Гъсеници лазят, котки мяукат... От какво се жалват софиянци?

Всяка трета жалба е за дупки по улиците, показва справка в общината
4 авг 2016 08:56,
26
Гъсеници лазят, котки мяукат... От какво се жалват софиянци?
Снимка: архив, Bulphoto

Оплаквания от улици без осветление, боклуци и гъсеници са част всички 1820 сигнала за нередности, които софиянци са подали през последния месец. Всяка трета жалба пък е за дупка или проблем със знаците на пътя.

Това става ясно от справка в контактния център на Столичната община, пише "Монитор".

Други наболели проблеми са липсата на пътна сигнализация, паркирането и състоянието на парковете и градинките. На интернет страницата call.sofia.bg всеки гражданин може да подаде сигнал за липсващи шахти, опасни дървета, катастрофи, пропаднали улици и други проблеми. От "Московска" 33 ще отговорят на всеки един от тях и ще потърсят решение на проблема.

Само преди месец приключи първият етап от ремонта на улица "Монтевидео" в "Овча купел". "Въпреки знаците постоянно се паркира неправилно. Мотори и коли се движат върху велоалеята", пише в жалбата си софиянец. В друга пък хората се оплакват от лошо изградени пешеходни пътеки по булевард "Ломско шосе", защото "минават страшно много коли и амортизацията за тях е голяма, както и за градския транспорт, който минава от там".

Не са редки случаите, в които майките се жалят от изпочупени и опасни детски площадки. Регистрирано е и оплакване, че сграда на улица "Българска морава" 85 е с опасно надвиснал покрив, който може да се стовари на главите на пешеходците.
 
Съседи пък често се жалят, че комшиите им си пазят места пред блока с туби и щайги. Софиянец дори се е ожалил от сладкарница на булевард "Шипченски проход", чийто собственик си пазел паркинг за колата си със столове.

Не липсват и комични ситуации и жалби. Гневна софиянка се е жалвала от "лошо отношение на служителката от обществената тоалетна в Южен парк".

Друг е недоволен от съседката си, която отглеждала над 20 бездомни котки пред блока си в жк "Яворов". Писаните сеели зарази, мяукали и ръсели бълхи навсякъде.

Бдителен гражданин пък е алармирал за насекоми и гъсеници в цветята пред блок 23, както и в двора на черквата "Света Троица". "Моля, да се предприемат действия за обезпаразитяване", настоява той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: жалбиСофияпроблеми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
____________________ преди 7 години
И аз искам да се жалвам или по скоро да попитам:КОЙ Е ТОЗИ *** НА ДЪРЖАВНА СЛУЖБА СЪС ЗАПЛАТА, КОЙТО ЧЕРТАЕ В КРАЙЩАТА НА ПЪТНОТО ПЛАТНО ВЕЛОАЛЕИ С БОЯ (ПРОЕКТИРА) ?!Опасни са , и рядко изпозлвани от велосипедисти, в същото време са некомфортни за шофьорите , тъй като съкращават значително пътното платно, което не е предвидено за това! На въпросното монтевидео (търговската улица на Овча купел) направиха така, че да не се спира на пътното платно, а в същото време паркинги няма...
19
1
 
5
 
! Отговори
BG преди 7 години
Да, ама аз ям чист кукуруз и компири дето съм си ги произвел лично и дето нямат нито грам пестициди и изкуствени торове - а искаш ли да те светна, у Софията вие какво ядете и къде и от кои е произведено :)))) И докато вие се натискате по гарсониерки и боксониерки и на 100 кв градинка пред блока, аз си имам собствена двуетажна къща с 5 декара двор дето с кон можеш да играеш :))) Пък, вие си се жалвайте че котките ви маукали, кучетата ви лаели, страх ви било от бубите по цветята ..:)))
18
0
 
4
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 7 години
Целта на статията е да накара хората да съчустват по някакъв начин на общинските власти и да не пускат жалби...Всеки има правото да се жали дори и от пълзащи гъсеници!Друг е въпроса, че хората се жалят , а от общината - НИЩО!Така, че жалете се, до като им писне и започнат да работят!
17
3
 
5
 
! Отговори
ДО BG преди 7 години
По-добре не продължавай, че селя.нията ти личи от далече! Сигурно искаш и комбайни да ни минават под прозорците? Стой си на село и люпи кукуруза Бай ***!
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То първо трябва да изчистим, тия за които гласуваме, а не да гласуваме!
15
11
 
