2
 
26
 
! Отговори
:) преди 7 години
Пътувам с метро за 7-7.5 км. от нас. С кола това разстояние ми е под 1 л. газ, т.е. под 1 лев. С метро на старата цена ми беше 2 лв., но го ползвах, заради трудното паркиране и големия трафик. Сега обаче цената с метро стана 3.20 лв. Е как да продължа да го ползвам, при положение, че с кола ми излиза 3 пъти (!) по-евтино?
3
21
 
6
 
! Отговори
Селтик Фрост преди 7 години
А *** кога? Завзеха кварталните училища и сега детето ми ще учи в първи клас на другия край на София! Не стига, че пътуват гратис и не си плащат данъците тук ами и децата ни ще страдат! Нещастници, обирайте си багажа и се завръщайте по родните си места да ги развивате! Всичките мутрафонкцовци от кол и въже дошли от монтанско, димитровградско и благоевградско. То с дрога и побои само не става. И акъл требе. Ама си записали отрочетата в даскалото а моето не може, нали? *** долна!
2
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вместо да си търсят правата, играят по свирката на Фандъчката. Какво се ядосвате после, че се чудят коя кожа още да ви съдерат от гърбовете :)
1
2
 
29
 
! Отговори
as преди 7 години
Някой си копуват карти, някой направо коли за по евтино