Снежно и аварийно: Близо 400 ПТП-та в София днес

Четири от катастрофите са по-сериозни, има и леко ранени
12
Снежно и аварийно: Близо 400 ПТП-та в София днес
Снимка: БТА

Близо 400 катастрофи са възникнали днес на територията на столицата, четири от тях - по-сериозни, съобщиха от пресцентъра на МВР.

При инцидентите има леко пострадали. Три от произшествията са с участието на пешеходци, един от инцидентите е възникнал на пешеходна пътека.

От "Пътна полиция" призовават шофьорите да се движат със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват дистанция и да се съобразяват с пътните знаци и указанията на контролните органи.

Апелът към пешеходците е да се движат с повишено внимание, да имат предвид, че при хлъзгавата пътна настилка спирачният път на автомобилите е по-дълъг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
7
 
! Отговори
До 3 преди 7 години
Прочети какво пише закона за твоето влачене на пешеходна пътека!
8
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много пъти съм казвал че от каруцари шофьори не става. Имате ли в гена си шофьорски умения? Болшинството от каруцарите пеша немогат да ходят на коли се качили! За шофьорлъка се иска отлична преценка на пътната обстановка. Която в 90 % от каруцарите нямат. Натискат газта и си мислят че това е всичко. Не не е Съобразителност преценка и умения са недостъпни за каруцари. Шофьор съм от 30 години и нямам нито едно ПТП. Винаги карам съобразно със заобикалящата ме среда. Което го правят много малко хора
7
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Свинетка Павлова и Дана Фъстъкова тия дни се изтъпанчваха да се самопрепоръчват. И едната вадеше броки снегорини, и другата се беше подготвила за снега ...РЕЗИЛ!! Резил, като тръгнеш от Боко, та през Свинетка, та стигнеш до СамУкоФската даскалица. Всички са за почивния дом на ул. "Майор Векилски", София!!
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Възникнали" катастрофи :) :) как "възникват"?! Ще ме уморите от смях :) :)
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мойта кола не случайно си почиваше днс в гаража, въпреки, че е оборудвана за такива условия - предпочетох да ми е мирна главата :)
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като се продават книжки или се купуват на любимите става така. Миналата зима една кокошка се опитваше да излезе от снега. Въртя гумите, въртя и нищо. Пожалиха я и отидох при нея. Казах и да включи на втора, на полуамбриаж и на третият път излезе. Питах я, казал ли и е някой как да кара в снега, как да спира на сняг и хлъзгаво. Каза не. Иначе карала от 7-8 години. Всеки може на слънчево и сухо. Но в такова време се иска опит и внимание. Колко кукумявки го могат? Едно е да се правиш на красива едн
3
15
 
6
 
! Отговори
bozadjia преди 7 години
"Апелът към пешеходците е да се движат с повишено внимание, да имат предвид, че при хлъзгавата пътна настилка спирачният път на автомобилите е по-дълъг."А кво пише в закона за съобразената скорост?!Ако трябва ше се влачат тия, дебелогъзите, дето не слизат от МПС-то!Правило номер 1 - ВИНАГИ СЕ ВЛАЧА НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА!НЕКА ИМ Е "ХУБАВО" КАКТО НА МЕН, КОГАТО СЪМ НА КОЛЕЛО ИЛИ В АДСКИЯ!
2
6
 
21
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Селинджърите не могат да карат на сняг.
1
3
 
13
 
! Отговори
Глад Майка. преди 7 години
Ако всеки ден е така, милюцюнерите до един ще напуснат. Много катастрофи,означава никакви рушвети. Или почти никакви,че вземат и пари,за това да определят кой е виновен. Представяте ли си ги само на една заплатка. Няма шкембе, няма дуене, няма лов,няма риболов, няма по пет стари(за да не бият на очи) таралясника, няма любовници,няма кой да плаща ненормално високата ипотека (спрямо доходите), следва развод и край.