Ретро кафене ще ни върне в 20-и български век

Менюто включва лимонада и други продукти от това време
27 окт 2016 09:07, Петя Славова
16
Ретро кафене ще ни върне в 20-и български век
Снимка: "Монитор"

Ретро кафене ще предлага на туристите в столицата лимонада и други продукти от началото на 20-и век. Това обяви Иво Маринов, директор на общинско предприятие "Туризъм“ към община София, на четвъртата работна среща между бизнеса и представителите на местната власт, организирана от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА).

Освен напитки от началото на миналия век всичко останало от менюто също ще е характерно за трапезата на тогавашните българи, пише "Монитор".

Ретро заведението ще се намира в Музея за история на София, като плановете са от края на следващата година то да започне да посреща гости. Мястото е избрано, защото има обособен кът, освен това ще се съчетае с експозицията на предмети от края на 19-и и началото на 20-и век, обясни Маринов.

И добави, че по този начин ще се допълни и дейността на музея. Мотив към тези причини е, че обектът в момента е най-посещаваният в София, като от след отварянето му през него са минали над 60 хил. гости.

Отварянето на ретро кафенето е част от проект за разработване на общи туристически маршрути с Ниш. Следващия месец ще бъде подписана спогодбата, посочи още Иво Маринов. Той добави, че планът се финансира от проект за транс гранично сътрудничество. С парите по проекта ще бъде направено нужното оборудване и обзавеждане.

Предвижда се заведението да работи непрекъснато, а при предварителни заявки ще се осигурява и достъп по-големи туристически групи, ще има възможност и за разширяване на менюто.

Дейностите по съвместния проект предвиждат и разработване на допълнителни туристически маршрути. Планира се и поставяне на мултимедия в музея и информационните центрове в София.

Хотелиери и туроператори имат интерес да продават туристическата карта за София, стана ясно от думите на Иво Маринов. Той посочи още, че се водят и преговори с различни търговски вериги, които да се включат към картата. Към момента има само една хранителна компания, сега вече има интерес и от други представители в сектора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: туризъмретро кафене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
продуктите ще ги докарат на име но как ще са на вкус и качество?
10
1
 
6
 
! Отговори
Бай Миле преди 7 години
БРАВО ! МНОГО ДОБРА ИНИЦИАТИВА !!!
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Възстановете банята, или сте насочил водата към МС.
8
5
 
14
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Май не схващате идеята, че кафенето няма да е в СОЦ стил, а в такъв от началото на миналия век...Немитите маси, трохите по пода, мухите и важните келнери са характерни за комунистическия режим...Тук става въпрос за времето, когато София е бил един от най-красивите европейски градове, със собствен дух и визия, които отдавна са съсипани от псевдо държавниците дошли след войната...
7
0
 
14
 
! Отговори
Злати преди 7 години
"Края на следващата година"? Това кафене не трябваше ли да е готово още при откриването на музея, тоест преди повече от година.Браво на Общината, за малко повече от 2 години ще успее (евентуално) да направи едно кафе. И не ги е срам да си праввят ПР с това.Потрес!
6
1
 
5
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Добра идея, но не трябват ли и пари, с които клиентите да се черпят?! За работни места ми е думата , ако някой не ме е разбрал.
5
20
 
10
 
! Отговори
Комсомолец преди 7 години
За да е автентично, трябва да е пълно с мухи, келнера да е най важния, ако му направиш забележка за нещо да те изхвърля на вън. Менюто е от лимонада, мента, бренди златна котва. На всеки 2 часа да спират тока, а температурата да няма повече от 2 градуса разлика с външната. Пода да е застлан с трохи, а масата се бърше един път на ден с мръ'сна кърпа
4
0
 
16
 
! Отговори
Без преди 7 години
Кифли с мармалад ох-гот.
3
5
 
18
 
! Отговори
Сп???нс преди 7 години
Разходете се по селата , хората пият лимонада от стъклена бутилка , и още си карат с каквото им е останало от соц-а
2
1
 
8
 
! Отговори
Редактор преди 7 години
Петя, пише се 20-ти!
1
5
 
14
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 7 години
Браво Имах идея от 4-5 год да направя подобно нещо но се провали зареди бойко борисов и Компания