Фандъкова посочи: Столичани са съпричастни с бежанците

Трябва да преодолеем страха, смята градоначалникът
200
Фандъкова посочи: Столичани са съпричастни с бежанците
Йорданка Фандъкова. Снимка: БТА

Гражданите в София проявяват съпричастност към бежанците от Сирия, към семействата и децата, смята кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на конгрес "Миграция и интеграция: влиянието върху жените", организиран от ЕНП.

По думите й вече около 30 деца на бежанци учат в общински училища и детски градини, "приемат се със съпричастност и се оказва помощ".

"В тази ситуация най-важната задача на политиците е да говорим максимално с гражданите на тези теми открито и честно, за да преодолеем страха, да призовем гражданите към съпричастност, но и да отговорим на техните страхове с повече гаранция за сигурност", заяви още Фандъкова.

По думите й сред обществото има притеснения сред гражданите по отношение на "тези групи млади хора, мигранти, които имат други цели, предимно икономически емигранти и се стремят към Европа. Затова ситуацията е трудна и сме изправени пред много предизвикателства", коментира кметът.

"Осигуряваме видеонаблюдение, осветление и постоянни полицейски патрули в районите с бежански центрове и струпване на мигранти за повече сигурност на българските граждани. Българите са съпричастни към хората и семейства с деца, които бягат от война, но се притесняват от мигрантите с агресивно поведение. Напрежение и страх пораждат групите от млади мъже, основно от Афганистан, които отказват да се съобразяват с общоприетия ред", каза още кметът.

Фандъкова е посочила още че е поискала от Държавната агенция за бежанците да започне поетапно извеждане от центровете във "Военна рампа" и в "Овча купел" на афганистанските граждани, които имат рисково поведение. За кмета е изключително важно постигнато споразумение между ЕС и Афганистан за връщане на мигрантите, на които е отказан статут.

"Подкрепяме усилията на Държавната агенция за бежанците за създаване на центрове от затворен тип за хората, които нарушават обществения ред, както и предложението за зониране на свободното движение на мигрантите, които са в процедура по получаване на статут", е казала Фандъкова.

Тя е подчертала, че благодарение на политиката на българското правителство и личните усилия на министър-председателя Борисов, България получава 160 млн. евро за осигуряване на българската граница. "Надявам се, че от тези средства, ще бъдат отделени и за техническо обезпечаване на столичната дирекция на полицията, която реално отговаря за огромен брой мигранти, които идват в столицата", е отбелязала Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
6
 
21
 
! Отговори
uuu преди 7 години
НЕ СМЕ СЪПРИЧАСТНИ. И ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ СЪМ КОРЕНЯК СОФИЯНЕЦ, И БАЩА МИ Е СОФИЯНЕЦ, И ДЯДО МИ И ПРАДЯДО МИ. А НЕ НАВЛЕК КАТО ТЕБ. НАЙ-ГОЛЯМАТА ТРАГЕДИЯ НА БГ Е, ЧЕ СЕЛЯНИТЕ НАЛАЗИХА ГРАДОВЕТЕ, НЕ ОБРАБОТВАТ ЗЕМЯТА И СЕ НАПЪВАТ ДА УПРАВЛЯВАТ. НЕЩО КОЕТО ТЕ НЕ МОГАТ, ЗАЩОТО СЕЛЯНИНА Е СЪС СЛУГИНСКА ПСИХИКА
84
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ***: ИЗРЕЧЕНАТА ДУМА И ПРЕДИ 1989г. БЕШЕ ЛЪЖА,САМО ЧЕ КОМУНИСТИЧЕСКА,т.е.ПО ДРУГ НАЧИН КАЗАНА!ОСТАВА И ДА ЗАБРАВИМ!ИМАТЕ ЛИ ПРЕДСТАВА КОЛКО НАРОД НАПУСНА БЪЛГАРИЯ И ПРЕДИ 1989-та?!В РЕЖИМ,КОЙТО ЗАБРАНЯВАШЕ ТОВА,ДЕЗИНФОРМИРАШЕ НАРОДА С ЛЪЖИ И ЗАБРАНИ И ВКАРВАШЕ В ЗАТВОРА ЗАВЪРНАЛИ СЕ ОТ ЧУЖБИНА "ПРЕДАТЕЛИ НА РОДИНАТА"/гръмки фрази на истинските предатели/,ЗАВЪРНАЛИ СЕ ПОРАДИ ТРУДНО ИНТЕГРИРАНЕ НАВЪН/лоша репутация поради комунизма/!ИСТИНАТА СЕ КРИЕ И ОТ СЕГАШНИТЕ ПОЛИТИЦИ!ЕДНАКВИ СА ВСИЧКИ!
83
0
 
