Опит за кражба повреди кабел, захранващ центъра на София

ЧЕЗ работи по възстановяване на увредения участък
15 юни 2016 11:29,
10
Опит за кражба повреди кабел, захранващ центъра на София
Снимка: ЧЕЗ

Нагло посегателство над електроенергийно съоръжение, собственост на ЧЕЗ, застраши електрозахранването на централната градска част на столицата.

При опит за кражба на кабел 110 киловолта, елемент от ключово значение за сигурността на електрозахранването в София, неизвестни лица повредиха съоръжението и прекъснаха доставките на електроенергия за 20 174 клиента на ЧЕЗ в районите Сердика, Средец, Оборище, Възраждане и Подуяне.

Инцидентът с кабел 110 кВ бе регистриран в Диспечерската служба на ЧЕЗ Разпределение България в неделя рано сутринта. В резултат на бързите и адекватни действия на служителите на компанията бе подадено алтернативно електрозахранване за засегнатия район в рамките на 7 минути. В момента електроподаването в централна градска част на столицата е обезпечено едностранно. 

"Това е поредният случай, в който спокойствието и сигурността на българските граждани и бизнес са изложени на риск в резултат на нагло посегателство над мрежата. Този път обаче беше застрашено и електрозахранването на всички институции в столицата в т. ч. Президентство, Парламент, Министерския съвет, НЕК, Централно диспечерско управление на ЕСО и много други, а в резултат на това и нормалното функциониране на държавата. Благодаря на нашите служители за професионалните действия", каза Петър Холаковски, изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България.

ЧЕЗ предприе незабавни стъпки за възстановяване на целостта на съоръжението - оценка на техническите изисквания, подготовка за ремонтно – възстановителни работи и подмяна на увредения участък от кабела.
 
Обръщаме се към гражданското общество и институциите за тотална непримиримост към посегателствата върху елементи от електроенергийната инфраструктура на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: ЧЕЗкражба на кабел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз малко не им вярвам,защото съм се уверил че в демокрацията за 26г е нормално и свободно е да се лъже.Защо пък не.За да замажат положението и никой да не ги обвинява колко хубава фирма е, да са измислили че става кражба и да търсят крадеца,който никога няма да го намерят дори и да се води за терористичен акт
8
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Чист тероризъм но прозрачен за "дипутатити" които очевидно имат сметка от него и аналогичните
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Електоратът на ГЕРБ е "брал" кабели ....
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези,които "берат"кабели са основният електорат на Бойко Борисов.Тези,които изкупуват краденото са фирми близки до Бойко Борисов.Тези,които трябва да изготвят закон,че кражбата на кабели е терористичен акт са свързани с Бойко Борисов.
5
0
 
13
 
! Отговори
дупетат преди 7 години
Ама как да ги осъдим, то тва електорат бе.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно има криза в образованието и при шведите... Едно време им обясняваха коя жица може да се бере и коя не, как да се бере правилно, за да няма инциденти. 110 киловолта не става за бране.
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако се затворят заложните къщи и пунктовете за вторични суровини кражбите биха паднали поне с 90% сега за кражби хората дори не и жалват в полицията -излишно е ,губене на време
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Питайте депутатитеЗаради печално известни народни мъдрости като: "ИнтересА клати феса" и "Царица парица"
1
0
 
19
 
! Отговори
Питайте депутатите преди 7 години
От доста години се говори, че подобни посегателства трябва да бъдат считани за тероризъм и виновните да бъдат съдени по такъв закон.Защо все още няма подобна законодателна инициатива?