Приоритет №1 за Фандъкова: Сигурността в София

Столицата станала привлекателна за мигранти, а това крие рискове
41
Приоритет №1 за Фандъкова: Сигурността в София
Снимка: БТА, архив

Столичният кмет Йорданка Фандъкова за пореден път апелира за засилено полицейски присъствие по улиците на София.

"Въпросът за сигурността и гарантирането на обществения ред е най-голямото предизвикателство в момента. София, като столица, се превърна в място, привлекателно за мигранти и то не само за тези, които са настанени в бежанските центрове, но и за нелегалните", призна тя.

Още по темата

"Всеки ден виждаме полицейските операции и натискът, който колегите от МВР и СДВР упражняват, за да може да осигурим сигурността на гражданите. Нашите усилия, на Столична Община и моите, са насочени към всички възможни мерки за сигурност, които общината може да осигури на хората. Работим непрекъснато - по райони, места, по рисковите зони, за да осигурим осветление, видеонаблюдение и присъствие на полиция", обясни Фандъкова.

Тя добави, че целта на тези мерки е да успокоят хората и да им покажат, че сигурността е гарантирана.

Въпреки това столичният кмет смята, че е нужно още по-засилено полицейско присъствие.

"София от хилядолетия е градът на толерантността. Всички етноси са живели заедно в разбирателство и мир", коментира кметът на София.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СТОЛИЦАТА НЕ Е ПРИВЛЕКАТЕЛНА А Е ГАРА РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНА
22
0
 
6
 
! Отговори
Каракочев преди 7 години
Фандъкова - Макиавели в рокля!
21
0
 
9
 
! Отговори
Горан преди 7 години
До койНе отстъпвам от тезата си, че не виждам причина да плащам данъци, ако ще трябва самостоятелно да се занимавам и с това.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До койЩе ти сложа плюсче, ако смениш НЯКОЙ с НЯКОГО в поста си. Има съществена разлика.
19
0
 
7
 
! Отговори
кой преди 7 години
До ГоранНапълно съм съгласен с теб но на практика е съвсем друго,и колко от нас са се намесили да защитим някой от бежанците и ***!?докато продължаваме само да гледаме те ни превземат.....
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Данче, не че си моят кмет, но със сигурност няма да си моят президент! Щом не можа да се справиш с нищо друго освен с усвояването на фондове, а гражданите се движат на прибежки щом позамръкне, каква държава ще ми оглавяваш? Хайде у лево! Цялата върхушка се юрнала да се бори за постове по земното кълбо, а на нас ни обещават басейн без вода ...
17
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В едно интервю един мигрант от Авганистан каза "и ние сме хора и искаме да живеем щастливо".А той пита ли ни ние колко щастливо живеем.На цялата ни мизерия осигурена ни до живот от управляващата върхушка,трябва да понасяме и да плащаме на други нещастници като нас.Не,благодаря.Или ги разкарайте,или ние вас ще разкараме.
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фъндъкова,щом твоят приоритет е сигурността на София,а нас вече ни е страх да замръкнем,по добре си подавай оставката.И не ни карай да бъдем толерантни към хора,които ни гледат лошо,за които никой нищо не знае и всичко може да очаква.Искаме не само осветление и полицейско присъствие,ИСКАМЕ ДА ИЗЧИСТИТЕ СТОЛИЦАТА ОТ ХОРА,КОИТО СЪЗДАВАТ ОПАСНОСТ ЗА НАС И ДЕЦАТА НИ.
15
1
 
9
 
! Отговори
Аз преди 7 години
То в провинцията и без бежанци са я втасали, ама нейсе... Нали затова си трошат краката да бързат към Столицата...
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алоу , провинцията , както вървят нещата с ордите бежанци , скоро и на вас хич няма да ви е чисто и спокойно !
13
0
 
14
 
! Отговори
Горан преди 7 години
До вънЗначи според теб да си платя данъците и да се оправям сам, нек'во, така ли? Аз пък не съм съгласен. Искам като плащам за полиция, тя да показва не само на бежанците, а на всякоята ***, която иска да живее на готово, че трябва да спазва правилата. Нашите с вас правила.
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затова сутринта дадоха как крадци си вилнеят на крачка от Президентството, понеже полагат супер усилия. За кварталите да не говорим. Само на думи не става.
11
0
 
18
 
! Отговори
вън преди 7 години
Има една стара и вярна поговорка:Спасението да давещия се е в негови ръце,ако всекидневно показваме на бежанците че са не желани ситуацията ще се измени,а ни я либерални,съпричастни и пр.глупости и затова си патим.....
10
0
 
18
 
! Отговори
Горан преди 7 години
До 123Така е. Освен това Жената правилно ти е написала - видеонаблюдение и осветление, за да се успокоят гражданите. Само дето не казва за какво им е, защото не могат да го използват. Само трупат записи и като стане проблем си прожектират филмчета, ако въобще са уловили нещо. Сиреч - едни пари дадени за нещо, дето не се използва по предназначение. Смисъл от видеонаблюдението би имало, ако има център за наблюдение И сили за реагиране на момента, в реално време. А то нямааа.
9
0
 
15
 
! Отговори
123 преди 7 години
До ГоранТова видео наблюдение е само около властта и то половината не работи....
8
5
 
5
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Нали цвъкат яко видеонаблюдение, кво му се плашите?
7
2
 
21
 
! Отговори
това е преди 7 години
София се напълни с всякаква *** от провинцията,вече не може да се диша от изкривени физиономии с претенции рушащи нашия град,не само бежанците са проблем София потъва в простотия,мизерия и ***.
6
0
 
23
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Всичкото герб са група за еничарство на Република България. Ще има дела срещу общината заради допускането на мигранти на талази в повече от един квартал. Заради тях цените на имотите са наполовина както и наемите. До преди 1г не беше така. Делата ще са умишлена общинска политика водеща до директни финансови загуби. Ще се искат и по ниски данъчни оценки поради същата причина. Делата ще бъдат спечелени на 100 процента. На черното бяло можеш ли да кажеш
5
0
 
27
 
! Отговори
оставка преди 7 години
София благодарение на политиците се превърна в бежански лагер,сигурността на Софиянци не е гарантирана хората са възмутени и уплашени,държавата е слаба и бежанците ни превземат.
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важно уточнение - сигурност за кого? За софиянци, за Софиянски, за софийските общинари, за Премиера-Слънце и неговите придворни? Бъдете по-конкретна, уважаема г-жо Фандъкова