32
 
! Отговори
Г преди 7 години
Питайте дали харманлиици са толерантни. Днес минах през града и може да се каже че не видях българи по центъра. ***.Тези хора не са за хубаво пратени за хубаво тук.
82
0
 
30
 
! Отговори
УМЧО преди 7 години
ФАНДЪКОВА , ОТКЪДЕ ГИ ИЗМИСЛЯШ ТЕЗИ ГЛУПОСТИ И СЕ ОПИТВАШ ДА ВНУШИШ, ЧЕ ТОВА ГО МИСЛЯТ СТОЛИЧАНИ!!ПЪЛНИ ЛЪЖИ, НО ИСКАШ ДА "УСВОИТЕ" ЕДНИ ГОЛЕМИ ПАРИ, ОТПУСКАНИ ЗА БЕЖАНЦИТЕ! ГЕРБ НЯМА НАСИТА ЗА ПАРИ, ИМОТИ И ВЛАСТ!ГОЛЯМА АЛЧНОСТ И ЛАКОМИЯ!
81
2
 
37
 
! Отговори
СЛАБА преди 7 години
Преди завладяването на България през 1393 година се наблюдава постепенна инвазия на ислямисти по българските територии . За няколко десетилетия се образуват ислямски селища в които се отглеждат бойци .През 1364 година ислямистите завладяват Стара Загора и Пловдив , през 1393 година пада и Велико Търново .Този план се повтаря днес , но мисля че няма да ни чакат 30 години . Ще ни изколят до 10 години .
80
0
 
30
 
! Отговори
иван преди 7 години
ако ми даде една клйощава бежанка за жена ще съм и съпричастен ,а тия тумби от млади мъже не ги искам да задяват жените и да подвикват на арабски
79
0
 
30
 
! Отговори
СЛАБА преди 7 години
Фандъкова за първи път се изказва като БГ Политик .Тя няма друг избор освен да каже това , то е политика на ЕС .Лично бих я питал дали тези думи са и сложени в устата от днешната Политика , или мисли това .Майната им на политиците , ние Живеем също в тази Държава , Имаме История по-дълга от всички други Държави . И ние се страхуваме какво ще се случи с нашите деца и внуци .Защото преди да паднем под Турско Робство е било същото международно положение като Днес , така пише в Историята от 1393.
78
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мда, като се разхождам с къспа пола около Сердика и в мен се впиват жадни *** погледи винаги съм много съпричастна. Направо ми се иска да хвана една пушка и да ги съпричастя набързо. В тая държава всички са изтрещели.
77
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 90И това е така, и то в цяла Европа, не само тук. И така ще е до момента, в които сме ги мразили дълго време и ни прекипи, след като ножа е бил опрял до кокал дълго време.
76
1
 
35
 
! Отговори
трол преди 7 години
Всяка изречена дума на политик след 1989 г. е пълна ЛЪЖА - не ви ли омръзна да лъжете бе ?
75
0
 
47
 
! Отговори
Васо преди 7 години
А кой и дава право да говори от мое име кому съм съпричастен.
74
0
 
18
 
! Отговори
дърт преди 7 години
До Анонимен 85Да ама основната маса (някакви си 80%) нямат нищо общо със Сирия!
73
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ти ли, ***?Живи да ви дерат!
72
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Navremeto doidoha Vuetnamci,dobri i rabotlivi hora i nie pak gi mrazihme...ZASHO TOLKOVA OMRAZA?
71
0
 
2
 
! Отговори
ira преди 7 години
До Анонименvnimavai s tolerantnosta. Mnogo si nad nechtata...
70
1
 
28
 
! Отговори
ira преди 7 години
Hora, ne se saglasiavaite da jiveete s bejanci, opasno e. Utre niama da islesete ot kachti bez zabradka. Cetete istoria. Utre detsata vi chte gi varnat ot ucilichte, zachtoto sa "neprilicno obleceni', zachtoto malkite" bejanc" se raztroivat ot evropeiski drehi. ne sluchaite tesi podlizurkovci.i
69
49
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не виждам нищо лошо в това, стига бежанците да искат да работят и да се интегрират.В крайна сметка народите винаги са се смесвали, и чисти народи няма.
68
42
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дайте ги в празните села и пустите градове, да се съживят,стига само София!!!
67
1
 
42
 
! Отговори
refuges преди 7 години
тази жена е неадекватна за нещата за които се произнася,поради глупост могат и да заселят столицата с всички бежанци, като изгонят хората оттук, тогава ще е сигурно че кмета ще бъде от тези групи, може би това ни предстои в близко бъдеще при тези марионетки-политици и това ще стане под чужд натиск
66
40
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има смисъл да се дават пари, но само за интеграция на бежанците.Да учат български, да се заселват, да ходят на курсове,да се женят да българки и да имат много деца.Оградите няма да ги спрат така или иначе.