8
 
! Отговори
BG преди 7 години
Продължавам - друг софиянец алармирал за насекоми и гъсеници ! Божке, колко страшно било - сигурно е напълнил гащите от страх като е видял "бубите". Спокойно, бе софиянци, те "бубите" по растенията няма да ви нападнат и да ви изядат :)))))) Тоя сигурно ако дойде на село и види колорадските бръмбари по картофа, ще припадне :)))Както се казва "пази боже, сляпо да прогледа"
14
6
 
13
 
! Отговори
BG преди 7 години
Някакъв софиянец бил недоволен от котките дето сеели зарази и ръсели бълхи - олееей, бас ловя че същия е родом от някое село дето нямат и канализация и като дете е ходил по нужда във външна тоалетна, обаче от както сме дошли в Софията, големи граждани сме станали и сме много гнусливи ! Странно, пък аз колко години съм си живял на село, и ние и всичките ми съседи от махалата сме имали по 5 и повече котки дето са обикаляли навсякъде пък никой не се е оплаквал от "бълхи и болести и маукане"
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ние сме в абсолютно същата ситуация- то е цяла процесия от мотори(в близост до голям булевард съм), естествено часа е задължително около полунощ,може и един, а също и разни психари-т.н рейсъри. Не само че телевизора не се чува,сега като е топло прозореца изобщо не може да се държи отворен, няма спане, няма мирясване
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А не ви ли пречат новите детски площадки? Според мен са кошмар до 1 - 2 часа през нощта викане, скандали пияни-заляни, наркомани малки деца 8- 9 годишни в тези къстни часове не го разбирам.
11
4
 
16
 
! Отговори
за Жалбите преди 7 години
"Друг е недоволен от съседката си, която отглеждала над 20 бездомни котки пред блока си в жк "Яворов". Писаните сеели зарази, мяукали и ръсели бълхи навсякъде."Няма нищо комично в тази жалба. Особено, ако имаш малки деца.
10
0
 
11
 
! Отговори
sport преди 7 години
Този контактен център /call.sofia.bg/ работеше преди 1 година. Тази година съм подал 2 сигнала, единият на 22.04, а вторият на 30.06. Все още са в процес на обработка. Най-смешното е, че по първия сигнал оправиха пътната настилка, но сигналът ми е в процес на обработка. Като се обадиш там и ти дават телефон на този, към когото е предаден. Обаждаш се и естествено не намираш съответния човек. От неговия кабинет ти обясняват, че следва да се обадиш на другия ден /защото часа беше близо 15:30/.
9
2
 
12
 
! Отговори
ккккккк.....ррр преди 7 години
"Гъсеници лазят, котки мяукат... От какво се жалват софиянци?" От некадърна е срадлива кметица!
8
3
 
5
 
! Отговори
dora преди 7 години
Nali si imate nai dobrata kmetica , be stolichani????Na vsichko otgore i za prezident q glasite.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кучетата и каруците са ми проблем, на бул. "Възкресение" в Красна поляна постоянно прескачаме купища конски ф.ъшкии.
6
2
 
29
 
! Отговори
До 7 преди 7 години
Живея на 4-и етаж в центъра на София, в една от малките улички.Когато времето е топло и държим прозорците отворени, вечер, почти до 11.00 ч. минаващите мотоциклети така трещят, че не можем да чуем репликите на актьорите от филмите, които гледаме по телевизията.Не ми е ясно защо няма ограничения, как може да се кара толкова бързо в такива малки улички - денем не е възможно заради колите, но нощем го обръщат на мотописта.Ами ако в тъмното пресича човек, който не може да отскочи бързо от платното?
5
1
 
15
 
! Отговори
дъ трууф преди 7 години
София е пълна с пуми-яри /кучета/ и поми-яри /хора/! За първото определено е виновна общината
4
2
 
16
 
! Отговори
Алллоу преди 7 години
НесторОВА, нещо го даваш саркастично, а? Това са все сериозни проблеми, от които се оплакват хората, а на теб смешно ти се струва!?! Общинарите са абсолютни не-астници и най-големия ми кеф би бил да се от-тепам на някой в някой неосветен прак! А Фани-дупкова въобще няма да я коментирам ама кой си я е избрал да й сърба попарата!
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А по закона за достъп до обществена информация трябва ли да кажат колко пари са платени за пренареждане на паветата по "Цар Борис"?Постоянно бригади от роми нещо пренареждат,и резултата- тасове на коли през 200 метра.Асфалтирайте Борис!!!!
2
0
 
12
 
! Отговори
виж бе преди 7 години
буба лази
1
2
 
15
 
! Отговори
Пука преди 7 години
и на Данчето!