Автошколи в София на бунт: Курсисти много, изпитващи – кът!

Много инспектори са уволнени заради корупция, обясняват от ДАИ
16 окт 2016 12:38,
13
Автошколи в София на бунт: Курсисти много, изпитващи – кът!
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Автошколи в луда надпревара за изпитни комисии. Проблем се оказва не само теоретичната, но и практическата част на изпита. Курсисти чакат със седмици да се явят на изпит за правоуправление на автомобил, съобщава Bulgaria ON AIR.

Над 150 автошколи в столицата се борят за дати за изпити за своите курсисти. Системата на ДАИ за записване на кандидат-шофьорите за практически изпит се активира точно в 9:30 всеки петък. Оказва се, че 30 секунди по-късно датите за Изпитните Комисии вече са разпределени и заети.

"Случвало се 10-20 души да чакат за изпит повече от две седмици. Хората недоволстват. Определено недоволстват, защото чакат доста време за изпит", коментира ръководителят на Школа Росен Георгиев.

Хаосът се допълва и от факта, че за всички столични школи изпитващите от ДАИ са само 15 души.

"Тези, които нямат моя късмет и не успеят да си резервират Изпитна Комисия, остават без такава. Съответно школата няма изпит за съответната седмица", добави Георгиев.

Преди дни от ДАИ обясниха, че много от досегашните инспектори са уволнени заради случаи на корупция. Това е причината изпитите за шофьорска книжка да преминат изцяло в ръцете на държавата.

"Няма хора, които да стоят и да чакат. Бих казал, че с тази смяна на организацията на провеждане на изпита, ние освободихме капацитет", коментираха от Агенцията.

Гилдията в София вече подготвя подписка срещу начина на провеждане на практически изпити и остава в готовност за протест.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: ДАИизпитиавтошколи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А то дати за теория два дена гледаи за адр четри човека там е доста странно също нито едното е направено нито другото да се направи всичко като хората това правителство е краино време да вземе мерки компетентни кадри има
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова е само един на цял град даже на три сигорно нее коримпиран нали време е даи да се сети по четри пет човека докога и да си оправят графиците и схемите гледам оня ден 20 минути аз се опитвам да си заявя човек друг сигорно е без парола се нави след това теоритичния въпрос четри човека в кабина какво се получава пуснат два дена дати се пълнят веднага безобразие докога това са системи клиенти има трябва да е така направено че автоцентъра да си не трови нервите те не са за един ден оправете се
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно така си е! Ако инструкторът ти не те харесва, те мотае и с кормуванията, и с изпита! Но е добре, че не той те изпитва, а се явяваш пред ДАИ, защото иначе ако не си му симпатичен, или не му платиш колкото поиска, ще видиш книжка на куково лято! Този, който те е учил, не е редно да те изпитва! Това би довело до хай-много корупция!
13
0
 
0
 
! Отговори
станимир преди 7 години
Пълни глупости.Чака се когато инструктора иска да те прецака.Взимаш часовете и после чакаш 2 месеца дата за изпит.Ако искаш всичко да ти мине бързо намери си инструктор говори си с него уточнете си сроковете и след 30 дена си с книжка .Аз така направих и останах супер доволен затова препоръчва инструктора инж.Владимир Йорданов много точен.
12
0
 
0
 
! Отговори
112 преди 7 години
По-тъмните карат изпитите по малките градчера, където цената на изпита не е 250-300 лв както в София. И тук даже не се и срамуват да ти искат. Имали си доста добре схема св хвалят за да не бъдат хванати. А дати има и това което казват някои за 2 седмици или 2 месеца не е вярно.А инструктурите се стремят да не учат курсистите на елементарни неща. А изпитващите са пълни гъбъ с въшки
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимения с "НА ВИ, копеуета софийски, гърчете се сега!!!"Не, ти не си комплексар със средно :D! Tи верно ли чака тая новина, че да си върнеш на гадните софиянци?!?!Младеж, работи повече, и няма да ти се налага да взимаш пари от баба си на заем.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обикновено шарят тези с Баварците - това си е диагноза.И ГОЛФ-2 също
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 123не бе - щото са *** - кои от простотия, кои щото не могат да прочеетат правилника, други щото не познават знаците, ... Има и такива, дето се изживяват още в компютърните игри (Дигер). Простотията е на ниво, защото тук останахме простаците, а другите избегаха навън.Гледам шарещи между лентите *** - ми това нема да им ги направи ууууу ююююю вееееее. Просто им се смеят всички, които не са пострадали от простотията им.
8
1
 
0
 
! Отговори
123 преди 7 години
Брей,че се чудех защо новите шАфиори карат така,а то па било,че не са ги изпитвали,ццццц
7
1
 
1
 
! Отговори
Дедо преди 7 години
Я да видя след колко време ще изтриете Дедо, дето не можете на оная му работа да седнете без разрешение.Засичам. Старт!
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я кажете как давате книжки на тия без средно! :)"Бате... не може лиииии.... Я шъ карам лекуууууу...""ми можииии... ама колку даваш...?"Ромианията си е циганияяяя отдето и да я гледаш,... само артистите шават по малкууууудеге...Хайде да не си играете на мършавяци, ами да поразкарате русичките и ицганата, ... Верно, няма да ви дадат някой и друг рушвет, ама ще се споминете без грехове - не като тия, дето трият по поръчка, както и поръчковците - левички... ДГиБ
5
0
 
15
 
! Отговори
БГ преди 7 години
В тази връзка - Виждал ли е някой Ром в Учебна Кола , и Ром Миньор ?
4
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали искате всичко да е в София?Нали сте столица?НА ВИ, копеуета софийски, гърчете се сега!!!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз май и повече чаках. А нямаше нито камери, нито нищо - чиста корупция си беше
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чака ли две седмици.Майко мила! Аз чаках два месеца,ама нито гък.Голяма работа утре ще си купят ''нова'' кола на 10 год и 200 хил км и ще се фукат.
1
0
 
15
 
! Отговори
Тъжно ми е преди 7 години
Боже, в този сайт нивото на грамотността спада с всяка следваща статия. Откъде ги намирате тези драскачи? :( Макар за 650 лв. какви да са...