Денонощен патрул ще следи Женския пазар

Полиция ще проверява по-внимателно зоните с бежанци
3 авг 2016 15:22, Петя Славова
8
Денонощен патрул ще следи Женския пазар
Снимка: архив, Булфото

Денонощен патрул ще следи реда в района на Женския пазар в столицата, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

"Следим много внимателно ситуацията с бежанците. Изградихме видеонаблюдение в района на Женския пазар", обясни тя и допълни, че вчера, по нейна покана, заедно с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова са посетили Центъра за видеонаблюдение в столицата.

"Запознах я с възможностите за видеонаблюдение, с нашето партньорство със Столичната дирекция на полицията и във връзка с зачестилите инциденти в този район отново поисках да бъдат разположени постоянни патрули, тъй като полицията прави постоянни акции в този район", добави тя.

"За мен е важно гражданите да са по-спокойни и затова г-жа Бъчварова пое ангажимент да от днес да има постоянни патрули в този район. Очаквам и преди малко разговарях с колеги от министерството от тази вечер или от утре да има и пост на жандармерията, за да може преминаващите граждани да са спокойни", каза още Йорданка Фандъкова.

Тя обясни, че внимателно се следят зоните, в които се съсредоточават събирания, тъй като те са рискови: "Дори да няма инциденти хората са притеснени в такива зони и затова лично искам промяна в тази ситуация."

Кметът благодари на колегите от МВР и СДВР, че поели веднага ангажимента и допълни, че все още не е наясно за колко патрула става въпрос, но със сигурност те ще бъдат на място, както и ще правят обходи от бул "Мария Луиза" до площад "Бански".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Бибси преди 7 години
Алоо,Бъчварова тея мигранти,ако се хванат на работа,като норналните българи,няма да имат сили да си вдигнат главата,какво остава да седят на групички и да ми блеят в една точка или да закачат момичета и жени и да търсят проблеми!Кажете им,че пари швабия не праща,трябва да се бачка,научете ги на поговорката,който не работи,не трябва да яде,пък ако не им изнася прав им път и така с един удар бая ***!
5
0
 
8
 
! Отговори
Една жена преди 7 години
До Живущ на поп БогомилНа мен не ми е приятно да минавам покрай насядали бежанци, особено когато са се настанили направо на тротоара. Притеснявам се - зяпат краката ми като невидели.В уличките около ул.Симеон пък може да се видят жените на пришълците, насядали пред някоя входна врата, като че ли са си по махалите, в родните им провинции. Те пък те оглеждат от глава до пети и те коментират. Има си хас да доживеем деня, в който ще започнат да ни правят забележки защо не си покриваме косите!
4
0
 
18
 
! Отговори
летящата вещица преди 7 години
И всичко това под прозорците на СДВР и Гранична полиция. Стига демагогия бе, кметице. Ако искахте, отдавна да сте ги разкарали, а не да "усвоявате" пари за център за видеонаблюдение,
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скакалците си минават през нашата граница, като на пазар.Няма гранични патрули достатъчно, нощно време никой не знае какво (оръжие) носят, няма ограда, положението е трагично. Да идва дядо Иван и да им разкаже къде зимуват раците...
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А чий го държа досега другарко бъчвова?
1
0
 
35
 
! Отговори
Живущ на поп Богомил преди 7 години
Аз живея там и нали ги гледам какво правят минат за 10 мин, питат "бежанците" (не знам от какво бягат като в ирак и афганистан война няма ) как са и после пак там ги пускат. Смешна история. Защо не ги питат какво търсят на тротоарите насядали по 60-70 по цял ден ? Ама нямат сметка от тая работа, а ? Хора, минавайте само на групи и внимавайте! Особено по тъмно. Жени - не обикаляйте сами, че родната полиция е там да апази Аишя и Хасан,а не вас.