202-метров небостъргач ще се извисява на "Цариградско"

Ще се казва Sky Fort и строежът му ще започне до края на годината
7 сеп 2016 07:44,
58
202-метров небостъргач ще се извисява на "Цариградско"

До края на годината в София ще започне строителството на най-високия небостъргач у нас. Той ще се казва Sky Fort и ще се издига на 202 метра височина.

Инвеститор е компанията "Форт Нокс", която през миналата година приключи със строителството на високата 126 метра офис сграда Capital Fort, която се намира на бул. "Цариградско шосе" в столицата.

Инвестицията в Sky Fort ще бъде почти 100 млн. евро, а строителството ще отнеме около пет години. То ще започне веднага след получаването на разрешително за строеж, за което вече са внесени документи в общината.

В сградата ще има 40 000 кв. м висококачествени офис площи, разположени на 44 етажа, от които три подземни. Там ще бъдат изградени 855 паркоместа, а на терена ще има още 45 паркоместа за посетители.

В сградата ще работят около 3500 души, ще има кафене на партера и едно заведение, което ще бъде разположено на върха му, където ще има и панорамна площадка. Между заведението на върха и площадката за наблюдение ще има панорамен асансьор, пише "Стандарт".

Новият небостъргач ще бъде чacт oт кoмплeкca Sоfуа Саруtаl Суtу, кoйтo включвa тpи бизнec cгpaди - Саруtаl Fоrt, Skу Fоrt и Еаst Fоrt.

Skу Fоrt щe ce пpeвъpнe в нaй-виcoкaтa сграда y нac и ще бъде cpeд 20-тe нaй-виcoки в Eвpoпeйcкия cъюз. В момента в страната има само две сгради, които са високи повече от 100 метра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
бай чеп преди 7 години
тия небостъргачи ще стоят празни.в следващите години софия ще намалява като население.пишман бизнесмените ще се набутат много яко.
49
4
 
2
 
! Отговори
Да се забрани преди 7 години
Не е редно да се изграждат сгради по високи от 20 етажа в Софииското поле..има данни з аизключително жестоко наказателно земетресение в недалечното минало и з а възможно бързо генериране на ново по страшно..
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що не го кръстите Соломон Паси?Или Стефан Софиянски?За спомен на столичани.
47
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако този проект се осъществи ще е готов вероятно през 2023-2024 година
46
2
 
3
 
! Отговори
ха ха преди 7 години
Птичка пролет не прави.
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По принцип небостъргачите са едни от най безопасните сгради при земетресения, стига да е проектирано добре и строителството да е качествено. Вижте например Япония, една от най земетръсните зони в света, имат хиляди небостъргачи, и нито един не e паднал до сега.
44
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След 10 години бг ще е 5 млн., 3.5 в София, 1.5 в близките населени места около нея, през лятото половината ще се изнасят за морето, после пак ще се връщат в модерната европейска столица. Издъхващата икономика на страната ще се крепи на един град и няколко курорта. Ще има мн повече пенсионери и социално слаби от млади, интелигентни работещи хора. Политическата класа ще е изградена от все същите мутри и агенти от ерата на комунизма, които ще изсмучат и последните жизнени сили на нацията.
43
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко, че само столицата ще заприлича на нещо близко до модерен европейски град, останалата част от БГ ще е като страна от третия свят, питайте политиците и ромите.
42
0
 
1
 
! Отговори
До 46 преди 7 години
За какво са войните през годините и в момента
41
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Пак лиЕ и какво като са чужденци!?
40
15
 
7
 
! Отговори
Пак ли преди 7 години
Все чужденци са собственици на най-новите сгради ,заводи ,фабрики ,вносители ,представители и др.Ние българи сме роби на чужденците.Ако има война в БГ ,кой ще ще влезне в армията чужденците или българите ? Значи при война чуждите собственици ще си потриват ръцете и ще кажат българи борете се за България ,ние чужденците ще забогатееме на българска сметка. Fu.k of.
39
9
 
17
 
! Отговори
Софиянец кореняк преди 7 години
Браво!!! Столицата ни ще заприлича на Франкфурт, Париж и Истанбул... Радвам се!!!
38
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добра новина . Имаме нужда от добри новини ! Руската хибридна информационна воина към България се мъчи да всява чрез пресата и някои саитове чувство на тревожност и непълноценност на живота в България !!!
37
8
 
16
 
! Отговори
do 38 преди 7 години
Това не е смислено, а напълно безмислено. България е една пустееща територия в която хората имат 2 вариянта: 1. Да избягат от страната; 2. Да се преместят в София. Е тоя "смислен небостъргач" не е нито смислен нито небостъргач. Единствен ефект ще е да набълбучи още хора в София, вместо тея фирми, дето ще го населят не се стимулират (например данъчно) да предложат препитание и на други места.Ама така е, като няма планиране, всичко се прави "на парче"
36
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да то сега на цариградско има катастрофи през ден като направят и това нещо ще има всеки ден
35
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо смислено няма в този пирон...
34
3
 
7
 
! Отговори
Ганди преди 7 години
Един и същи човек ли ги пише тези глупави коментари?
33
9
 
16
 
! Отговори
да де , амЪ ? преди 7 години
От какъв зор са ни 202 метра ?
32
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само простотии, омраза и 2-3 нормални коментара...Егати форума.Успех на инвеститорите.
31
4
 
14
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
3500 щели да работят там и само 855 паркоместа? Отделно за посетителите на офисите само 45 паркоместа, а офисите щели да бъдат на 40000 квадратни метра площ. Като оставим настрана, че в София отдавна не трябваше да позволяват строителство на повече от 4 етажа, къде ще паркират тези над ТРИ хиляди автомобила на служители и посетители на офисите? Второ, нито Цариградско шосе, нито метрото, нито останалия градски транспорт може да поеме този допълнителен пътникопоток. И сега Цариградско шосе вече