След драмата в метрото: Спокойна сутрин, всичко е по график

Парите на хората, които не могли да ползват билетите си, са върнати
6 дек 2016 09:07,
32
След драмата в метрото: Спокойна сутрин, всичко е по график
Снимка: Булфото, архив

След проблемите в столичното метро, късно снощи движението беше напълно възстановено, а днес то се движи по график.

Вчера техническа повреда, свързана с контактната мрежа, спря мотриса, идваща от станция "Сердика" на станция "Софийски университет". От 18 ч. метрото по линия 2 спря движение и в двете посоки. Сериозни закъснения имаха и мотрисите по трасето "Лозенец – Обеля".

Един от основните проблеми беше липсата на информация в първите около 20-30 минути след инцидента. Едва половин час след като блокираната мотриса направила няколко безуспешни опита да тръгне, имало съобщение по радиоуредбата.

Още по темата

В същото време обаче на станцията вече спряла и друга мотриса, която свалила пътниците, и това довело до блъсканица. Билети пък продължили да се продават, макар че не можело да се използват. 

Главният диспечер на софийския метрополитен Павел Димов заяви пред bTV, че на петата минута след съобщението за проблем на мястото на повредата е имало три аварийни групи. Повредата обаче се оказала по-сериозна и не е могла да бъде отстранена бързо.

Той увери, че хората, които работят в метрото, са готови за подобни ситуации, но вчера им е било нужно повече време, за да локализират повредата.

По думите му служителите на метрото минават годишни обучения – и самостоятелни, и съвместно с екипи на МВР и Гражданска защита, така че знаят как да реагират, дори когато има заплаха за сигурността.

Димов каза още, че на хората, които не са могли да ползват билетите си, са върнати парите – замяната става на самите билетни каси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
Разбирачев преди 7 години
Теорията казва, че надземният транспорт над метрото е необходимост. На една спирка на метрото следва да има 2-3 спирки на градския транспорт и така те се допълват подходящо. Това, което Борисов и фандъкова направиха в София е нещо като подземен трамвай, а не метро. Отделно, че като глупаво скъсиха пероните на новопостроените станции на метрото, Борисов и Фандъкова заложиха проблеми за в бъдеще, т.е. в един момент метрото няма да може да поеме пътниците, поради малкия брой вагони на метрото.
23
0
 
6
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Тази авария показа поне три неща:- пълната некадърност на кмет и назначените от кмета да управляват в София- липсата на каквато и да е подготовка за действие при някакви извънредни условия, като тази авария- безумието на премахането на надземния транспорт над метрото от Фандъкова
22
0
 
4
 
! Отговори
Рюхо преди 7 години
До bobyАбсолютно съгласен, реагираха като пълни ***. Аз след точно това чакане в младост 1 се доредих до тролей, който спря на арена армеец и каза до тука съм. Всякакви неща се случват, но може поне минимални усилия да положат, да информират хората.
21
0
 
4
 
! Отговори
Стар софиянец преди 7 години
До кореняк 1948Ти в кой град си живял бе? Май ти си я гледал София на картичка. Софиянец не би отрекъл, че маршрутите на градския транспорт в София изграждани почти цял век, бяха много добре обмислени, т.е. транспортната схема беше резултат на много години опит - още от началото на миналия век. Кореняк софиянец не би отрекъл, че метрото е нещо много добро и необходимо и има място в общата транспортната схема на София и какъв трябва да си за да не го разбереш и оцениш?
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сутринта казаха, че пак не се движат влакове от 9:30.Спокойна ли ви е сутринта!?
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам как мотрисата е спряла от Сердика към Соф. Университет в 18:00 като вчера в мотрисата която бях аз мина по този маршрут около 18:30. Метростанциите бяха затворени чак към 19ч. Нещо не ми се връзва официалната им информация.
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавата ни е на автопилот, откакто Тиквара започна да купува изборите. Улисан в краденето и окопаването, да стои на власт дори и с памперси, нещо като Кастро, назначаването на калинки навсякъде, показва, че при една сериозна ситуация няма никаква организация, подготвени хора, стратегия. Всичко е оставено в ръцете на НВ Съдбата. Като стане ще му мислим. А това нещастие кметичката, тази Послушанка, да си я взима в Банкя и му готви свинско със зеле. Може поне за това да става. Баси Безличницата!!
17
1
 
9
 
! Отговори
CooolVN преди 7 години
Защо си мисля,че за хората които няма драма с вчерашната авария са си били на топло-у дома или в колите:)))
16
1
 
