Санирането в София започва от октомври

Фандъкова щастлива: Имаме 1 милиард за новия програмен период
20 сеп 2016 16:00, Красимир Ангелов
18
Санирането в София започва от октомври
Снимка: БТА

Продължава да се работи по Националната програма за подобряване на енергийната ефективност в София, обяви столичният градоначалник Йорданка Фандъкова.

По думите й в столицата вече са сключени договори за целево финансиране на 161 сгради.

За 91 от тях са сключени договори за техническо и енергийно обследване. Обявени са обществени поръчки за изпълнител и строителен надзор за 33 сгради. Избрани са изпълнители и са сключени договори за шест сгради, уточни още Фандъкова по време на Шестия дискусионен форум на тема "Строителството през 2017 г. – перспективи и предизвикателства".

"През октомври и в София ще стартира тази програма, която беше трудна за големия град. Освен тези средства, продължаваме да инвестираме и такива от бюджета на общината", заяви още  Фандъкова. По думите й само преди няколко дни е било получено потвърждение за кредитния рейтинг на София, което дава възможност да се инвестират и средства от бюджета.

Кметът на столицата посочи още, че София вече има гарантиран 1 млрд. лв. за новия програмен период. "Очаквам от строителите отговорно отношение към изпълнението на проектите", настоя Фандъкова.

Тя информира, че е в ход процедурата за изготвяне на прединвестиционното проучване по ОП "Околна среда", което ще позволи привличането на около 500 милиона лева за развитие на ВиК мрежата.

Кметът Фандъкова посочи, че през следващата година ще се освобождава наземната част от строителството на метрото и има готовност в строителната програма на общината да бъдат включени ремонтът на бул. "Дондуков" и на ул. "Граф Игнатиев", както и връзките с Околовръстния път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
8
 
! Отговори
ДА АМА НЕ НА ГЕРБ преди 7 години
Ще ви вдигнем ТокътЩе ви вдигнем акциза на Алкохола и ЦигаритеЩе оставим Старата Цена на Винетките която не е ЗаконосъобразнаИ когато Сняг ЗабръскаЩо ще чинеш ти Зимъска Ще сънирате с дъждобрана и ушанките лиМили Гербери
14
1
 
12
 
! Отговори
Joko преди 7 години
Простете за казаното от Фандъкова. Тя нито кмет, нито нещо зависи от нея.... просто изпълнява поръчки по "плана".Г-жо Фандъкова, сега не е време за полагане на топлоизолации.... Започват валежи....
13
0
 
0
 
! Отговори
до 7 преди 7 години
Пиши го къде е, да се знае, да не го водят завършен. Та само един ли правят в Перник? А уж близо до столицата.
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Типично по ГРОБАРСКИ - саниране в началото на зимният сезон!!! За да "могат"след това да се "усвояват" ДОПЪЛНИТЕЛНИ СРЕДСТВА за РЕМОНТИ!!! ГАДНИ , ДОЛНИ АЙДУЦИ!!!!!
11
6
 
14
 
! Отговори
вече не преди 7 години
Само луди и психо, Софиянци биха гласували за ГЕРБ отново,след увеличението на билетите.....
10
3
 
14
 
! Отговори
Дебел далавераджия преди 7 години
Еха, още пари за крадене. Дайте ги, че ми трябва джакузи за 2-рата спалня на третия етаж на 5-тата ми къща.
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1,2,3 СТАРТГЕРБЕРСКИТЕ ПРЕДИЗБОРНИ ОБЕЩАНИЯ СТАРТИРАХАЧЕСТИТО НА САНИРАНИТЕ И САНИРАЩИТЕПФФФФФФФФ
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудо голямо! В някои градове то вече завърши, но не се пъчат по новините да се хвалят
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Живея в Перинк. Точно срещу нас почнаха санирането на един блок. Една седмица работиха ударно, след това спряха. После дойдоха камиони, натовариха материалите и го оставиха така саниран дополовина. Хората са се хванали за главата. Нямат и на кой да се оплачат тъй като кметицата е от ГЕРБ.
6
5
 
24
 
! Отговори
Честито, мишленца! преди 7 години
Не знам дали знаете, но парите за тази бутафория са 100% от българския бюджет. После се чудите защо сте бедни като мишки. Естествено, за да се наредиш на софрата, ще трябва да платиш на другарете от ГРОБ. Плащаш - получаваш поръчка!
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В нашия град е само един и незавършен. Могат го 6 месеца. По документи колко ще ги пишат не знам.
4
2
 
18
 
! Отговори
Хайде на лапаницата преди 7 години
Нека голямото крадене... започне... сега!!!!
3
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"А кво стана с предния милиард - един саниран блок в Благоевград и един полусаниран вход в Дупница..."Не съм поддръжник на Фандъкова или партията ѝ, но явно не си ходил скоро в Благоевград - има вече много готови блокове, а десетки (наистина са десетки) в момента го санират.
2
2
 
18
 
! Отговори
ехеей преди 7 години
Как няма да са щастливи,ще падне яко крадене....
1
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак наши фирмички ще усвоят милиардчето нали.А кво стана с предния милиард - един саниран блок в Благоевград и един полусаниран вход в Дупница ...ОСТАВКА, долни крадци !