София – толерантна към религиите... Фандъкова го твърди

Тази ценност сме длъжни да съхраним ние всички, настоя кметицата
25 сеп 2016 17:45,
106
София – толерантна към религиите... Фандъкова го твърди
Снимка: архив, Булфото

София продължава да бъде пример за толерантност, място, където в добросъседство живеят представители на различни религии, каза в приветствието си пред участниците във Фестивала на религиите кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя поздрави участниците във фестивала, който се провежда на площад "Бански" и се организира за трета поредна година от Националния съвет на религиозните общности в България под мотото "Заедно за един по-добър свят".

"София продължава да бъде това, което е била хилядолетия наред – пример за толерантност, място, където заедно в добросъседство продължават да живеят представители на различни религии. Тази ценност сме длъжни да съхраним ние всички", заяви Фандъкова.

По думите й това можем да направим заедно."Днес бежанската вълна е предизвикателство пред този утвърден модел на добросъседство и взаимно уважение, за това е важно заедно да продължим да живеем за мирен и по-добър свят", каза още кметът Фандъкова.

Фестивалът е част от календара на културните събития на Столичната община. На площада в момента има концерт, който се провежда с участието на представители на различните религии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Арабите нямат място в България
53
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
""София толерантна към религиите... Фандъкова го твърди""................Другарко Фандъкова, ... в София цените на имотите вече падат заради арабите. Ако обособяването на арабско гето в центъра на София е плод на съзнателната ви политика ... ще останете с черни букви в Историята на София и България
52
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо този народ продължава да избира да го ръководят продажници и еничари !? Защо!? Те го унищожават , унижават , съсипват , продават ,а той отново ги избира !? ЗАЩО !?
51
0
 
21
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 7 години
Кого залъгва другарката Фандъкова?! Няма толерантни монотеистични религии.Тук трябва да има САМО И ЕДИНСТВЕНО Източноправославно християнство. Всичко друго - под ножа!
50
0
 
20
 
! Отговори
преводач преди 7 години
Фандък на турски значи женски космалаци.
49
0
 
34
 
! Отговори
Дуле преди 7 години
Аз не съм толерантен. Не обобщавайте. Също така самоковската даскалица дали би се разхождала по лъвов мост вечерно време без охрана, че да си вади такива генерални заключеия и обобщения за близо 2млн човека?
48
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕвиИ аз не съм. Толерастите да си ги приемат вкъщи, да си ги издържат и да не ми ги тропосват на мен.
47
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никаква толерантност! Това са западни глупости, ние си имаме наша история и наш горчив опит. Колко века още искате? От 20 арабски държави баш тука дойдоха. Вън!
46
0
 
40
 
! Отговори
Еви преди 7 години
Я моля ми обяснете следното. Как да съм толерантна към хора, които са меко казано нетолерантни към мен? Значи представителите на мулти-култи да ме ръгат с нож, да ме изнасилват, да ме крадат, да ми смърдят, да ме обиждат, да ме псуват, да ме заплашват... и аз да съм "толерантна". Не може ли да се самозащитавам или самозащитата е нетолерантност. Майната й на тая крадлива мрън-мрън толератка Фандъкова. Майната й!
45
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Толерантността пречиТова не е толерантност, а глупост и толерастия (т.е. толерантна пeдepaстия).
44
0
 
25
 
! Отговори
Толерантността пречи преди 7 години
Лошото е, че другата религия не е толерантна и станат ли повече от 1/3, ще започне тотален натиск върху толерантните.Зссега натиска е на няколко улици, скоро ще станат цели квартали, докато не наложат терор в целия град по подобие на толерантния Ливан.
43
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фандъкова, мислиш ли го това, което говориш, или сричаш чужди мисли?
42
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един от СеверозападаВерно ли?Кое е това място?Така изгониха хората от тоя хубав край!...Сега ще го изкупят евреите и после ще изгонят цигaниte. По-лесно от това да ги изгонят - няма. Те все пак са незаконно там
41
0
 
24
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
В едно Монтанско село, преди години, роми, които саси чисти ***, убиха момче, защото казало, че берат орех в чужда нива.Убиха го хладнокръвно и безнаказано.Жандармерия и полиция месец наред пази ромите, сакън, да не им направят нещо.Това ставамасова практика по нашия край.Ромите с перце ги галят и ги пазят, безплатен ток и вода, общинсказемя безплатно. А сега и бежанци тук ще заселват...Да живее Герб! И слепите прогледнаха вече, че Баце е един ветропоказател, без собствено мнение.
40
0
 
18
 
! Отговори
Пак преди 7 години
Това което твърди тя не е вярно!
39
0
 
26
 
! Отговори
Лошо преди 7 години
Заради тази толерантност и либерализъм,губим страната си стига вече глупости .....
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я дайте статияче Фюри се отказа да се боксира с Кличко вчера9срещата бе предвидена за 29-ти октомври)..понеже се нас.ра от страх!!
37
0
 
20
 
! Отговори
Цирк преди 7 години
Като е толкова толерантна защо не се разходи без свитата си по центъра на града по тъмно.....
36
6
 
19
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Софиянци, плюете я, но масово гласувате за нея и Герб. Цяла България работи за вас, всички евросредства са във ваша полза, всичката далавера в цялата страна ваши фирми явъртят. За това си я търпете, и нея, и Баце, ако ще да опъват през 10 минути жените и дъщерите ви по улиците. Утре ще ви накарат и по едно семейство бежанци да приютите в къщите си, и пак ще мълчите като женски полов орган, щом каже Баце, Герб и Фандъкова, и пак ще са ви виновни Путин, Русия, или някой друг, но не и Герб...
35
12
 
0
 
! Отговори
Revolution_ преди 7 години
Кореняк софиянците не са живели с такива инд.види като мюс.маните и не им прави впечатление, но тия които живеят в лудогорието и около черноморието си ги знаят що за хора са. Така, че софиянци не мразете хората от югоизточната провинция,ами с идването на тези хора в София може да ви бъде само в плюс.