10
 
! Отговори
Лошо преди 7 години
Властите действаха не адекватно при такава малка авария,а недай си боже да гръмне бомба какво ни чака.....
15
0
 
20
 
! Отговори
boby преди 7 години
Адски много се изложиха вчера тия от метрото. Хубаво, станала авария, случва се. Ама дайте своевременна информация, и не само на хората във влаковете в момента, а на всички спирки, които са засегнати. От Бизнес парка хората висяха и чакаха, в един момент мотрисата ги натовари, после до Младост 1 пътува 30 минути, като стоеше по 10 минути на всяка гара и на Младост 1 каза "Дотук съм". Е за чий уййй не казаха още на старта че са до Младост 1 и ще пътуват 30 мин дотам, то човек по-добре пеша да иде
14
1
 
14
 
! Отговори
Бръчков преди 7 години
Работещие в метрополитен са пълни некадърници. Всички са назначени от батко братко, без конкурси и обяви за работа...
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е проблемът в това, че метрото се е повредило. Главният проблем е, че никой не си мръдна пръста да осигури нормално придвижване на хилядите хора изкарани на студа с надземен транспорт. Бях в мотрисата, която вися в тунела между "Мусагеница" и "Г.М.Димитров" 50 мин., но ужаса беше горе по булевардите. Страшни задръствания, няма таксита, няма автобуси, няма нищо, няма варианти на придвижване. Отне ми още час плюс да се добера до вкъщи, а е зима все пак. Но важното е, че всички са живи и здрави!
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Техническа повреда може да се случи във всяко метро. Въпросът е организацията с която де решава проблема. Оказва се, че такава няма. Има някакво спокойно безхаберие което се насажда от Картофената принцеса, някакво успокоение което показва тоталната липса на професионализъм.В СО се назначават "наши" хора, верни на партията и Картофка.И колко време мина откакто се откри метрото, че започнаха проблемите?Това показва колко се е крало и как Картофка стана богаташка.И още ще излиза и кой ще отговаря?
11
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И каква е драмата?Катастрофа няма, убитти няма...Защо изкуствено се създава истерия ?
10
4
 
8
 
! Отговори
до 7 преди 7 години
"София имаше отлична транспорта схема"...я пък ти...Явно сме живеели в различни Софии. На Софийския унверситет точно коя линия е закрита ? Проблемът е, че метрото превозва огромен брой хора и при авария те не могат да бъдат поети от надземните линии. Точно затова във всички нормални градове пускат извънредни рейсове. Това се случи и вчера, но с доста голямо закъснение, което е проблем на организацията.
9
16
 
7
 
! Отговори
Софиянци преди 7 години
Глезени сте метрото спря и паника,ужаасс
8
0
 
24
 
! Отговори
Пътник преди 7 години
В 18:45 продължаваха да пускат хора на Софийския университет без абсолютно никаква информация какво се случва. Авариите не са изключени, но информационното затъмнение за нас пътниците, измръзнали по подлезите на станциите, не смятам за нормално през 2016г.. Хората мислеха, че е станал атентат и никой нищо не спомена. Информирахме се от фейсбука на Фандъкова. Станциите бяха претъпкани от изнервени и уплашени хора
7
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
София имаше отлична транспортна схема на градския тарнспорт до момента, когато новоизлюпените демократи-некадърници не започнаха да я "оптимизират" . Със строителството на метрото бяха премахнати линии на градския транспорт, а други бяха променени и естествено след всяка промяна нещата се влошаваха. По света оставят надземен транспорт над метрото и добре се знае защо трябва да го има,само в България некадърниците го премахнаха. При случаи като този много добре лъсва глупостта от премахаването му
6
8
 
17
 
! Отговори
ostavime преди 7 години
Драмата в метрото я създадоха журналистите. Развалила се една мутриса. Голяма работа. Може да се случи. Какво мрънкат толкова хората. Нямало информация. Нали им казват, че има повреда. Какво искат? Като има кажат, че се е счупил електромотор или някаква специална част това повече ли ще ги стопли? Още повече, как да се даде информация 3 мин. след повредата?! *** история. Сега 5 дни ще слушаме за тая повреда.
5
2
 
15
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Не е страшното, че се е случила авария, навсякъде се случва. Въпросът е, че служителите в Метрополитен са абсолютно неподготвени за такива ситуации. Нямат представа какво, кога и как трябва да направят, а при такива ситуации винаги си има процедури. Трябва да се тренират периодично и всеки служител да е наясно какво да прави. Добре е, че се случи нещо такова, което е без сериозни последици, така че дано Метрополитен си направят съответните изводи.