Броят на колите със софийска регистрация нараства

Трафикът става все по-натоварен
22 сеп 2016 20:44, Петя Славова
38
Броят на колите със софийска регистрация нараства
Снимка: архив, Булфото

Моторните превозни средства с регистрация София-град се увеличават с около 4 хиляди всяка година, като половината от тях са леки коли.

Това показва статистиката на Националния статистически институт, съобщава БНТ. Въпреки че трафикът в София става все по-натоварен, броят на автомобилите продължава да расте.

Прогнозите са че през 2016 година са, че колите със софийска регистрация ще минат 700 хиляди. Не е по-оптимистична и цифрата за страната - към юни тази година регистрираните моторни превозни средства в България са били 4 130 195, като до края на 2016-а най-вероятно техният брой ще се увеличи.

Реално обаче автомобилите, които се движат по софийските улици, са много повече от регистрираните в София. По неофициална информация броят им вече е около милион и половина.

Според данни на Агенция пътна инфраструктура, само за едно денонощие през Южната дъга на околовръстният път между квартал "Симеоново" и бул. "България", преминават по около 55 хиляди автомобили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всяка женска със колаза да иде на фризьор, спа, фитнес, мол
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Амчи мноо ясно! Фандъчка да емисуиуа преди да пипа цената на биуетчето!!!
12
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напълно нормално е. София ограбва България. 40% от българските фирми си плащат данъците в София. За софиянци парите, а за общините проблемите. Държавната субсидия за София трябва рязко да се намали.
11
15
 
39
 
! Отговори
Мислете му преди 7 години
Как няма да се увиличават,куцо и съкато идва в София вече не може да се диша от провинциалисти с изкривени физиономии....
10
2
 
48
 
! Отговори
ДС преди 7 години
Докато не накарат частника да дава нормални заплати няма да върнат младите хора по родните им места няма да стане работата. Не може ЕС да им дава субсидии за оборудване, държавата да им опростява данъци, де да дават по 400 лева заплати и да карат коли за по 200 000.
9
0
 
33
 
! Отговори
Кольо преди 7 години
120 метро диаметъра да направят все тая. Не измислят ли начин да накарат младите да се завърнат по-родните си места след завършване на образованите им няма да стане работата.
8
2
 
37
 
! Отговори
Ужасена съм преди 7 години
Държавата да се намеси. Да даде някакви облекчения за фирмите в провинцията. Стига всичко в София. То не останаха млади хора по малките населени места. По този начин се убива държавата. След време ще останата само роми (ц***).
7
1
 
5
 
! Отговори
Пенка от Шишенци преди 7 години
Кат не щете у Шишенци , одете си у по-голямото село.Ич *** не брига за пустиняци като вас !
6
1
 
18
 
! Отговори
глупава жена преди 7 години
Мама Данче,ако иска да прокопае цялата софийска околия и да Я опаше като паяжина с метро пак няма да реши проблема.Истината е ,че се работи На Парче и Постфактум първо слага каруцата,,блокове,, и после коня ,,инфраструктура,,
5
1
 
39
 
! Отговори
Георги преди 7 години
В софия заплатите са 2-3 пъти по високи от малките градове. Отделно има повече работа, за това бягат младите. От там идва и друг проблем - в малките градове не останаха образовани хора и специалисти. Държавата трябва да се намеси и по някакъв начин да пръсне фирмите из провинцията. Иначе по целия свят в столиците е събрана каква ли не ***. няма как ние да сме по-различни
4
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога не бих живял в София.
3
1
 
38
 
! Отговори
Авий преди 7 години
Така ще е. С ниските заплати в провинцията. Всичкинискат у софето. Не слушат чалга но животът им е чалга.
2
15
 
41
 
! Отговори
999 преди 7 години
Нормално е!!! Всички *** продадоха по някоя и друга нива на село,дойдоха в София купиха по един апартамент и една кола и станаха тарикати!!!
1
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквата да излезе и да каже : "Забогатяват българите, вижте и колите се увеличават, за да пътуват по моите пътища".Нищо че автопарка е с 5-15г назад, нищо че пътищата са като накъдрена мазилка, нищо че тея дето отиват към морето са 80% работещи в София.