Разширяване на Зелена зона заради проблема с паркирането

Жителите на кварталите близо до центъра няма къде да оставят колите си
Обновена: 18 авг 2016 21:33 | 18 авг 2016 20:55,
50
Разширяване на Зелена зона заради проблема с паркирането
Снимка: bgonair.bg

Столичната община обмисля да увеличи обхвата на зоната за платено паркиране. Това каза в първото си телевизионно интервю новият заместник-кмет по транспорта Евгени Крусев.

Той поясни пред Bulgaria ON AIR, че до тази мярка се стига след редица жалби на жители на кварталите "Лозенец" и "Оборище". Не е изключено обачe и други райони на столицата да попаднат в новия обхват на платената зона.

Друг голям проблем в тези квартали е масовото спиране по тротоарите.

Ако зоната за платено паркиране се разшири, то вероятно жителите на тези квартали ще получат стикери за безплатно спиране. Така, както и живеещите в центъра.

Според Никола Пенчев от pravatami.bg решение за разширяване на платената зона трябва да се вземе след широко обсъджане. Той обаче е на мнение, че общината има да работи много по изграждане на велоалеи и тротоари.

Общината обмисля и съвсем нова система за плащане в градския транспорт.
Предвижда се билетът да е за изминато разстояние или брой спирки, а не както е сега - за всяко превозно средство. Така с един билет ще може да се използва метро в комбинация с тролейбус, автобус или трамвай.

Заместник-кметът на Варна Тодор Иванов обяснява как е решен проблемът с паркирането в морската столица.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига с таа софее бе.
15
16
 
22
 
! Отговори
възмутен преди 7 години
До кога ще ни занимавате с този скапан град ?.
14
1
 
26
 
! Отговори
край преди 7 години
Кметицата не иска да въвежда ред - струва и се непопулярно иска само да раздава обществени поръчки -ем ленти режеш ем и парички падат. Ако продължава това пълнене с коли на софия скоро ще има саморазправи по задръстените улици.
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко ще се реши когато *** слезнат от колите си .
12
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
* са стигнали вече дори до нашия Лозенец. Живея на Криволак. Тук вече е истински ужас. Не се живее просто. Остовка на самоковската ***.
11
6
 
23
 
! Отговори
край преди 7 години
Навсякъде по света в големите градове проблем не да си купиш кола. Проблем е къде ще я държиш. Въвеждайте платено паркиране в целия гр. София, жестоки глоби за коли по тротоара и в градинки, качвайте данъците за коли, затягайте прегледите. В София вече няма място за нови коли. Ще видите на 15септември за какво става дума. Излишно е да си седим в колите и да не се помръдваме в задръстените улици.
10
9
 
22
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
спирайте дизелите и трошките в центъра, ей :)
9
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тАЯ фАНДЪКОВА НЕ СЕ ЛИ НАГУШИ,БАРАБАР С БАТЕ БОЙКО.нЕНАСИТНИ СА.
8
13
 
30
 
! Отговори
е,това е проблема преди 7 години
Преди да си купиш Жип ще си купиш гараж, ама селкия комплексар дощъл вчера в София иска да се фука да се бута да го видят и паркира по тротоари и градинки
7
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идеята на тези зони е да плащаме за паркиране и нищо друго.
6
1
 
49
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
Хихихихи, това то разбрахме още с увеличението на билета че ще стане. А проблема с паркирането е че повечето семейства имат повече от 1 автомобил. И разширяването на зелената зона няма да реши проблема с паркирането. В центъра като е синя зона пак е трудно да се паркира дори август месец.
5
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не иска зелени и сини зони. Искаме ред в паркирането, както е по закон. То в цяла София има едни и същи проблеми с това паркиране. Значи ли това, че общината ще сложи синя зона в цяла София, за да ни смуче допълнително?
4
4
 
48
 
! Отговори
Закона, закона-а-а преди 7 години
Общината е длъжна по закон да осигури ред в паркирането навсякъде, а не само там, където е въвела синя или зелена зона. В това е и манипулацията - общината иска хората да си плащат допълнително, за да има ред в паркирането, което си е за прокурор.
3
1
 
51
 
! Отговори
Коце кмета преди 7 години
Задават се избори, требе да се краде за да се купуват махалите, та затова ще ви съдират кожите, не за друго. Я да обясните и за стикерите за безплатно паркиране? Какви са тия стикери, от тия дето струват 100/150 лв ли, те ли са безплатни?
2
2
 
45
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Смешници при тези цени на билетите и на газта не слизам от колата ,а колкото до паркирането ще ме спукат от смЕх как заради горките граждани им съдират кожите с разни зони ,а паркинги разбира се нЕма ,ама кой ти гледа важното далаверата да върви.
1
5
 
33
 
! Отговори
smeshniciiii преди 7 години
AHAHAHAHHANIKOI NE ISKA PRED BLOKA MUDA E KAKVATO I DA BILO PLATENA ZONA.REKETIORI I LUJCI